Tasarruflu bir tatil yapmanızı sağlayacak 5 uygulama

Arşiv.
Arşiv.

Yaz kapıyı çaldı. Yorucu bir senenin ardından tatile çıkmak herkesin hakkı. En güzel motivasyon kaynaklarımızdan biri olan tatilimizi, tasarruflu şekilde planlamak içinse enine boyuna düşünmek gerekiyor. Erken rezervasyon, uçak ve otobüs biletleri, konaklama gibi faktörler tatil için en çok düşündüren sebeplerden bazıları. Sizler için hazırladığımız bu yazıda tatilinizi dilediğiniz gibi yapmanıza yardımcı olabilecek en iyi mobil uygulamaları derledik.

BlaBlaCar

Bu uygulamada yolculuk paylaşımı yaparak dilediğiniz yere gidebilirsiniz. Araç sahibiyseniz yanınıza yolcu alabilir, aracınız yoksa da bir başkasına eşlik ederek ortak şehre yolculuk yapabilirsiniz. Kiminle seyahat edeceğinize karar verebilir, yolcuların profillerini ve puanlarını inceleyebilirsiniz. Size en yakın yolculuğu bulabilirsiniz. Seyahat giderlerinden tasarruf etmek için kullanılan bu uygulama, son dönemlerde oldukça popüler.

AroundMe

AroundMe, ilk kez gittiğiniz bir şehirde gitmek istediğiniz yerleri bulmanızı sağlayan lokasyon bazlı bir keşif uygulaması. Bulunduğunuz konumu tespit ederek yakınınızdaki benzincileri, restoranları, otelleri, hastaneleri gösteren AroundMe ile ihtiyaçlarınızı çok daha çabuk karşılayabilirsiniz.

Defter Para Yönetimi

Bireysel bütçenizi gelir-gider dengenizi yönetmeniz için kullanışlı bir uygulama. Hesaplarınızı yönetebilir, ödeme ve tahsilatlarınızı takip edebilirsiniz. Böylece tatil boyunca nerede ne kadar harcama yaptığınızın analizini yapabilir, öngörülü davranabilirsiniz. Bu uygulama ile hesap kitap işlerini sorun olmaktan çıkarabilirsiniz.

Skyscanner

Skyscanner, seyahatlerinizi planlamanızı kolaylaştırır. Nerede olursanız olun hareket halindeyken dünyanın her yerine uçuşlar, oteller ve araç kiralama fırsatları için arama yapabilirsiniz. Ayrıca en sevdiğiniz seyahat markalarını tek bir yerde karşılaştırıp rezervasyon yaparak zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz. Rezervasyon ücreti ya da herhangi bir gizli masraf da ödemezsiniz.

Booking

Booking, yurtdışı ve yurtiçi konaklama araştırması için en iyi ve en çok tercih edilen uygulamalardan biridir. Otelleri fiyat, yıldız sayısı, tesis tipi, konuklardan aldığı puanlar ve oda özelliklerine göre araştırmayı mümkün kılar. Harita üzerinde seçtiğiniz otelin yakınlarında daha uygun fiyatlı otelleri bulmanız da mümkün olmaktadır.

Happy Cow

Seyahatlerde en çok karşılaşılan sorunlardan biri de yemek. Özellikle vegan ya da vejetaryen olanların kendi istekleri doğrultusunda yemek yiyecekleri yerler bulmaları zor olabiliyor. Happy Cow mobil uygulaması ise sizi restoranları gezip tek tek mönülere bakma zahmetinden kurtarıyor. Hiç bilmediğiniz bir şehirde istediğiniz restoranı elinizle koymuş gibi bulmanız Happy Cow ile mümkün oluyor. Yapmanız gereken tek şey, uygulamaya girip konumunuzu paylaşmak. Bunun ardından en yakınınızda bulunan vegan ve vejetaryen restoranları tek tek karşınıza çıkıyor. Dilerseniz uygulamadan gideceğiniz restorana yol tarifi de alabilirsiniz.