Haftanın Manzarası

Sadece ‘Türkiyeci’ olmayan sözde Kemalist Doğu Perinçek’in eski ekibinden olan ve Sözcü gazetesi yazarlığı da yapan Soner Yalçın’a ait gözüken "odatv.com"un, MOSSAD’ın haber sitesi debka.com’un Türkiye versiyonu olarak yayın yaptığı biliniyor.
Sadece ‘Türkiyeci’ olmayan sözde Kemalist Doğu Perinçek’in eski ekibinden olan ve Sözcü gazetesi yazarlığı da yapan Soner Yalçın’a ait gözüken "odatv.com"un, MOSSAD’ın haber sitesi debka.com’un Türkiye versiyonu olarak yayın yaptığı biliniyor.

Bu hafta Türkiye ve dünyadan manzaraları okurlarımız için Ersin Çelik hazırladı

Odatv adlı karanlık küp fena yakalandı

Libya'da şehid olan bir MİT mensubunun kimliğini deşifre eden "odatv.com" internet sitesine BTK tarafından idari tedbir kararıyla erişim engeli getirildi. Libya'da şehit olan MİT görevlisinin kimlik bilgilerini, ailesini ve cenaze törenine katılan diğer personelini deşifre eden Odatv’nin söz konusu haberinde yayınlanan fotoğraflar üzerinden şehit MİT personelinin arkadaşlarının diğer istihbarat örgütleri tarafından tespit edilebileceği belirtiliyor. Hukuk çevreleri, uluslararası istihbarat örgütlerinin; cenazeye katılan kişilerin fotoğrafları ve kamera kayıtları üzerinden şehit MİT mensubunun arkadaşlarının çok kolay tespit edilebileceğine dikkat çekiyor.

  • Odatv'de yayımlanan haberle ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Sorumlu Yazıişleri Müdürü Barış Terkoğlu ve CHP Manisa İl Başkan yardımcısı Bektaş Kılınç’ın kızı Hülya Kılınç, 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27'nci Maddesi kapsamında tutuklandı.

Odatv'nin Karanlık Yüzü

Libya'da şehid olan bir MİT mensubunun kimliğini deşifre eden
Libya'da şehid olan bir MİT mensubunun kimliğini deşifre eden

Sadece ‘Türkiyeci’ olmayan sözde Kemalist Doğu Perinçek’in eski ekibinden olan ve Sözcü gazetesi yazarlığı da yapan Soner Yalçın’a ait gözüken "odatv.com"un, MOSSAD’ın haber sitesi debka.com’un Türkiye versiyonu olarak yayın yaptığı biliniyor. Siyonist Yahudi Rafael Sadi’nin yazılar yazdığı ve İsrail üzerinden siteye istihbarat sağladığı da en çok yazılıp çizilenler arasında. Türkiye ve Müslümanlara saldırmakla meşhur sitenin, 6-7 Eylül hadiselerinde mağdur edilip Türkiye’yi terke mecbur kalan kişilerin ele geçirilen varlıklarıyla büyütülen bir servet sahibince finanse edildiği de uzun zamandır konuşulan iddialar arasında.

  • Metin içinden kelime veya cümle cimbızlayarak ‘aşısız mahluklar gibi’ ona buna saldıran tetikçi site, bir kez daha devletin en mahrem kurumuna saldırdı. Mahrem bilgilerimizi servis eden, İsrail gibi Türkiye düşmanları ile işbirliği yapan sitenin mahkeme tarafından süresiz kapatılması ihtimali de söz konusu.

Yalova’nın Başkanı Değişti

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın nitelikli dolandırıcılık ve yolsuzluk suçlaması ile görevden uzaklaştırılmasından dolayı, Yalova Belediyesi Meclisi'nde geçici başkan için seçim yapıldı. 30 meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerde AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Tutuk 17 oy alarak Yalova'nın geçici belediye başkanı oldu. Tutuk, 31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerinde, AK Parti Yalova Belediye Meclis 2. sırasından seçilmişti.

