Dünya gençlerinin de lideri

Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye’deki insanların değil dünyanın farklı ülkelerinden, özellikle de İslam coğrafyasında yaşayan birçok insanın sevdiği bir lider. Erdoğan’ın Osmanlı bakiyesi topraklara olan ilgi ve vefasını heyecanla takip ediyorlar. Kendilerinin ve tüm mazlumların umudu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görmeleri, Türkiye’yi de sevmelerine neden oluyor.

El Mustapha Ait Sidi Mhamed

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi - Yönetim ve Organizasyon (Doktora) / FAS

Bize adalet fikrini aşıladı

“Recep Tayyip Erdoğan, bana göre 21. yüzyılın en iyi lideri. İçinde bulunduğumuz karışık dünyanın, mevcut sorunlarının aşılması, umudun, refahın ve barışın artması için onun gibi liderlere ihtiyaç var. Liderlik çalışmalarında bir araştırmacı olarak Türk cumhurbaşkanının karizmatik, dönüşümcü ve hizmetkâr liderlerin özelliklerine ve becerilerine sahip olduğunu görüyorum.

Bu özellikleri onu Türkiye Cumhuriyeti’ni ekonomik, sosyal ve politik açıdan başarılı bir lider haline getirdi. Üstelik sadece halkı değil, aynı zamanda dünya çapında ben dahil milyonlarca insan ona hayranlık duyuyor. Çünkü o, adalet fikrini aşılayarak ezilen uluslarla birlikte ayağa kalkıp, insanlık düşmanlarına karşı durdu. Gazze, Myanmar, Somali vb. saldırı, taarruz ve ihlal altında olan birçok ülkeye yardım etti. Geçen sene YTB’nin (Yurtdışı Türkler Başkanlığı) düzenlediği mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı’na bir eserimi hediye ettim. Çizdiğim şey Erdoğan’ın vizyonu.

Gazze, Myanmar, Somali vb. saldırı, taarruz ve ihlal altında olan birçok ülkeye yardım etti.
Gazze, Myanmar, Somali vb. saldırı, taarruz ve ihlal altında olan birçok ülkeye yardım etti.

Bana göre Erdoğan, İslam ülkelerini bir araya getirmek için uğraşıyor. “Türkiye Türkiye’den büyüktür” sözü beni çok etkiledi ve kendime getirdi. Ben de bu cümleyi Türkiye haritası şeklinde yazmaya karar verdim. Çünkü Türkiye İslam âlemi için çok önemli ve harika bir örnek. Cumhurbaşkanının yanında olduğum anı, kelimelerin bittiği yer olarak düşünüyorum. Bu harika liderle tanıştığım ve bu mütevazı ödülümü verdiğim için kendimi çok şanslı hissettim. Böyle bir liderin yanında dururken kendimin en iyi halini gördüğümü de hissettim.”

Filistin'deki kardeşlerimiz için Davos’ta, BM’de, meydanlarda kısacası her yerde daima mazlumların arkadaş olan isimdir Recep Tayyip Erdoğan.
Filistin'deki kardeşlerimiz için Davos’ta, BM’de, meydanlarda kısacası her yerde daima mazlumların arkadaş olan isimdir Recep Tayyip Erdoğan.

Mohammed Javed Ansari

İstanbul Teknik Üniversitesi - Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği / NepaL

‘Film anlatıyorsun’ dediler

“2013’te lisans eğitimimi Bangladeş’te bitirdim. O sıralar Arakan meselesi dünya gündemindeyken, Türkiye Rohingyalıların yanında dimdik duruyordu. 2015 yılında Nepal’de büyük bir deprem olmuş, her yer yıkılmıştı. O zor anda ilk yardıma koşan ülkelerden birisi Türkiye’ydi. 16 Temmuz 2016 sabahında haberlerde Türkiye’de darbe girişimi olduğunu gördüm. Çok şaşırdım, inanamadım. Sürekli dua ediyor, haberleri takip ediyordum. Uluslararası medya kutlama tarzında haberler yapıyordu.

Haberleri kapatıp sosyal medyadaki Türk gruplarına baktım. Orada gördüğüm bir video beni çok duygulandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kanala görüntülü bağlanmış, “Milletimizi sokaklara davet ediyorum” çağrısı yapıyordu. Bunun ardından halk ülkesine sahip çıktı ve darbecilere sağlam bir tokat attı. Tüm bunları arkadaşlarıma anlattım. “Film anlatıyorsun” dediler inanmadılar.

Öte yandan “One minute” videosunu da unutmamak lazım. Filistin'deki kardeşlerimiz için Davos’ta, BM’de, meydanlarda kısacası her yerde daima mazlumların arkadaş olan isimdir Recep Tayyip Erdoğan. Benim için; Filistin, Myanmar, Suriye’deki mazlumlar, depremle yaralanan Nepal ve dünyanın herhangi köşesindeki mazlumların yükselen sesidir Recep Tayyip Erdoğan. Ağustos 2016 sonuna doğru Türkiye burslarının sonuçları açıklandı ve kazanmıştım. Herkesi arayıp “Türkiye’ye gideceğim” diyordum. Birkaç kişi, “Hayır gitme!” dediler. Hatta gidip babama bile “Orası çok tehlikeli. Daha yeni darbe olmuş” diye konuşanlar vardı. Ama ben de onlara, “Gerçek sevgi, zor günde belli olur. Türkiye’yi gerçekten çok seviyorum ve gideceğim!” deyip geldim.”

Onun dosdoğru bir kişi ve Rabbi Teâlâ’ya hakiki bir imanla bağlı olduğuna inanıyoruz.
Onun dosdoğru bir kişi ve Rabbi Teâlâ’ya hakiki bir imanla bağlı olduğuna inanıyoruz.

Ziad Abu Ghanimeh

Kültür Üniversitesi Mühendislik yönetimi (Yüksek lisans) / ÜRDÜN

İslam dünyasının lideri

“Başkan Recep Tayyip Erdoğan biz Ürdün toplumunun gözünde bir İslam dünyası lideridir. Herkesin sessiz kaldığı bir zamanda o mazlumların sesi oluyor. Onun dosdoğru bir kişi ve Rabbi Teâlâ’ya hakiki bir imanla bağlı olduğuna inanıyoruz. Allah’ın izniyle onu bu yoldan sapmışlara karşı yalnız bırakmayacağız. Canımız yoluna ve davasına feda olsun. Allah onu her türlü tehlikelerden muhafaza eylesin.”

Fatıma Haskir

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler (Yüksek lisans) / SURİYE

Tek idolüm Recep Tayyip Erdoğan

“Güç ve merhamet, cömertlik ve cesaret, sevgi ve iyi ahlak gibi güzel niteliklerden bahsedildiğinde ilk olarak lider Erdoğan akla geliyor. Bu zor hayatta tek idolüm, seni seviyorum büyük lider. O, küçük çocukları kanatları altında koruyan bir kuş gibidir. Çünkü tüm ezilenleri ve zayıfları kanatları altında korumuş ve onlara yardım etmiştir.”