Çevik Bir'den FETÖ açıklaması: 'Değirmenin suyu nereden geliyor?'

Çevik Bir.
Çevik Bir.


Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir, 27 Mart 1998’de Robert Koleji Mezunları Derneği’nin gecesine katılıp bir konuşma yapar. FETÖ’nün okullarını kast ederek: “Bunların okullarına tahsis ettikleri paralar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın önümüzdeki on sene için eğitime tahsis ettiği paranın üzerinde. Değirmenin suyu nereden geliyor?” diye sorar.

Terörist başı çok sevdiği dönemin Devlet Bakanı Işılay Saygın ile Zaman gazetesinin imtiyaz sahibi Alaattin Kaya, 28 Şubat’ın bin yıl süreceğini iddia eden Orgeneral Çevik Bir’le buluşur. Gülen’in Bir’e yazdığı mektubu iletirler.

28 Şubat’ın kudretli, şimdilerin zavallı Amerikancı generali Çevik Bir’e yazdığı mektupta Gülen şöyle der: “…Tamamen Türk eğitim sistemine bağlı olarak faaliyet gösteren bu okullarda eğer, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, bağımsız ve sosyal bir hukuk devleti özelliğinin aksine bir faaliyet varsa, devletimizden önce ben, bu okulların açılmasını teşvik etmiş biri olarak kapatılmalarını teşvik ederim. Eğer bazılarının iddia ettiği gibi, bu okullarda herhangi bir dış ülkeden veya ülkemize düşman kuruluşlardan alınmış tek kuruşluk destek varsa, zaten hastalıklarla sonuna gelmiş hayatımı bizzat kendi ellerimle noktalarım. Bununla birlikte devletimiz, zaten kendisinin olan bu okulları dilediği zaman devralabilir. Kaldı ki, bu okullar zaten devletimizin olduğu için böyle bir devirden söz etmek bile abestir. Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma ve kollama vazifesini deruhte etmiş şanlı ve kahraman ordumuzun seçkin ve şerefli bir mensubu ve Genel Kurmayımız’ın İkinci Başkanı olarak, ne zaman, nerede ve ne şekilde arzu buyurursanız bu okulları şereflendirebilir ve her türlü teftişi yapabilirsiniz…”

Işılay Saygın Ohal ile kapatılan FETÖ'nün Gediz Ünivertesi'nin mütevelli heyeti başkanıydı. Saygın yanındaki ise Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sefullah Çevik.n
Işılay Saygın Ohal ile kapatılan FETÖ'nün Gediz Ünivertesi'nin mütevelli heyeti başkanıydı. Saygın yanındaki ise Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sefullah Çevik.n

Sokak ve parklarda isimleri yaşamaya devam ediyor

Bu mektup aynı zamanda Bir ve dönemin diğer kudretli generallerine ‘Biz aynı yere bağlıyız’ mesajıdır. Buna rağmen Çevik Bir’in Gülen’in teklifine evet demesinden de endişe edilir. Bunu engellemek için Bakan Saygın, Bir’e, “Okulları alır iyi yönetemez ya da kapatırsanız, millet size kahreder. Bu okullarla uğraşmayın, uğraşacaksınız MEB’nin okullarının daha iyi bir seviyeye gelmesi için uğraşın” der. Ne yazık ki hâlâ Işılay Saygın ve Çevik Bir’in isimleri pek çok şehirde meydan, sokak ve parklarda yaşatılmaya devam ediyor.