FETÖ'nün ilk derneğini kuran adam: Sabatayist işadamı Nefi Akyazılı

Terörist başı Fetullah Gülen.
Terörist başı Fetullah Gülen.

Uzun yıllardır tehlikeli oluşumunu güçlendirmek için çok sayıda farklı vakıf kuran terörist başı Fetullah Gülen'in ilk vakfını Sabatayist bir iş adamı olan Nefi Akyazılı kurmuştu.

FETÖ’nün ilk vakfı 1972’de kurulur. Terörist Gülen, Selanik göçmeni sabun üreticisi Nefi Akyazılı, Yusuf Bekmezci ve İlhan İşbilen’e, Akyazılı Orta ve Yüksek Öğrenim Vakfı’nı kurdurtur. Ev ve yurt faaliyetlerine başlar.

Nefi Akyazılı.n
Nefi Akyazılı.n

15 Temmuz 2016’dan sonra kapatılan vakfın 21 ilköğretim okulu ve lisesi, 8 dershane binası, 56 öğrenci yurdu, 3 pansiyonu, 7 adet etüt ve test merkezi, 2 anaokulu, 2 camisi, 21 işyeri, 80 meskeni, 31 arsası, 12 tarla ve bahçesi, 29 okul ve yurt bahçesi ve 3 yemekhanesi vardır.

Bu bir masona sorulur mu?

Pavlus Gülen, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nca, ‘hoca’ zannıyla Köln, Berlin, Hannover ve Münih’e konferans vermesi için davet edilir. İlk konferansın bitiminde “mason Demirel’e oy vermek caiz midir” diye sorulur. Suâle sinirlenen mason Gülen, diğer programlarını iptal ederek Türkiye’ye döner.

Gülen: ‘Bizim peder öyle gitti b.k yere’ - 20.09.1974

Terörist başının babası Ramiz Gülen.

Mesih ismini kendisine değil de küçük kardeşine koyduğu için nefret ettiği ve kitaplarında över gibi yaparak yerdiği babası Ramiz 1974’de ölür. Şaklaban terörist müteakip yıllardaki bir konuşmasında, babası hakkında şunları söyler: “Mesela bizim peder, sigara içmezdi ama kahvelerde otururdu. Arkadaşları içerdi. Yemek borusu, mide falan kanseri oldu. Sonra bütün vücudunu sardı, metastaz oldu. Öyle gitti bok yere.”