'Bizim de liderimiz'

Somali'nin Başkenti Mogadişu'nun eski Belediye Başkan yardımcısı Iman Nur Icar
Somali'nin Başkenti Mogadişu'nun eski Belediye Başkan yardımcısı Iman Nur Icar

Somali'nin Başkenti Mogadişu'nun eski Belediye Başkan Yardımcısı Iman Nur Icar, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında çok samimi itiraflarda bulundu Icar, "Somali’de biz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seviyoruz. Onu sadece Türkiye’nin değil, bütün 'İslam Ülkeleri'nin' lideri olarak görüyoruz. Kendisini aynı zamanda muhtaç insanların, darda kalanların kapısı olarak telakki ediyoruz. Somali halkı Türkiye’nin cesur ve başarılı liderini en samimi hissiyatıyla selamlıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye, Somali zor zamanlardan geçerken çok önemli yardımlarda bulundu. Bu iki ülke arasındaki eşsiz kardeşlik ilişkisinin bir tezahürüydü. Üstelik sadece Somali’yi destekleyen bir anlayış da söz konusu değildi. Diğer Afrika ve Asya ülkelerine de yardım yapan; Filistin’i, Suriye’yi, Keşmir’i ve Rohingya Müslümanlarını yalnız bırakmayan bir ülke olarak takdir topladı. Türkiye’nin diğer ülkelerle ilişkisinde en bariz özelliği, karşılıklı saygı içerisinde ülkelerin egemenlik haklarına riayet etmesidir. Afrika ve Arap ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkeye yükseköğretim burs imkanları sağlamıştır. Kalkınma düzeyi düşük pek çok ülkeye desteği görünür vaziyettedir.

Daahir, "Türkiye’nin Osmanlı İmparatorluğu ile öne çıkan tarihi arka planı, İslam dünyasında onu müstesna bir yere taşımaktadır" diye konuştu...
Daahir, "Türkiye’nin Osmanlı İmparatorluğu ile öne çıkan tarihi arka planı, İslam dünyasında onu müstesna bir yere taşımaktadır" diye konuştu...

Somali Diaspora lideri Jawaahir Daahir:

Niçin sevildiği ortada

Türkiye karşı karşıya olduğu büyük engellere rağmen sosyal, ekonomik ve kültür alanlarında dikkate değer ilerlemeler kaydetmiş ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline gelmiştir. Türkiye’nin Osmanlı İmparatorluğu ile öne çıkan tarihi arka planı, İslam dünyasında onu müstesna bir yere taşımaktadır. Türkiye’nin insanî yardım stratejisi ve eşsiz yaklaşımı sayesinde başta ülkem Somali olmak üzere pek çok Afrika ülkesinde büyük bir güven hissiyatı oluşmuştur.

Ayrıca Suriye krizinde mültecilere gösterdiği insanî yaklaşım görmezden gelinecek gibi değildir.

Türkiye şu anda en fazla mülteci barındıran ülkelerin başında gelmektedir. Aynı zamanda bir NATO üyesi olarak Batılı ülkeler nezdinde vazgeçilmez bir konumda bulunan Türkiye, diğer coğrafyalarla kurduğu güvene dayalı ilişkiler sayesinde dünyanın en nüfuzlu ülkeleri arasında yer almaktadır.