FETÖ'nün 'sınav soruları çalma' alışkanlığı

FETÖ, sınav sorularını çalmayı alışkanlık haline getirmişti.
FETÖ, sınav sorularını çalmayı alışkanlık haline getirmişti.

Yıllar sonra ortaya çıkan ve terör örgütünün en önemli hak ihlalleri arasında sayılan sınav sorusu çalma alışkanlığı aslında çok daha eskilere dayanıyordu. FETÖ, soruları çalarak milyonlarca insana haksızlık etti.

Bir terör örgütünün yapabileceği ne kadar alçaklık varsa FETÖ’nün bunların tümünü denediğini artık herkes biliyor. Her türlü hırsızlık ve hatta cinayeti bile işlemekten imtina etmeyen haydut örgütün bilinen ilk soru hırsızlığı 1985’de başlamış. Memurluk, polislik, askerlik, üniversiteye giriş olmak üzere pek çok imtihana dair soruları çalan örgüt, hak etmiş yüz binlerce ve hatta milyonlarca kişinin hakkını bu yolla gasp etmiş.

"Sorular bize gösterildi"

Trabzon’da FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında iki albay ve bir emekli yarbayın itirafları, örgütün 1985 yılında askerî liselere giriş sınavlarında, imtihan sorularının çalınması ve ‘renk körlüğü’ bulunan örgüt üyelerinin sahte sağlık raporlarıyla askeri okullara sızması, örgütün kirli emellerini gerçekleştirmek için her yolu denediğini ortaya koyar. Emekli Yarbay R.A. ifadesinde, 1985 yılında Çorum’da FETÖ’ye ait yurtta kaldığını ve örgüt abileri tarafından askeri okullara hazırlandıklarını belirtir.

İmtihandan önce Türkçe sorularının kendilerine gösterildiğini anlatan R.A, bu soruların hepsinin sınavda çıktığını belirterek, soruların yurtta kalan tüm arkadaşlarına çözdürüldüğünü kaydetti. Eski albaylar D.Ç. ve U.D’nin de renk körü çıktığını anlatan R.A, kendileri yerine başkalarının muayeneye girerek sağlık raporu aldıklarını ve 1985 yılında Kuleli Askeri Lisesi’ne yerleştirildiğini itiraf eder. Son yıllardaki soru hırsızlığı ile ilgili olarak pek çok tutuklu ve firari kişinin yargılanması ise hâlen sürüyor.