‘Beyaz’ Saray

Torbacı ve kokainmanların
merkezi haline geldiği
anlaşılan Beyaz Saray,
bulunan uyuşturucuyla
ilgili soruşturmasını kısa
sürede tamamladı. Ve
beklenen açıklama 2 hafta
sonra geldi. “Gelişmiş
parmak izi ve DNA
analizi yaptık. Güvenlik
kameralarını inceledik
ama hiçbir şey bulamadık.
Bu yüzden soruşturmayı
eksik deliller nedeniyle
kapattık” denildi.
Torbacı ve kokainmanların merkezi haline geldiği anlaşılan Beyaz Saray, bulunan uyuşturucuyla ilgili soruşturmasını kısa sürede tamamladı. Ve beklenen açıklama 2 hafta sonra geldi. “Gelişmiş parmak izi ve DNA analizi yaptık. Güvenlik kameralarını inceledik ama hiçbir şey bulamadık. Bu yüzden soruşturmayı eksik deliller nedeniyle kapattık” denildi.

Geçtiğimiz ayın başında ABD Başkanlık Yönetim Merkezi ‘Beyaz Saray’ın Başkan Biden ve ailesi tarafından kullanılan ‘Batı Kanadı’nda bir miktar kokain bulundu. Normalde devletin bütün güvenlik birimlerini alarma geçirmesi gereken gelişme, Beyaz Saray kayıtlarına vak’ayı âdiyye olarak geçti. Sonuçta hem Biden’ın hem de oğlu ve kızının kokain bağımlısı olduğunu bilmeyen yoktu.

2 Temmuz akşamı ABD Başkanını korumakla görevli Gizli Servis ajanları büyük bir acemiliğe imza attı. Özel ajanlar, başkan ve ailesinin ev olarak kullandığı, aynı zamanda Oval Ofis ve üst düzey görevlilerin ofislerinin bulunduğu batı kanadında küçük bir poşet içinde buldukları ‘beyaz madde’ yüzünden alarm verdi ve tüm binayı boşalttı.

Beyaz Saray.
Beyaz Saray.

Madde hemen biyolojik ve kimyasal incelemeye alındı. Ne olduğu anlaşıldığında ise herkes, en azından Biden, ailesi ve onu destekleyen medya rahat bir nefes aldı. Çünkü bulunan madde kokainden başka bir şey değildi.

Hemen ‘etkili’ bir soruşturma sürecine girildi.

2013’te Biden’ın oğlu Hunter Biden, kokain yüzünden ordudan atılmıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre hemen kameralar karşısına geçerek basının sorularını cevapladı. ‘Kokaini kim getirmiş olabilir’ sorusuna cevap vermedi. Sadece Beyaz Saray’ın bu bölgesinin çok ziyaretçi aldığını söyleyerek ‘Allah bilir kim getirdi’ mealinde bir cevap verdi. Kimin getirdiği bulunursa nasıl bir yol izleyeceksiniz sorusuna da cevap vermedi.

Beyaz Saray’dan bundan başka bir açıklama da gelmedi. Bir basın toplantısı sırasında Biden’a ‘kokain konusunda açıklamanız var mı?’ diyen gazeteciler ise başkandan sadece kocaman müstehzi bir kahkaha alabildi.

Aile boyu kokainman

Biden’ın bu gülüşünün altında aslında bütün cevaplar yatıyordu. Başkan Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın özel bilgisayarından ele geçirilen görüntüler, Hunter’ın sadece sübyancı değil aynı zamanda bilinen bütün uyuşturucuları da kullandığını gösteriyordu. Her ne kadar ABD basınında -dolayısıyla tüm dünya basınında- bu görüntüler silinmiş olsa da cin bir kere şişeden çıkmıştı.

Gerçi uyuşturucu kullandığı görüntüler de ABD basını için sürpriz değildi. Çünkü Hunter Biden, 2013 yılında kokain kullandığı için ordudan atılmıştı.

Biden ailesinin uyuşturucuyla tek bağı bu da değil. Joe Biden'ın kızı Ashley Biden da kokaine olan düşkünlüğüyle biliniyor. Hatta geçtiğimiz yıllarda uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri bile ortaya çıkmıştı.

Hunter Biden ve Joe Biden.
Hunter Biden ve Joe Biden.

Sadece kokain mi?

Elbette değil. Beyaz Saray’da bulunan kokain sonrası ilginç bir bilgi daha ortaya çıktı. İsmini açıklamayan bir gizli servis yetkilisi, 2022 yılında biri Haziran diğeri de Eylül ayında olmak üzere Beyaz Saray'da iki kez de ‘esrar maddesi’ bulunduğunu açıkladı. Esrarın kimyevî bir madde olmadığını hemen anlayan Beyaz Saray yetkilileri, bu konuyu duyurma gereği bile duymamıştı.

Torbacı ve kokainmanların merkezi haline geldiği anlaşılan Beyaz Saray, bulunan uyuşturucuyla ilgili soruşturmasını kısa sürede tamamladı. Ve beklenen açıklama 2 hafta sonra geldi. “Gelişmiş parmak izi ve DNA analizi yaptık. Güvenlik kameralarını inceledik ama hiçbir şey bulamadık. Bu yüzden soruşturmayı eksik deliller nedeniyle kapattık” denildi. Ve soruşturmanın gerisini FBI’ın yapacağı belirtilerek olay kapatıldı.

Daha önce Hunter Biden’ın özel bilgisayarından çıkan tüm skandal delilleri sümenaltı ettiği ve Başkanın oğlunu aklamak için sahte delil ürettiği bilinen FBI ise yaptığı açıklamada “Soruşturma devam ediyor ama bulunan madde galiba kokain olabilir” diyebildi.