Beyniyle oksijen orucu tutanların fetvaları

El etek yalamak, haksızlıkta tırsmak, cüzdanından kükreyen para sesiyle kardeşinin sesini bastırmak ve kardeşinin etini taşıyıp taşıyıp afiyetle yedirmek oruç bozar. Fitne oruç bozar, kısacası adamlığı, bozan ne varsa oruç bozar. Eyvallah!
El etek yalamak, haksızlıkta tırsmak, cüzdanından kükreyen para sesiyle kardeşinin sesini bastırmak ve kardeşinin etini taşıyıp taşıyıp afiyetle yedirmek oruç bozar. Fitne oruç bozar, kısacası adamlığı, bozan ne varsa oruç bozar. Eyvallah!

Buradan Diyanet yetkililerine sesleniyorum; lütfen teknolojik fetvalar bölümü açın, sosyal medya günahları diye bir alt başlık yazın, sanal gıybet hızını düşürün. Dijital ilmihal önerimden sonraki önerim budur.

Oruç bu sene bize çok bozulacak orası kesin. O kadar boş konuşuyoruz ki, kelimelerimiz ağzımızdan çıkmama boykotu içinde. Kalp frenimiz çekili ama hoyratlığımız bayır aşağı.

Bu sene inşallah virüs de oruç tutar da korkumuzu ümitle demleriz. Oruç tutmayacaksa temkini tevekküle bezeriz. Ümit nedir ki, geldiği gibi biten bir kullanımlık duygu durumu.

İki tane canlı gördüm. Daha önce de görmüştüm, bulaşık leğeninden bozma el işi stüdyoda iki canlı beyinsizliklerini yarıştırıyordu. Sonuç aynı çıkacağından kimin kazanacağını da merak etmedim.

Birincisi “Ramazan ayını ertelemekten bahsediyordu.” Diğeri de insanların iftarlık alışveriş için sokaklarda olacağından bunu da virüse bağlıyor filan.

Konuşulanları duyunca “Kafamı ters mi taktım düzelteyim” diye düşündüm. Meğer beyinleri oksijen orucundaymış sevindim.

Yok yani orucu direkt tutsalar, atıp tutturamadıkları bu kepazelik konvoyundan daha kârlı çıkacaklar. Ne kolay değil mi zaten sövdükleriniz değerler hakkında ahkâm kesmek. Hayır, hitap ettiğiniz kitle de sanırım kadavra kitle. Beyinlerini alıp mevcut dalakla mı takas ediyorsunuz nedir sesleri de çıkmıyor.

Bir tanesi de çıkıp demiyor ki “Yahu kardeşim tamam bizlik bir durum yok da ortada pislik bir durum var” demiyor.

Hayır, saç ekleyince kafa kalabalık mı görünüyor onu bilmiyorum ama fikir kelliğinizin parlaklığından gözlerimizi alamıyoruz.

Yahu size ne oluyor? Siz cehaletinizle halaya durun, inananlar da inandıklarıyla namaza dursunlar. Hayır, bir de neye inanmadığınızı bilmeyecek kadar yılışık bulaşık merdiven altı bir cehaletin mensupları. Sizin ertelediklerinize baksaydık zamanında ahır süsü verdiğiniz mabetler yüzümüze tükürürdü.

Hazır oruç gündemi gelmişken, orucu midemizle değil kalbimizle tutmamız gerektiğini anlatalım ki şu tasmasız haşeratlara söyleyecek sözümüz olsun..

İftar sofrası dediği yer de mübarek fiskos masası. Top patlıyor, Ezan Allah-u Ekber, çorba kaşıklandı, yemekler mideye konvoyla gönderildi. Kürdanlar kemirilmeye, gıybetçil kazanlar kaynamaya başladı.

Şu hocalara söyleyelim de sakız çiğnemek oruç bozar mı bozmaz mı sorusuna bir su tutup, kardeşinin etini yemek oruç bozar mı bozmaz mı onu sorsunlar bu sene. Hem 0 km soru. Hem gıcır gıcır tartışmasız cevap. Bozar kardeşim. Adamlığı bozan ne varsa orucunu da bozar.

Bugünlerin en müthiş sporu “birbirimize düşmek!” Tıka basa çiğlik, boğazımıza kadar ihanete doymuşuz.

Bu konuda açın hali özendiriyor bizi. Olanı bitiriyoruz, bitense temcit pilavına sos. Allah’ın tarafında olmak yetmiyor galiba. Hakkından gelemediğimiz şeytan da bizi hackleyip duruyor.

Şeytan nal topluyor...

Şeytan sinek avlıyor, aylak aylak günah projeleri yazarken esniyordur belki. Ya da gıybet ihalesine girmiş rakipleriyle kurnazlık dalaşına girmiştir.

Kepenkleri indirmiş, Ramazan dolayısıyla günah işletmesi kapalıdır levhasını da yazmıştır. Günah tesisleri kapalı olduğu için eski günah işletim sistemini güncelliyordur belki. Bilmem.. Tek bildiğim arada şeytanı korsan çalıştıranlar var.

Oruçla aram iyi galiba. Akılda tutmak kolay, önemli olan mideden frikik vermemek.

Yine Bayık gözler, Açılmış yufka gibi arabalarda ve koltuklarında yayılan adamlar, Aslan sesiyle playback yapan, en ufak bir dokunuşta harika kükreyen sinirli adamlar..

Yahu tutma kardeşim diyen ring horozları... Bu Ramazan’da twit atarak kalbinin ve beyninin törpüsüz cümlelerini oruca yamayan amatör tutuculardan her saniye olduğu gibi sanal etli gıybetler dinliyoruz. Sosyal medyanın oruç bozduğunu duyduğuma şaşırmayacağım! Buradan Diyanet yetkililerine sesleniyorum; lütfen teknolojik fetvalar bölümü açın, sosyal medya günahları diye bir alt başlık yazın, sanal gıybet hızını düşürün. Dijital ilmihal önerimden sonraki önerim budur.

  • Dalkavukluk da oruç bozar azizim. Sen iki cami arasında kardeşlik mahyasına atfen yayıldığını düşünürsün; lakin ucuzluğun, şirretliğin kahyası olursun... Yeni alınmış ayakkabı nasıl ayağına vuruyorsa sana ait olmayan sözler de ruhuna vurur.

Gammazlık da oruç bozar azizim. Yaka paça koşarsın, fısıldayacağın kulağın karpuz suyusun.

Kötülükte cömertsin, 24 saat hançer yediriyorsun kardeşine. Sırtındaki kanla sana bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Dinlemiyorsun. Bir tek hançer yemek oruç bozmuyor. Susuyorsun.

‘Helen virüsü’nün ezanı susturma oyunu

El etek yalamak, haksızlıkta tırsmak, cüzdanından kükreyen para sesiyle kardeşinin sesini bastırmak ve kardeşinin etini taşıyıp taşıyıp afiyetle yedirmek oruç bozar. Fitne oruç bozar, kısacası adamlığı, bozan ne varsa oruç bozar. Eyvallah!