FETÖ, Gazze katliamının neresinde?

FETÖ, Gazze katliamının neresinde.
FETÖ, Gazze katliamının neresinde.

Filistinli Cuma Talha, 2021 Mayıs’ında Gazze’de şehit edilmeden önce 7 sene boyunca kimsenin tahmin edemeyeceği büyük bir iş başardı. İlmek ilmek işlediği gölge askerleri 7 Ekim 2023’te liderlerine adadıkları mükemmel hazırlanmış bir saldırıyla İsrail’i felce uğrattılar.

Gazze ve Hamas hakkında kulaktan dolma birkaç şey dışında bilgi sahibi olmayan kamuoyunun tanımadığı Filistinli resimsiz kahramanlardan biri de mühendis Cuma Talha. Cuma Talha, ömrünü Gazze müdafaasına vakfetmiş, bilgisayarını en güçlü silah haline getirmeyi başarmış müthiş bir siber güvenlik uzmanı. ‘Bilgiye sahip olan, sahanın da sahibidir’ düsturuyla hareket eden Talha, 2014 yılında Kassam Tugayları’na gelip ‘Kudüs Elektronik Ordusu'nu kurma fikrini anlattı. Talha’ya göre topla tüfekle yapılan askerlikle, siber askerliğin beraber yürütülmesi gerekiyordu. Kassam Tugayları da Arap ve İslam dünyasında siber alanda deneyime sahip insanları, Talha’nın gölge askerlerine katmak için yoğun bir çaba sarf etmeye başladı. İsrail çıkarları ve sistemlerine karşı siber saldırılar başlatmak için birçok yetenekli kişi bu çağrıya cevap verdi. Teknolojik altyapı güçlendirilmeye ve yeni uzmanlarla İsrail'e karşı denemeler yapılmaya başlandı.

Hamas Siber Birliği’nin amblemi.
Hamas Siber Birliği’nin amblemi.

‘Ömer'ler İsrail istihbaratını kör ett

- Cuma Talha ve gölge askerleri ilk olarak ‘Gazze Şeridi'nin kuzeydoğusunda bulunan “Mefalsim Kibbutzu” denen siyonist işgalcilerin yaşadığı bölgenin elektriğini kestiler. Bu başarılı siber saldırı, Hamas Siber Birliği’ni daha da şevklendirdi. İsraillilerin aklını başından alan saldırılar peş peşe geldi.

- İsrail'deki en büyük toplu taşıma otobüsü şirketi Egged’i hacklediler. Otobüsler nereye gideceğini şaşırdı.

- İşgal edilmiş Filistin topraklarındaki İsrail'de yaygın olarak faaliyet gösteren ‘Evglo’ isimli dev lojistik şirketinin siren sistemine girdiler, sirenleri çalıştırdılar. Çalışanlar nereye kaçacağını şaşırdı.

- İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketi Siber Departmanı Direktörünün telefonunu hacklediler yetmedi, Android telefon kullanan İsrail askerlerinin telefonlarını da ele geçirdiler. MOSSAD ne yapacağını şaşırdı. Çıldıran Mossad, Hamas siber birliğinin cihazları hackleme konusunda uzmanlaşmış bilgisayar uzmanı Ömer el-Belbisi'yi kaçırmaya çalıştı.

- Demir Kubbe’yi çökertmeyi başaran Ömer A.’yı yaklaşık 4 yıl arayan ve tuzağa düşürmek için şeytânî planlar yapan MOSSAD, Türk istihbaratının çabalarıyla engellendi. Ömer, Türkiye’de güvenli bir evde ve belki de İsrail’i hacklemeye devam ediyor.

- Zamanla iyice etkisini ve gücünü artıran Cuma Talha ve arkadaşları, İsrail’deki askeri üslere, güvenlik tesislerine ve hassas hedeflere yönelik 10 binlerce noktaya saldırdı. İsrail’in güvenlik ve askeri verilerini ele geçirdi.

Cuma Talha’nın mücadelesi Hamas’a hem psikolojik olarak hem de istihbârî olarak büyük katkı sağladı. Vatanını savunmak için gecesini gündüzüne katan bu kahraman, İsrail’in 2021 Mayıs’ında Gazze’ye düzenlediği bir saldırıda şehid edildi.

