Gerçek Hayat çıkarken yaşananlar: 17-25 YARGI DARBESİ

Turan Çolakkadı, Gerçek Hayat’ın 843. sayısında Emeti Saruhan’a verdiği röportajda 17-25 Aralık darbesini anlattı...
Turan Çolakkadı, Gerçek Hayat’ın 843. sayısında Emeti Saruhan’a verdiği röportajda 17-25 Aralık darbesini anlattı...

17 Aralık sabahı sadece FETÖ’cü polis ve savcıların haberdar olduğu, yolsuzluk kılıflı bir operasyonla hükümet düşürülmeye çalışıldı. 3 yıldır hazırlanan plan için binlerce kişi hukuksuz şekilde takip edilmiş, sahte deliller üretilmişti.

Takvimler 25 Aralık’ı gösterdiğinde Türkiye aslında soruşturma dosyasında adları geçen 4 bakanın da yer aldığı kabinede yapılan köklü değişikliği konuşacakken, 17 Aralık’ta kısmen başarılı olunan darbe girişimin ikinci dalgası geldi. Bu seferki hedef; Bilal Erdoğan, Başbakan Erdoğan’ın danışmanları ve yakın çevresi ile bağlantılı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dı.

Turan Çolakkadı, "25 Aralık'ı haber aldım ama önleyemedim" dedi...
Turan Çolakkadı, "25 Aralık'ı haber aldım ama önleyemedim" dedi...

Turan Çolakkadı, Gerçek Hayat’ın 843. sayısında Emeti Saruhan’a verdiği röportajda 17-25 Aralık darbesini şu ifadelerle anlattı: 17 Aralık sabahı adliyeye giderken, yolda korumalarım radyoyu açtı. Haberleri dinliyoruz. Duyduk ki erkenden operasyonlar başlamış. 8.30 gibi mesai başlıyor. Vardığımda Zekeriya Öz bir bilgi notu getirdi. “Efendim böyle bir şey var. Operasyon başladı bugün” dedi. Hatırladığım kadarıyla emniyetin hazırladığı, bu olayları anlatan bir not. Dedim ki “Zekeriya Öz! Sabahın erken saatlerinde operasyon başlamış, bilgi notu ondan sonra mı getirilir. Ben şimdi televizyonu açsam bu nottan daha fazla bilgi var. Bu nasıl oluyor.” Her zamanki gibi kem küm etti. “Yaptığın çok büyük hata. Olay neyse bana getirmelisiniz, eskiden olduğu gibi masaya koymalıyız, tartışmalıyız. Hukuki alt yapısı nedir, delil nedir, ne yapmak gerekir. Gerekirse birkaç savcıyla ekip kurmalıyız, işin doğrusunu bulmalıyız” dedim. Kendi başınıza bir şey yapmışsınız, bizim hiçbir bilgimiz yok. Halbuki gizlemişler, izleme yapmışlar, yıllardır sürüyormuş. Tabi kendileri dışında kimsenin bilmesini istememişler.”