Fetullah Gülen ve Kenan Evren arasındaki ilişki nasıldı?

Kenan Evren.
Kenan Evren.

Sabetayist Gülen, 1980’de İzmir’de bağlılarına yaptığı konuşmada ‘Huruç Harekâtı’ (İsyan Harekâtı) adını verdikleri Türkiye’yi ele geçirme hamlesinin başladığını ilan eder. Bundan sonra da Kenan Evren'i övdüğü ve hatta tapındığı sürecin başladığını görürüz.

12 Mart 1971 muhtırasını günler öncesinden haber alan Haşhasî Gülen, muhtıradan günler önce rapor alıp ortadan sıvışır. Mason biraderi Kenan Evren ve şürekâsının 12 Eylül 1980 askerî darbesini de önceden haber aldığı için ihtilalden 7 gün önce (5 Eylül’de) rapor alarak yine ortalıktan kaybolur.

Sızıntı'nın 'Son Karakol' başlığı

12 Eylül darbesinden sadece 18 gün sonra yani 1 Ekim 1980 tarihli Sızıntı Dergisi’ndeki “Son Karakol” başlıklı başmakalesinde darbe hakkında şunları yazar: “İşte şimdi, bin bir ümit ve sevinç içinde, asırlık bekleyişin tuluû saydığımız bu son dirilişi, son karakolun varlık ve bekasına alamet sayıyor; ümidimizin tükendiği yerde, Hızır gibi imdadımıza yetişen Mehmetçiğe bir kere daha selam duruyoruz!”

Sonra ne olur? NATO gladyosunun başındaki orgeneral Turgut Sunalp,FETÖ’nün gladyonun bir parçası olmasını sağlar. Sonrası ise herkesin mâlumudur.

Kenan Evren.
Kenan Evren.

"Kenan Evren cennetlik adam"

Gülen darbeden yıllar sonra Kenan Evren için “cennetlik adam” der. Bir başka konuşmasında ise “Biri –Kenan Evren’in- aleyhinde konuşsa ağzını kırarım” diyerek âdeta aşkını ilan eder. Sapık Gülen’e cevap ise Kenan Evren’den gelir. 18.07.2005 tarihinde Tercüman Gazetesi muhabirinin “Gülen, sizin cennetlik olduğunuzu söylemişti” demesi üzerine Evren, “Bunu gazeteler yazdı da, ben okudum. Kızdım da… Yahu kimin cennetlik olacağını kim bilebilir? Allah’tan başka kimse bilmez. Allah’ın vekili değil ki o! Allah’ın vekili mi?” diyerek tepki gösterir.