FETÖ, Humeyni Devrimi'ni nasıl övdü?

Humeyni.
Humeyni.

Humeyni Bursa’da sürgün hayatı yaşarken ziyaret edip, başbaşa görüşen kardinal Gülen, Humeyni’nin’ İran’a döndüğünün ertesinde, yani 2 Şubat 1979 günü onun hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Humeyni için yaptığı açıklamalarda dikkati çekici çok fazla detay yer alıyor.

  • "İran İslam Devrimi, bir İslâmî harekettir, bu konuda çeşitli yorumlar yapanlar var. Bu hususta gayet temkinli ve tedbirli olmalıyız. Biz bunu İslâmî bir hareket olarak kabul ediyoruz, şahsî düşüncem Humeyni samimidir. Şiilerin Caferi kolundan olmakla birlikte, arkasında son derece samimi ve dindar profesörler vardır. Devrim Konseyi’ni bunlardan teşekkül ettirecektir. Pakistan’daki liderler gibi hata yapmayacaktır.”

Daha sonra eleştirdi

Müslüman görünümlü kardinal daha sonra Humeyni’yi eleştirecektir. Ancak bunda samimi değil, çünkü bu eleştiri Kemalist rejim, İran’ın yeni rejimine tavır koyduğu için yapılır.

Humeyni.
Humeyni.

Öte yandan kendisi de Humeyni gibi Amerika’dan Ankara’ya dönmenin hayalini kurmuş, bu kapsamda Koza İpek grubuna Ankara Gölbaşı İncek’te 14 bin 182 metrekarelik arsa üzerinde ABD’nin meşhur Beyaz Saray’ını andıran bir saray inşa ettirmiştir. Ancak 15 Temmuz’da yaşadığı hüsran neticesinde hayalleri mezara kalmıştır.