Bir Haftada 444 Milyar Dolar Kaybettiler

Blomberg’in haberine göre dünyanın en zengin üç ismi en fazla kaybedenler oldu.
Blomberg’in haberine göre dünyanın en zengin üç ismi en fazla kaybedenler oldu.

Dünyanın en zengin 500 insanının, borsaları olumsuz yönde etkileyen yeni tür koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bir haftada 444 milyar dolar kaybettiği ortaya çıktı. Blomberg’in haberine göre dünyanın en zengin üç ismi en fazla kaybedenler oldu. Amazon’un sahibi Jeff Bezos, Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates ve LVMH Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bernard Arnault’un servetleri toplam 30 milyar dolar azaldı. Dünyanın en zenginleri arasında 25. sırada bulunan Tesla CEO’su Elon Musk, şirketinin hisselerinin değer kaybetmesi nedeniyle bir haftada 9 milyar dolar kaybetti. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’in zararı ise 6.5 milyar dolar oldu.

Türk Kadını Erkeklerden 5 Yıl Fazla Yaşıyor

Türkiye İstatistik Kurumu, 'İstatistiklerle Kadın 2019' çalışmasının sonuçlarını açıkladı.

• Nüfusun yüzde 50.2'si erkek, yüzde 49.8'i kadın.

• Kadınlar 81 yıl, erkekler 75.6 yıl yaşıyor.

• Kadınlar 19 yıl, erkekler 39.3 yıl çalışıyor.

• TBMM’de 102 kadın, 487 de erkek vekil bulunuyor.

• Kadınlar 25 yaşında, erkekler 27.9 yaşında evleniyor.

THY Kârda da Uçtu

THY, dördüncü çeyrek sonuçlarına göre 2019 net kârı yüzde 12 artışla 4,54 milyar lira oldu.
THY, dördüncü çeyrek sonuçlarına göre 2019 net kârı yüzde 12 artışla 4,54 milyar lira oldu.

THY, dördüncü çeyrek sonuçlarına göre 2019 net kârı yüzde 12 artışla 4,54 milyar lira oldu. Reuters'ın haberine göre faaliyet kârındaki iyileşmenin yanı sıra Boeing'den MAX uçakları ile ilgili alınan telafi ödemesi net kâra destek verdi. THY'nin KAP'a gönderdiği 2019 yılı finansal sonuçlarına göre, net kârı %12 artışla 4.54 milyar toplam gelirleri de %19,5 artışla 75,1 milyar liraya yükseldi.

Kainatın En Hüzünlü Manzarası

Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Kabe'deki tavaf ve sa'y alanlarını kapattı.
Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Kabe'deki tavaf ve sa'y alanlarını kapattı.

Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Kabe'deki tavaf ve sa'y alanlarını kapattı. Yetkililer Mescid-i Haram'da sadece namaz kılınacağını duyurdu. Mescid-i Haram'da Kabe'nin etrafındaki tavaf alanı ile Safa ve Merve tepeleri arasındaki sa'y alanındaki umre ziyaretleri de askıya alındı. Suudi Arabistan, dezenfeksiyon işlemlerinin ardından Kabe’yi yeniden ziyarete açtı fakat tavaf alanına giriş yasağı devam ediyor. Bu yasak tüm dünyada tepkilere neden oldu.

Dünyadan Kısa Kısa

Kabil’de Katliam: 27 Ölü

Gerçekleşen saldırıda 27 kişi hayatını kaybetti.
Gerçekleşen saldırıda 27 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de siyasi liderlerin de katıldığı anma törenine silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Hazaraların eski lideri Abdul Ali Mezari'nin ölüm yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen anma töreninde Yüksek Barış Şura Başkanı Kerim Halili'nin konuşması sırasında gerçekleşen saldırıda 27 kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi bir binadan ateş açıldığını ifade ederek siyasilerin güvenli bir alana alındığını ifade etti. Bölgedeki çatışmaların kontrol altına alındığı da açıklandı. Saldırı, ABD-Taliban anlaşmasına karşı sabotaj olarak değerlendiriliyor.

