Yapay zekâya ilgi duyan gençler bu uygulamaları kullanıyor

Arşiv.
Arşiv.

Teknolojinin merkezi ve yeni gözdesi olan yapay zekâ, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojisi ile yeni bir devri başlatmış oldu. Hemen hemen tüm sektörler bu yeni teknolojiyi kullanmak için sabırsızlar. Yeni yüzyılın gençleri ise bu gelişimi yakından takip ediyor. İşte, en çok kullanılan bazı yapay zekâ uygulamaları.

Youper

Ruhsal sağlığımız da en az fiziksel sağlığımız kadar önemli. Keza ikisi bir bütünün parçası gibidir. Son yıllarda bu konudaki bilincin ve trendin artmasıyla yapay zekâ teknolojisi burada da kendini göstermeye başladı. Youper isimli duygusal sağlık asistanı uygulamasını hem İOS hem de Android cihazlarınızda bulabilirsiniz. Yapay zekâ yoluyla kullanıcılarla konuşan bu uygulama, kullanıcıların ruhsal sağlığını kontrol etmesine yardımcı olmayı hedefliyor. Bunu yaparken de kişiselleştirilmiş terapi yöntemleri öneriyor.

Socratic

Öğrencilere matematik ve diğer ev ödevlerinde yardımcı olmak için kullanılan yapay zekâ destekli bir uygulamadır. Kısa süre önce Google tarafından satın alınan Socratic uygulamasıyla öğrenciler, telefon kameralarını kullanarak sorunun fotoğrafını çekebilir ve uygulamadan destek alabilir. Bu uygulama, öğrencilerin öğrenmesi gereken kavramlarla ilgili görsel açıklamalar sağlamak için yapay zekâ yeteneklerini kullanmaktadır.

Alexa

Alexa, Amazon tarafından geliştirilmiş yapay zekâ destekli sanal asistandır. İlk çıktığında Amazon Echo Dot ve Amazon Echo hoparlörlerinde kullanılan yazılım artık iOS ve Android gibi platformlara da açıktır. Yazılımı, sesli sorularınızın yanı sıra müzik dinlemek, hava durumunu öğrenmek ve trafiği görmek için de kullanabilirsiniz.

Google Asistan

Google tarafından geliştirilen yapay zekâ destekli bir sanal asistan olan Google Asistan, mobil ve akıllı ev cihazlarında kullanılmaktadır. Google Asistan; Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Almanca, Rusça ve diğer birçok dili desteklemektedir. Kullanıcılar, Google Asistan ile ses veya yazı yoluyla etkileşim kurabilir. Bu yapay zekâ asistanı, kullanıcıları için müzik açmaktan tutun da sevdikleri bir restoranı aramaya kadar birçok görevi yerine getirme imkânına sahiptir. Hatta Google’dan yararlı bilgileri edinip espri yapmalarına bile yardımcı olabilir.

Replika

Kendisini, sizi önemseyen ve dinleyen bir arkadaş olarak tanımlayan Replika, kullanıcılarıyla tıpkı bir insan gibi sohbet etmektedir. Başlangıçta Apple telefonlar için tasarlanan uygulama, artık Android telefonlara da uyum sağlıyor. Uygulama, kullanıcıların ilgi alanlarını öğrenerek sohbete başlıyor. Sonrasında daha ayrıntılı bilgileri öğrenerek kişiselleştirilmiş yanıtlar verebilen bir sohbet deneyimi sunuyor.

Ercan Taşcıoğlu / Eğitimci