Yaş sadece bir sayıdan ibaret dostum

Arşiv.
Arşiv.

Bu, dillere pelesenk olan cümleyi daha çok yaşı ortalamanın üstünde olan insanlar için kullanmaya alıştık. 39 yaşındaki Atiba Hutchinson’ın iyi performans gösterdiği herhangi bir maç sonrası, spor gazetelerinde manşet olarak sık sık karşımıza çıkan cümleyi bu sefer tam tersi bir hikaye için kullanmak istiyorum. Mustafa Tatlıoğlu’nun başarı hikayesi için...

Evet, henüz 20 yaşında yalnızca e-ticaret ile 520 bin TL’lik ciroya ulaşmayı başaran genç arkadaşımızdan söz ediyorum.

Mustafa Tatlıoğlu’nu ve başarılarını anlatmaya başlamadan önce onu biraz tanıyalım derim. Koç Üniversitesi İşletme bölümünde okuyan Tatlıoğlu, arkadaşlarının birçoğundan farklı olacak biçimde e-ticaret ve kazanımlar noktasında özel bir vizyon geliştirdi. Klasik bir öğrencinin yapması gerekenlerin, onu ulaşmak istediği noktaya götüremeyeceği kanaatindeydi. Sürekli bir arayış ve yenilik peşinde olan genç girişimci için ise gerçek kırılma anı pandemi oldu. Okulların kapanması sonrası evine dönen genç, zamanını verimli biçimde değerlendirebilmek için düşünmeye başladı.

Daha önceki başarı hikayelerimizden de bildiğiniz üzere gerçekten düşünmek, başarmak için en net ve güçlü adım olabilir. Düşünme süreci sonrası e-ticaretin, dünyanın en geçerli trendi olduğunu fark etmesi uzun sürmedi. Mutlaka internet üzerinden bir şeyler satmak zorundaydı. Araç parçaları alıp satan bir arkadaşının deposunda bulunan fazladan 100 adet fren hortumu, onu harekete geçiren ilk şey oldu. Arkadaşına “Senin fren hortumlarını satabilir miyim?” diye sordu. “Evet!” cevabı sonrası, Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından birinde bir hesap açarak arkadaşının henüz satılmayan ve müşterisini bekleyen ürünlerini e-ticaret dünyasına dahil etti.

Üzerine kâr eklemesi yaparak konan ürünler için bir türlü oluşturulmayan siparişler onu bir an için hayal kırıklığına uğratsa da vazgeçmedi. Yeni ürünler seçip satabilmek için araştırmalara başladı. Satın alıp beğenmediği bir laptop standı sonrası aradığı şeyin tam olarak kendisinde olduğunu fark etti. Oturdu ve bir A4 kağıdına kendisi için ideal laptop standını çizmeye başladı. Çizdiği standı, uygun fiyatla 3D olarak modelletip seri üretimine başladı. Yalnızca birkaç saatte aldığı siparişlerle motivasyonu tavan yapan Tatlıoğlu durmadı. Sürekli olarak artırdığı üretim ve satış hacmiyle yalnızca 5 ay içerisinde aylık 1000 stand satabildikleri bir düzene dahil oldu. Şu anda yarım milyon TL’yi çoktan aşan cirosuyla e-ticaret dünyasının parlayan yıldızlarından biri olarak değerlendirilen genç girişimci, birçok insan için ilham olabilecek bir hikaye oluşturmayı başardı.

Bugünlerde, herhangi bir şeye girişmek için zaman kollayan, fırsat bekleyen herkese özel bir örnek hatta yol haritası olan Mustafa Tatlıoğlu, yalnızca 20 yaşında başardıklarıyla gerçek bir fenomene dönüşmüş durumda. Lise, üniversite dönemi yahut çok daha geç zamanlar…

Bir işe başlamak için herhangi bir sınırın olmadığını ispatlayan her hikayenin peşinden gitmeye devam edeceğiz.

Kim bilir, sıradaki “girişimci” belki de sen olabilirsin!