Gerçek Hayat çıkarken yaşananlar: DEAŞ başladı ve bitti

Türkiye DEAŞ’ı 2013 yılında terör örgütü listesine alan ilk ülke oldu.
Türkiye DEAŞ’ı 2013 yılında terör örgütü listesine alan ilk ülke oldu.

Eski bir put adı olan ve aynı zamanda Mısır’da kurulan ilk mason locasının adı olan ISIS, sonradan değiştirilmiş adıyla IŞİD, Müslüman görünümlü bir terör örgütüne verildi ve tüm dünyanın başına bela edildi.

Irak savaşından sonra kurulan DEAŞ terör örgütü kendisini Irak El Kaidesi olarak tanıtmıştı ama 2013 yılında Suriye anlaşmazlığı ile onlarla da yollarını ayırdı. Batı ülkeleri DEAŞ’ı Irak cezaevlerinde şekillendirdi ve Suriye’de sahaya sürdü. DEAŞ ile mücadele yalanıyla YPG/PKK’yı silahlandırdı. YPG/PKK ve DEAŞ saldırılarıyla da Türkiye Suriye’den uzak tutulmak istendi.

Dünya medyası DEAŞ’ın Irak ve Suriye’de kafa kesme dahil her türlü kanlı eylemlerini adeta bir propaganda videosu gibi binlerce kez yayınladı. Bu örgütle mücadele edilmesi çağrıları yapıldı. Türkiye DEAŞ’ı 2013 yılında terör örgütü listesine alan ilk ülke oldu. Buna rağmen malum çevreler “Türkiye DEAŞ’e yardım ediyor” yalanıyla Türkiye’yi suçladı. Ta ki, Fırat Kalkanı operasyonuna kadar... Sözde DEAŞ’la mücadele naraları atan dünyaya rağmen terör örgütünü bitiren tek ülke Türkiye oldu. Türkiye sınır ötesi operasyonlarıyla önce DEAŞ’ı, daha sonra DEAŞ bahanesiyle palazlandırılan YPG/PKK’yı bitirdi.

Gerçek Hayat Dergisi'nin kapak sayfası...
Gerçek Hayat Dergisi'nin kapak sayfası...

'AMERİKA'NIN IRAK'I İŞGALİYLE KURULDU

Gerçek Hayat 712. sayısında MUSUL VİLAYETİMİZ ÇETELERE KALDI kapağıyla çıktı. Kapak dosyasında Musul’un DEAŞ tarafından işgaline yer verdi. Bu süreçten sonra DEAŞ etkin bir şekilde terör örgütleri arasında yer aldı. “Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) her ne kadar Suriye savaşıyla gündemimize gelmiş olsa da aslında 2006’dan beri aktif bir örgüt ve Irak merkezli. En güçlü olduğu nokta da Felluce. Amerika’nın Irak işgaliyle kurulan örgüt başlangıçta El Kaide’nin tam desteğini almıştı. Bu desteğin de ana sebebi IŞİD’in de tıpkı El Kaide gibi katı sünni bir anlayışa sahip olması ve kurtuluş için gereken tek yol olarak cihadı görmesi idi. Bu sebeple Zerkavi döneminde IŞİD ‘Irak El Kaidesi’ olarak tanınmıştı.”