Heyecan hep doruktaydı

Gerçek Hayat Dergisi'nin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Atilla Bayramoğlu
Gerçek Hayat Dergisi'nin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Atilla Bayramoğlu

Gerçek Hayat’ın yeni kuşak yöneticilerine ve emektarlarına merhaba. Gerçek Hayat Dergisi'nin, kuruluşundan itibaren uzun yıllar abone ve dağıtım başta olmak üzere, bir grup arkadaşımla birlikte idari kısmında yönetici olarak çalıştım. Ekip olarak bizler, derginin görünmeyen emektarları olarak birçok önemli hâdiselere şahitlik ettik.

Bunların başında şüphesiz ki, derginin bayilere ve temsilcilere ulaştırılmasıyla ilgili fiili zorlukları aşmak geliyordu. Bu da Gerçek Hayat’ın zamanında okura ulaştırılmasından, yeni okurların kazanılmasını sağlayacak bir dizi işin sağlam bir koordinasyon içinde birlikte yürütülmesini zorunlu kılıyordu. Bu mânâda mutfağın berisindeydik ama mutfaktaki faaliyetin tiraja etkisini ölçmek ve okura dönük problemleri zamanında aşmak konusunda atılacak adımlar hususunda da belirleyici bir role sahiptik.

HER ZORLUĞUN ÜSTESİNDEN BİRLİKTE GELDİK

Sorumluluk alanımızın genişliği, aynısıyla stresli, telaşlı, sancılı ve sıkıntılı bir çalışmayı beraberinde getiriyordu, ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, yazarıyla, okuyucusuyla, temsilcileriyle ve idari kısmıyla Gerçek Hayat Dergisi'nin tam aile anlayışıyla çalışması sayesinde her zorluğun üstesinden birlikte gelmek de bizlere büyük bir keyif veriyordu.

Bizler özellikle oluşturduğumuz temsilci ağıyla derginin Türkiye’nin her tarafına ulaşmasında ciddi emekler harcadık. Peşinen söyleyeyim, hepsi helali hoş olsun çünkü biz, yaptığımız işi bir dava bilinci ve hizmet aşkıyla yapıyorduk.

Biten dergiyi alır almaz teknik işlemlerini halleder, ertesi güne yetişecek şekilde bizler de gece gündüz demeden koştururduk.
Biten dergiyi alır almaz teknik işlemlerini halleder, ertesi güne yetişecek şekilde bizler de gece gündüz demeden koştururduk.

BİZLER BİR AİLE GİBİYDİK

Gerçek Hayat’ın daha birkaç aylık iken kırk bin tirajı görmesi işte bu gayretli çalışmaların sonucunda mümkün olmuştu. Ben buradan özverili çalışmalarıyla Gerçek Hayat’ı hem tiraj, hem de temsil ettiği dâvâ babında çok güzel noktalara taşıyan tüm temsilci ve dağıtıcı arkadaşlarıma bir kez daha gönülden teşekkürler ediyorum. Allah, hepsinden razı olsun.

Yukarıda da zikrettiğim gibi bizler Gerçek Hayat çatısı altında bir aile gibiydik. Derginin bağlanacağı gün, bütün yazı emekçileriyle neredeyse sabahlardık. Biten dergiyi alır almaz teknik işlemlerini halleder, ertesi güne yetişecek şekilde bizler de gece gündüz demeden koştururduk.

Matbaadan yeni çıkmış Gerçek Hayat’ı, önce merak ve sevgiyle kontrol eder, sonra okuyucuya ulaşması için gerekenleri yapardık.

GERÇEKTEN ÖVÜNÜLECEK BİR DURUM

Gerçek Hayat’ın bayilere ulaşması nispeten kolaydı çünkü dağıtıma verince iş sizden çıkmış oluyordu ama temsilcilere ulaşması hem zaman alıyor, hem de epeyce zahmetli bir işe dönüşüyordu. Dergi temsilciye ulaştığında ancak rahat bir nefes alırdık ama ertesi gün yeni sayının koşuşturması başlardı hemen.

Bizim açımızdan böyle devam eden Gerçek Hayat’ın çıkış sürecinin bugün itibariyle bin sayısına dayanmış olması gerçekten övünülecek bir durumdur. Bu uğurda emeği geçen herkesi kutlamamız ve tebrik etmemiz gerekir. Allah hepsinden razı olsun ve ilgili güçlükleriniz kolaylaştırsın. Gerçek Hayat ile inşallah, birlikte nice binli sayılara...