California yangını siyasete sıçradı

Donald Trump, California yangınlarına yardımları kesme tehdidinde bulundu.
Donald Trump, California yangınlarına yardımları kesme tehdidinde bulundu.

Trump, sosyal medya üzerinden tartıştığı Newsom’u yaklaşık 10 gündür devam eden "California yangınlarına" gönderilebilecek federal yardımları kesmekle tehdit etti.

ABD Başkanı Donald Trump, California Valisi Gavin Newsom ile yaşadığı tartışma üzerine yangınlarla ilgili yardımları kesme tehdidinde bulundu. Trump, sosyal medya üzerinden tartıştığı Newsom’u yaklaşık 10 gündür devam eden California yangınlarına gönderilebilecek federal yardımları kesmekle tehdit etti. Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, California Valisi’nin krizi çok kötü yönettiğini belirterek, “Her yıl California yandıkça aynı şey. Vali, federal hükümetten yardım talep ediyor. Bundan sonra yok. İşleri etkili şekilde yapabilmeniz için kendinize çeki düzen vermelisiniz” ifadesini kullanmıştı.

Vali Newsom da Trump’a Twitter üzerinden, “Siz iklim değişikliğine inanmıyorsunuz. Bu konuşmadan muafsınız” yanıtını vermişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Macron’un içine oturmuş: NATO öldü!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO’nun ABD ile yaşanan sorunlar nedeniyle ‘beyin ölümünün’ gerçekleştiği yorumunu yaptı. The Economist dergisine konuşan Macron, Avrupa ülkelerini NATO müttefiklerini savunmak için artık ABD’ye güvenemeyecekleri konusunda uyardı. Macron, NATO’nun kurucu antlaşmasının beşinci maddesi yer alan ‘toplu savunma’ hükümlerine hala inanıp inanmadığı sorulduğunda, “Bilmiyorum” diye cevap verdi. ABD yönetiminin kendilerine ‘sırt çevirdiğini’ kaydeden Macron, “ABD ile NATO müttefikleri arasında stratejik karar alma mekanizmasında bir koordinasyon yok” dedi. Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nı da eleştiren Macron, “Bir diğer NATO müttefikimiz Türkiye, bizim ilgimizin olduğu bir alanda haber vermeden askeri harekat düzenliyor” ifadelerini kullandı.

İngiliz YPG’liye hapis

Londra ağır ceza mahkemesi Old Bailey, Irak ve Suriye’ye giderek terör örgütü YPG/PKK’ya ait kamplarda eğitim alan İngiltere vatandaşı Aidan James’a 4 yıl hapis cezası verdi. Suriye’den İngiltere’ye dönerken geçen yıl 4 Şubat’ta Liverpool Havalimanı’nda gözaltına alınan James, “terör eylemine hazırlık” ve “terör eğitimi verilen yerlerde bulunmak” suçlarından yargılanıyordu. PKK, 2001’den beri İngiltere’de terör örgütleri listesinde bulunsa da YPG listede yer almıyor.

  • Tabutta terapi!
  • Güney Kore’de bir cenaze levazımat şirketinin 7 yıl önce başlattığı “canlı cenaze” terapi seanslarına şimdiye kadar 25 binden fazla kişinin katıldığı bildirildi. Seanslara katılanlar “hayatın değerini anlamak” için kefen giyerek 10 dakika süreyle tabutun içine giriyor. Başkent Seul’de Hyowan Terapi Merkezi’nde düzenlenen seanslara ergenlik çağındaki çocuklar dahil her yaştan kişinin ilgi gösterdiği belirtiliyor.

17 yıl köle gibi çalıştırıldı

ABD’de 39 yaşındaki engelli siyah bir adam, bir restoranın müdürü tarafından 17 yıl boyunca dövülüp, kırbaçlanarak köle gibi çalıştırıldı. Independent’ın haberine göre, John Christopher Smith, ABD’nin Güney Carolina Bölge Mahkemesi’nde verdiği ifadede, müdürü Bobby Paul Edwards’ın bir defasında metal maşayı kızgın yağa batırdığını ve boynunu yaktığını iddia etti. Restoran müdürü Edwards da Smith’i düzenli olarak tencere, tava, kemer ile ve yumruklayarak darp ettiğini itiraf etti. Mahkeme, Edwards’ı 10 yıl hapis cezası ve 272 bin 952 dolar tazminata mahkum etti.