Dikkat! FETÖ’cüler yine sızıyor

Dikkat! FETÖ’cüler yine sızıyor.
Dikkat! FETÖ’cüler yine sızıyor.

Şimdi adı anılmasa da çok uzun olmayan bir zaman önce Twitter’da fuatavni diye bir FETÖ hesabı vardı. Devletin kılcal damarlarına sızan hâinlerin elde ettiği tüm kritik bilgiler, yetkili kişilerden önce bu hesaba verilir, o da bunu sanki gelecekten haber almışçasına yayınlar, elinde mucizevî bir güç varmış gibi bir üslup kullanırdı. Hesabın sayısız operatörü vardı ancak bugün anlıyoruz ki fuatavni, teröristbaşı Gülen’in ta kendisiydi.

Muhaliflik kisvesine bürünen FETÖ’cüler surda gedik aça aça ilerliyor. Fuatavni unutuldu gitti ama onunla beraber hâinliklerini unutturan pek çok FETÖ’cü tekrar ortaya çıkmaya başladı. Mesela bir yemek tarifi için internete giren kişi bir anda kendini “Oktay Usta”nın YouTube kanalında bulabiliyor.

Yemek tarifi veren FETÖ’cü

Dualı ağzı, davudi sesiyle soğanların nasıl kavrulacağını, salçanın kaç kaşık konulacağını anlatıyor. Çoğu vatandaş, FETÖ’nün kanalı için nasıl gözyaşı döktüğünü, kanalın kapısında hâinlere destek için gelenlere pilav yapıp dağıttığını, “devlet beni işsiz bıraktı” diyerek İŞKUR’un kapısına dayanıp manipülasyon yaptığını ve de ülkeden kaçıp gittiğini hatırlamıyor. Milyonlarca kez videolarını izliyor.

Spor yorumu yapan FETÖ’cü

Televizyonda kanallar arasında gezinirken bir anda eski günlerin hayaletiyle karşılaşmanız da mümkün. Bir bakmışsınız FETÖ’nün siyaset ve spordaki truva atlarından Hakan Şükür bir programa çıkmış, örgütünün propagandasını yapıyor. Hem de alelade bir kanalda da değil. “Saadet Partisinin yayın organı TV5’te bu hâinin ne işi var” diyorsunuz hayretler içinde.

Program yayından kaldırılıyor, RTÜK ceza veriyor filan ama nafile. Televizyonu kapatıp sosyal medyayı açıyorsunuz yine karşınızda Hakan Şükür denen firari. FETÖ’cü Hakan gerine gerine övünüyor “Surda gedik açtık” diye. Şükür’ü milyonlarca takipçisi olan fenomenler de paylaşamıyor. Programına davet eden edene... Tüm hâinliklerini unutan bazı muhalif geçinenler bir de yayıncılara kızıyorlar, “neden spor programlarında, belgesellerde Hakan Şükür’lü kısımlar kırpıldı” diye.

Ombudsman FETÖ’cü

Bir zamanlar medya ombudsmanı sıfatıyla caka satan, FETÖ’cü olduğu ortaya çıkınca diğer militanlar gibi yurtdışına kaçan Yavuz Baydar, şimdilerde örgütün yayın organlarından Ahval’in başında. Her gün sosyal medyada terör propagandası yapıyor. Bazı git-gel akıllılar hâlâ ‘muhalif gazeteci’ zannederek bunun görüşlerini paylaşıyor. Zannediyorlar ki FETÖ’cü Baydar hâlâ gençliklerinde radyoda sevdikleri şarkıları çalan sunucu…

Muhalefete sufle veren FETÖ’cü

En vahimlerinden biri de FETÖ’nün yayın organlarından kapatılan Nokta Dergisinin eski genel yayın yönetmeni, firari FETÖ’cü Cevheri Güven. Mafya reisi Sedat Peker’in videolarını yorumlayarak sosyal medyada bir anda parladı. Herkes bunun kim olduğuna bakmadan, önce Sedat Peker’in videolarını izliyor, sonra da “Acaba Peker burada ne demek istedi” diye açıp, Cevheri Güven’in videolarını izliyordu. Hatta sıkı izleyicileri arasında CHP’li vekiller, siyasetçiler de vardı. Öyle ki terörist Güven’in ipe sapa gelmez iddialarını alıp, Meclis gündemine taşıyorlardı. Son zamanlarda Sedat Peker video çekmeyi bırakınca biraz etkisini kaybetse de o günlerde elde ettiği popülaritesi sayesinde epey bir takipçisi oldu.

Vatandaşa masal anlatan FETÖ’cü.
Vatandaşa masal anlatan FETÖ’cü.

Vatandaşa masal anlatan FETÖ’cü

FETÖ eskiden de ciddi bir şekilde medya aracılığıyla propaganda yapıyordu. Hatta hem sosyal medyayı hem de konvansiyonel medyayı en etkili biçimde kullanan örgüttü dersek abartmış olmayız…

Ancak örgüt, liderinden aldığı hizayla o kadar kibirli ki birazcık dikkat edilince hemen kendini ele veriyor. Biliyorsunuz, FETÖ liderinin sohbetlerinin yayınlandığı sitenin adı mitolojideki Herkül’den, gazetesi Zaman’ın adı Herkül’ün dedesinin adı Kronos’tan, televizyonlarının adı da Herkül’ün sütü mânâsındaki Samanyolu’ndan geliyordu.

