FETÖ'nün karanlık yolunun kritik dönemeci: 60lı yıllar (4. dosya)

Terörist Fetullah Gülen.
Terörist Fetullah Gülen.

FETÖ'nün ihanet şebekesine dönüşmesindeki önemli dönemeçlerden biri olarak kabul edilen 60lı yıllar dosyamızın 4. bölümü Humeyni ile Bursa'daki görüşme ile başlıyor. Bu adım ve sonrası bugünkü terör oluşumuna büyük katkılar sağladı.

Özel Harpçilerin yanında askerlik yaptırılan modern Hasan Sabbah Gülen, askerliğini bitirince Bursa’da zorunlu ikamette bulunan Humeyni’nin yanına gönderilir. Humeyni, Çekirge semtindeki ikametgâhında genç bir özel harpçi ile baş başa uzun bir görüşme gerçekleştirir.

Dayı eliyle terfi - 08.07.1964

Askerlik sonrasında yeniden göreve dönen Gülen, aynı gün müftü vekili dayısı Hüseyin Top tarafından Edirne Merkez Kur’an Kursu öğretmenliğine tayin edilir.

Teröristler Edirne'de toplanıyor - 01.10.1964

Edirne Müftülüğüne şimdilerde bir başka FETÖ firarisi ve terör örgütünün en etkili isimlerinden Suat Yıldırım tayin edilir. İki yıl Edirne’de müftülük yapan hain Yıldırım ve Gülen ortak ev kiralayıp birlikte aynı evde kalırlar. Terörist Suat Yıldırım, aynı zamanda bir başka firari terörist Adil Öksüz’ü Sakarya Üniversitesine alan hocasıdır. O Suat Yıldırım ki, hazırladığı Kur’an-ı Kerim mealine İncil ve Tevrat’ı katarak tahrife yeltenen bir başka Pavlus…

Ermeni Patriği Şinork Kalusyan'a sözde soykırım mektubu - 06.05.1965

Babadan Ermeni olan Gülen, 1965’de Türkiye Ermenileri Patriği Şinork Kalusyan’a yazdığı mektupta, 1915 hâdiselerini Ermenilere yönelik “büyük soykırım” olarak niteler. Bu da planları gereği bastırılan genetik yönünün tezahürlerinden biridir. Hıristiyanlık ve Yahudiliğe övgüler düzer. Müslümanları ise kötüler.

Terörist başı Gülen'e ait Çok Kültürlü Mozaik Vakfı.
Terörist başı Gülen'e ait Çok Kültürlü Mozaik Vakfı.

Ermeni bir baba ve Yahudi bir anneden doğan İslam ve Türk düşmanı Mason Gülen’e ait “Çok Kültürlü Mozaik Vakfı (Multıcultural Mosaıc Foundatıon)” 8 Mart 2020’de yayınladığı bir açıklamada 1915 Ermeni Soykırımı’nı tanıdığını duyurdu.

Ermeni Patriği Şinork Kalusyan.n
Ermeni Patriği Şinork Kalusyan.n

Ermenistan Kamu Radyosu’nun resmi sitesinde sevinçle karşılanan bu gelişme şu şekilde haberleştirildi:

  • “1997 yılında kurulmuş bu vakfın esas misyonu çeşitli uluslar, kültürler ve dinler arası diyalog karşılıklı anlayış ve barış sağlamaktır. Vakfın, ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan ünlü önderi F.Gülen’e ait olduğu iddia edilmekte. ‘Mirrorspectator.com’ haftalık gazetesinde yer alan habere göre Çok Kültürlü Mozaik Vakfı’nın yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çok Kültürlü Mozaik Vakfı 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun tebaası olan Ermenilerin başlarına ne geldiğini açığa çıkarmak maksadıyla 3 sene önce bir komite kurdu. Komite üyeleri 3 yıl boyunca, Osmanlı’da işlenmiş jenositlerin tarihine dair panellere katıldı ve Soykırım’dan kurtulmuş Ermenilerin nesilleriyle görüştü. Süre dolunca Komite, Ermeni Soykırımı’nı tanıma kararı aldı. Komitenin 20 üyesi, oybirliğiyle Ermeni Jenosidi’ni tanıma lehinde oy kullandı. Bu oylar, İdare Kurulu’na sunuldu. Ve Çok Kültürlü Mozaik Vakfı yöneticileri 7 Mart 2020 tarihinde Ermeni Soykırımı’nı tanıdı.”

Söz konusu gelişme Gülen’in nesebi konusunda tüm iddiaları da güçlendirmiştir.