  • FETÖ’nün alçak çocuğu
  • FETÖ’cü hain Ünal Tatar.
  • Cuma Talha’nın tam zıddı diyebileceğimiz kişi ise maalesef Türkiye topraklarında doğdu. Adı Ünal Tatar. Ülkemizin en güzide üniversitelerinden Bilkent’te bilgisayar bölümünde okudu. Yüksek lisansını da ODTÜ’de yaptı. Okulu biter bitmez TÜBİTAK’ta uzman olarak çalışmaya başladı. Türkiye’nin en kritik teknolojik çalışmalarında hep o vardı. Genelkurmay Güvenli İnternet Projesi ve Güvenlik Testi Projesi, Ulusal Güvenlik Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı, Genelkurmay Güvenli İnternet testi Projesi, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Danışmanlığı Projesi ve Hava Kuvvetleri Danışma Projelerinde yer aldı. Öylesine parlak bir kariyer sürüyordu ki, ülkedeki en kritik davalarda siber konularda bilirkişi olarak ilk akla gelen isimdi.
  • Kozmik odayı hançerledi
  • Aralık 2009’da FETÖ’cü hâkim ve savcılar tarafından Ankara’da Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı’na giren ve Kozmik Oda’daki özel kasada muhafaza edilen çok gizli belgeleri deşifre etmesi için çağrılan da Tatar’dı.
  • Bilgisini ve maharetini kullanarak vatanı Filistin’i savunmak için İsrail’in mahremine giren Cuma Talha’nın aksine FETÖ’cü Ünal Tatar, Türkiye savunmasının kritik bilgilerinin olduğu yaklaşık 1.5 terabaytlık veriyi harddiske kopyalayıp, FETÖ elebaşı Gülen’e götürüp düşmanın eline teslim etti.
  • ABD ordusunu eğitiyor
  • İhanet görevini başarıyla tamamlayan Tatar, bugün diğer birçok firari hain gibi ABD’ye kaçtı. “Üstün” başarıları ABD tarafından mükâfatlandırılan Tatar, bugün New York Üniversitesi’nin Albany’deki kampüsünde doçent olarak “siber güvenlik” dersi veriyor. Diğer yandan da milyon dolarlar karşılığında ABD Hava Kuvvetlerinin yeni siber güvenlik yazılımlarını hazırlıyor. Şimdi de FETÖ’cülerin “sevilen ülke’ diye tanımladığı İsrail’de ekibiyle birlikte iki hava savunma sistemi kuracak.
  • İsrail'in ciğerini biliyorlar
  • Çünkü şehit Cuma Talha’nın kurduğu Hamas Siber Güçleri, 7 Ekim’den bu yana İsrail’e ağır darbeler indiriyor. ABD merkezli siber güvenlik şirketi Cloudflare’in yayınladığı rapora göre Hamas’ın siber saldırıları 7 Ekim'de gece 3:30’da gerçekleşti. İsrail’i felce uğratan siber saldırılarla beraber harekete geçen Hamas silahlı güçleri nokta atışı operasyonlarla İsrail iletişim merkezlerini imha ederek İsrail tarihinde görülmeyen ağır darbeyi indirdi. Hamas’ın İsrail ordusunun sırları ve zayıflıklarına ilişkin olağanüstü bilgi birikimi karşısında dünya şaşkına döndü.
  • İhanette çok Mahir
  • İşte burada ABD, devreye girerek İsrail’in korunması için hava savunma sistemi kurulmasına karar verdi. Bunun için de ABD ordusu ve istihbaratına siber güvenlik dersi veren Ünal Tatar’ı İsrail’in güvenlik zafiyetlerini tespit edip gerekli önlemleri alması için görevlendirdi.
  • Türkiye’ye yüzyılın ihanetini yaşatan FETÖ’nün altın çocuğu vatana ihanetin ardından, dünyanın gözü önünde soykırıma uğrayan Gazzelilere karşı verdiği çabayla da insanlığa ihanette de ne kadar mahir olduğunu ortaya koydu.
  • Vatansever hackerlarla, vatansız hackerların mücadelesi, 2023 Gazze soykırımının en önemli cephelerinden biri olarak tarihe kayıt düşüldü.