Hatırlarsınız, FETÖ’nün televizyon kanalında dini hikâye diye milleti uyuttukları saçma sapan filmler yayınlanırdı. Bunların arasında terör örgütü elebaşının propagandası yapılır. İzleyenlerin şuur altına işlenirdi. Bunların verdiği mesajlar sayesinde aslında örgütle hiç alâkası olmayan insanlar kendini, elebaşı Gülen’in videolarını izlerken bulurdu.

Şimdi de milyonlarca takipçisi olan, dînî sohbetler yayınlayan bir Youtube kanalı, “1000’den Fazla Ölü Yıkayan Kadın Gassal'a Sorduk -Ölü Bana “Sen Zahmet Etme, Ben Kendimi Yıkarım” dedi” gibi garip ama ilgi çekici başlıklarla video yayınlıyor. Daha önce sütten ağzı yanan bir ülkede bu tip videoların kime ve neye hizmet ettiği gerçekten merak konusu.

Kukla oynatan FETÖ’cü

Ülkede sorgusuz sualsiz muhaliflikten beslenen FETÖ hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Hem geçmişten gelen tecrübelerini konuşturuyor hem de sıklıkla popüler kişileri kullanıyor. Hasan Can Kaya ismindeki internet yayıncısının gayrı ahlâkî programını milyonlarca kişi izliyor. Bunu gören FETÖ durur mu? 90’lardaki “Plastip Show” benzeri kuklalarla bu programın hükümeti eleştiren versiyonunu hazırlayıp hemen piyasaya sürdü. Videonun tuttuğunu gören FETÖ’nün yayın organlarından Bold Medya, sözde muhalefet içerikli birçok kuklalı video yaptı ve çok sayıda kişi bilmeyerek bu videoları paylaştı. Paylaşanları, “Ya hu bunlar FETÖ'cü” diye uyardığımızda, “Allah Allah” diyerek ağzı açık kalıyor.

FETÖ’nün çoğu sosyal medya fenomeni ifşa oldu, kimisi yakalandı.

"JeansBiri" vardı, tutuklandı. @kacsaatolduson, @kacsaatoldusonn, @kacsaatoldunet, @kacsaatolduson2 @gezilecek_yer ve @ilberortaylıtr de FETÖ tarafından yönetiliyordu. Hüseyin Yılmaz adındaki FETÖ’cü Bingöl’de yakalandı ve her şeyi itiraf etti.

Say say bitmeyen meşhur FETÖ hesapları ortaya çıktı: Dahi Bilal @dahioglan profil isimli hesabın yöneticisinin Romanya'da olduğu öğrenildi.

@sunavarol_ profil isimli hesabın yöneticisi, örgütün emniyet mahrem imamı çıktı.

@solcephe kullanıcı isimli Twitter hesabını yöneten, Siirt'te öğretmen olarak görev yapan bir örgüt üyesiydi.

Simge Ekici denilen Gezi Parkı savunucusu görünümlü FETÖ’cü, sonunda maskesini yüzünden kaldırdı, tamamen FETÖ propagandasına döndü.

‘Ekonomi uzmanı’ FETÖ’cü

Çoğu biliniyor, tanınıyor ama körü körüne muhalefet gerçekten kör ediyor. Mesela bu çakma ekonomist FETÖ’cü troll profil resmine ODTÜ fotoğrafı koyunca, Karar gazetesine haber bile olmuş. Görüşleri yayınlanmış.

Şıppadanak FETÖ’cü tespiti

Yüzbinlerle ifade edilen FETÖ hesaplarını tek tek yazmaya imkân yok ama basit bazı kriterlerle hızlıca tespit etmek mümkün.

• KHK ile ilgili ilgili tweetleri beğenmiş ve paylaşmışsa ve bunu paylaşanlar takibe alınmışsa,

• Hesabının her yerini Atatürk ile maskelemişse,

• Her kesimden kişiyi takip edip araya beddua sıkıştırıyorsa,

• İçkili masa, lgbt bayrağı veya ateist paylaşımları yapıp arada da “hepinizi yargılayacağız”, “asacağız” diye tehditler sallıyorsa,

• FETÖ’cülere söylenen bir söz gördüğünde hemen üstüne atlıyorsa,

• Klasik FETÖ jargonunu kullanıyorsa, örneğin “Eskiden AK Parti’ye oy verdim, artık oy moy yok” diyorsa

• Takipleri fazla ama buna karşılık takipçileri yoksa ve Mustafa Kemal fotoğrafı varsa hele bir de yabancı isim kullanıyorsa kesin FETÖ’cü.

• “Kim darbe yaptıysa Allah belasını versin” diyorsa hiç şüphe yok yüzde 100 FETÖ’cü.

• Tweetlerinde kullandıkları kelimelere, retweet ve beğenilerine ve takip ettiklerine baktığınızda bir FETÖ’cüyü şıp diye tanımamanız imkânsız.

Şöyle düşünün, hangi normal vatandaş sabah, öğle, akşam Recep Tayyip Erdoğan’a söven paylaşım yapar ki? En muhalif kimsenin bile bir hayatı var. Ancak bu hâinlerin hayatları teröristbaşı Gülen'e rehin olduğu için başka bir şey düşünüp, yapmalarına imkân yok. İşte buradan yola çıkarak anlayın ve Allah aşkına bu hâinleri takip edip prim yaptırmayın. İzlediğiniz videoların reklam geliriyle ceplerini doldurmalarına müsaade etmeyin.