FETÖ'nün her şeyi: MİT Müsteşarı Mehmet Fuat Doğu

Mehmet Fuat Doğu.
Mehmet Fuat Doğu.

FETÖ'nün bugünkü halinin almasında en büyük katkılardan birine sahip olan dönemin MİT Müsteşarı M. Fuat Doğu, terörist başı için oldukça önemli bir yere sahipti. ''Ben MİT Müsteşarlığı yapmadım, CIA'nın şube müdürlüğünü yaptım'' açıklaması bile yapan Doğu, hayatını İslami hareketi engellemeye adadı.

General Fuat Doğu uzun süre MİT Müsteşarlığı yapmıştı. Kendisi belki de MİT tarihinin en meşhur müsteşarıydı.

Doğu’nun en önemli görevlerinden biri de yeniden filizlenen İslâmî hareketi engellemekti. Bunun yolunun ise tek parti zulmünde olduğu gibi halka baskı yapmaktan geçmediğinin farkındaydı. Zaten kendisi Amerikan’ın “Yeşil Kuşak” projesinin Ankara’daki emir erlerinden biriydi. O da bu durumu “Ben MİT müsteşarlığı yapmadım, CIA’nın şube müdürlüğünü yaptım. Bir CIA yetkilisi gelse, beni Sinop’a götür dese onu oraya götürmekle memurum” cümlesiyle itiraf etmişti.

Vehbi Koç.
Vehbi Koç.

Vehbi Koç'un evinde toplandılar

İşte o meşhur MİT Müsteşarı Fuat Doğu, Erol Toy’un ‘İmparator’ kitabında, kurtlu peynir satarken birden bire kendini Cumhuriyet Devri’nin en zengin kişisi olarak bulan Vehbi Koç, İstihbarat’ın kıdemlilerinden, Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı, mason Yaşar Tunagür, CHP milletvekilliği yapmış, Kenan Evren’in partisi Milliyetçi Demorkasi Partisi MDP’nin kurucularından mason Aydın Bolak ile Özal başta olmak üzere pek çok kişinin kâtili insanlığın en şerlisi F. Gülen İzmir’de buluşurlar.

Buluşulan yer Vehbi Koç’un İzmir’deki evidir. Toplantıda Müslümanlarla mücadele yöntemleri istişare edilir.