13 Bin Kişinin Vatandaşlığı İptal

Sudan’da devrik lider Ömer el-Beşir döneminde 13 bin kişiye verilen vatandaşlığın iptal edileceği bildirildi. Sudaniye gazetesinin hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan’ın yayımladığı kararnameyle eski Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir döneminde (1989-2019) Sudanlı olmayan 13 bin kişiye verilen vatandaşlığın iptal edileceği belirtildi. Kararın son 30 yılda, Sudan içi ya da dışında vatandaşlık alan herkesi kapsadığı kaydedildi.

İran Hapishaneleri Boşalttı

İran vatandaşı yardım kuruluşu çalışanı Nazanin Zaghari-Ratcliffe'in de serbest bırakılacağını açıkladı.
İran vatandaşı yardım kuruluşu çalışanı Nazanin Zaghari-Ratcliffe'in de serbest bırakılacağını açıkladı.

İran'da, koronavirüs nedeniyle 54 binden fazla tutuklu ve hükümlü geçici olarak serbest bırakıldı. Karar, kalabalık cezaevlerinde virüsün yayılmaması amacıyla alındı. Serbest bırakılanların hepsinin test sonuçlarının negatif çıktığı açıklandı. İngiliz milletvekili Tulip Siddiq, İran'ın İngiltere Büyükelçisinin, İngiltere ve İran vatandaşı yardım kuruluşu çalışanı Nazanin Zaghari-Ratcliffe'in de serbest bırakılacağını açıkladı. İran'da koronavirüsün yol açtığı Covid-19 adı verilen hastalık sonucu iki haftadan kısa bir süre içerisinde 120’den fazla kişi öldü.

Hastaneden 2 Bin Maske Çalındı

Fransa’nın güney şehri Marsilya'daki Conception adlı hastanede 2 bin maskenin çalındığı ortaya çıktı. Söz konusu hırsızlık vakasının arkasında hastane personeli veya bir ziyaretçinin olup olmadığı henüz bilinmiyor. Hastane yetkilileri olayla ilgili iç soruşturma başlattı. Son olarak Halil Bıçkı isimli bir Türk vatandaşının da vefatı ile Fransa’da toplam 9 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Laf Torbası

  • İdlib'de sıkıştırılan sivilleri savunmak için askeri güç kullanan tek ülke Türkiye oldu... Avrupa, Putin'in savaş suçlarına karşı Türkiye'nin yanında durmalı.
  • George Soros
  • Yahudi milyarder ve spekülatör

  • İran’da durum ciddileşince 'Nasıl adım atacağız' diye yardım istiyorlar. Bizim Bilim Kurulu'na bir heyet gönderip bilgi almak istediler. Biz de 'Gelmeyin, Skype üzerinden bağlanalım' dedik.
  • Fahrettin Koca
  • Sağlık Bakanı

  • Suriye ile Türkiye arasındaki sınırı koruyorduk. Neden bunu yapıyorduk ki? Bırakalım (Suriye ve Türkiye) kendileri savaşsın. Biz neden bunu yapıyorduk ki?
  • Donald Trump
  • ABD Başkanı

  • Koronavirüsü en çok bulaştıran kesim gençler. Virüs, yaşlılar için daha ölümcül etkilere sahip. Elinizden geldikçe yaşlıları ziyaretten kaçının.
  • Emmanuel Macron
  • Fransa Cumhurbaşkanı

  • Vesayetten arî, özgürlükçü, demokratik, çoğulcu, eşitlikçi ve her kesimi kucaklayan bir anlayışın hâkim olmasına dair inancım genel anlamda istifa gerekçelerimi oluşturmuştur.
  • Cihangir İslam
  • Saadet Partisi eski Milletvekili