‘Hayranlığım sır değil’

Stephane Blet
Stephane Blet

Türkiye’de niçin bu kadar eleştiriye konu oluyor, anlayamıyorum. Ülkesini güvende tutmak için gösterdiği çabayı insanların tam olarak anlayamadığı görülüyor.

“Türkiye’nin uluslararası arenada iyi bir konumda olduğunu düşünüyorum. Avrupa, ABD ve Rusya ile çok akıllı bir şekilde ilişkileri götürüyor. Türkiye bağımsızlığı ile kararlılığını bir arada ortaya koyabilen çok iyi bir denge tutturdu. NATO’nun Türkiye ve Türkiye’nin menfaatleri (güvenlik, ekonomik vb.) söz konusu olunca yanlı, haksız ve tek taraflı karar alamayacağını ortaya koyan bir tavır sergiledi. Bağımsız bir ülke nasıl davranır, ne yapması gerekirse onu yerine getiren bir Türkiye var. Başkaları tarafından saygı görmek ve iç-dış güvenliği sağlamak için tek çıkar yol da bu. Rusya ile ilişkilerin seyri, her iki ülke ve daha güvenli bir dünya için büyük bir şans sunuyor.

Erdoğan’a hayranlığım bir sır değil. Türkiye’de niçin bu kadar eleştiriye konu oluyor, anlayamıyorum. Ülkesini güvende tutmak için gösterdiği çabayı insanların tam olarak anlayamadığı görülüyor. Mısır, Libya, Irak ve Suriye’de olanları görünce; PKK, FETÖ ve DEAŞ gibi tehlikelere şahit olunca onun ülkesini koruyan büyük bir lider olduğu bir kez daha ispatlanmış oluyor.”