İstanbul’dan Afrika’ya tuzaklarla dolu bir yolculuk

​‘Bilinçaltı temizliği’ adı altında yaşanan mağduriyetin haddi hesabı yok. Sosyal medyada kurulan tuzaklara yakalananların içinde; yaş, cinsiyet ve statü ayrımı yapmaksızın maddî-mânevî kayıplara uğramış nice insan var.
​‘Bilinçaltı temizliği’ adı altında yaşanan mağduriyetin haddi hesabı yok. Sosyal medyada kurulan tuzaklara yakalananların içinde; yaş, cinsiyet ve statü ayrımı yapmaksızın maddî-mânevî kayıplara uğramış nice insan var.

Bilinçaltı temizliği, hipnoz, NLP, yaşam koçluğu, deneyimsel tasarım öğretisi, biyoenerji, astroloji, spiritüel, spiritüel yaşam, falcı, kuantumlar, quantum koçluğu, meditasyon, yoga, reiki, ilahi nur, şifâlandırma, aksesler, theta healingler, hipnoterapiler, kısaca her türlü şer tuzağından uzak durun!

‘Bilinçaltı temizliği’ adı altında yaşanan mağduriyetin haddi hesabı yok. Sosyal medyada kurulan tuzaklara yakalananların içinde; yaş, cinsiyet ve statü ayrımı yapmaksızın maddî-mânevî kayıplara uğramış nice insan var. İşin ilginci, etrafımızda olup biten bütün bu hadiselere ciddi mânâda ses çıkaran da yok. Öyle dehşet bir çark ki, sadece meseleden habersiz sıradan vatandaşları önüne katıp paramparça etmiyor, bu mecrada iddialı olduğunu söyleyenleri de yutuyor, yok ediyor. Polisiye filmleri aratmayan nice aksiyon yaşanıyor.

Kendini ‘Kuantum Yaşam Koçu, astrolog ve matematikçi’ olarak tanıtan Nilda Ferhan Efeçınar’ın canını zor kurtardığı Türkiye’den Afrika’ya uzanan yolculuk hikâyesi de bunlardan biri.

Efeçınar’ın katıldığı bir YouTube kanalında bahsettiği hâdise özetle şöyle:

Nilda Ferhan Efeçınar, ‘güvenilir’ bir arkadaşının önerisi üzerine ‘meditasyon eğitimi’ almak üzere Güney Afrika’ya doğru yola çıkıyor. Bunun için ciddi miktarda harcama yaptığını aktaran Efeçınar, seyahate 2 gün kala yöneticiler tarafından enteresan taleplerle karşılaşıyor. Siyaset insanından hukukçuya toplam 20 kişilik ‘elit’ bir seyahat grubu, eğitim bahanesiyle tuhaf isteklerin ve tavırların muhatabı oluyor. Kursu düzenleyenler, katılımcıların ayna karşısında bazı özel isimleri tekrarlamasını, özellikle kan bağı olan yakınlarının enerjilerini almalarını tembih ediyor. Sözde kursta, Müslüman yemek menüsüne kadar her şey mevcut gibi görünse de gerçekte yaşananlar çok farklı.

Genç kız kurban mı edilecekti?

Otel diye götürüldükleri yer, Güney Afrika’nın Cape Town şehrine 4 saatlik bir mesafede tenha bir çiftlik. Götürülen 20 kişilik Türk katılımcı grubu, 3 yabancının gözetiminde. Girişten itibaren cep telefonları gibi iletişim araçlarına el konuyor. Şeytânî bir takım ayinler yapılan bu kasvetli ortamda bahtları yâver gittiği için hayatlarını kurtarabildiklerini söyleyen Efeçınar, korkunç detaylar paylaşıyor. Maddî imkânları yetersiz olduğu için kursa ancak tek taraflı biletle katılan genç bir kızın şeytanî ritüelde kurban olarak düşünüldüğünü aktarıyor. Kampta kaldığı süre içerisinde tahayyül sınırlarını zorlayan metafizik boyut değiştirme olayları yaşadığını aktaran Efeçınar, ancak 6. gün kamptan firar etmeyi başarabildiğini söylüyor.

Nilda Ferhan Efeçınar.
Nilda Ferhan Efeçınar.

Koçluk yapana yapılan koçluk

Anlatılanlara göre kaçma hikâyeleri film sahnelerini aratmıyor. Şeytânî ritüellerin yapıldığı bu âyinde, tek yönlü bilet alınan fakir kız kurban edilecektir. Kur’an âyetleri okuyarak kurtulduğunu ve bu yüzden planların bozulduğunu belirten Efeçınar’ın anlattıkları buzdağından bir kesit bile değil. Ayrıca bu sadece itiraf edilebilen sarsıcı bir örnek. Korkan, bu yüzden yutkunan, başından geçenleri itiraf etmeye cesaret edemeyen yığınla insan var.

Öte yandan böyle bir programın kimler tarafından, ne şekilde ve nasıl gerçekleştirildiğinin detaylarını tespit etmek başka bir konu olsa da niyetlerin kötü olduğunu anlamak için kâşif olmaya gerek yok. Yaşam koçluğu yapan, bu alanda eğitimler veren birinin bile böyle bir tuzağa düşebilmesi, meselenin nasıl tehlikeli bir boyuta ulaştığını gösteriyor.

İnsanoğlunun Allah’ın sunduğu Rahmânî istikamete yönelmeyip, bu tarz şeytânî iş ve işlemlerin peşine takılmasının nedeni; modern dünyanın sunduğu/servis ettiği hayat biçimine aldanıp, İslâm dışı bir hayat sürmek. Allah (c.c.) bütün insanları bu tür karanlık tuzaklardan muhafaza buyursun. Âmin!

Siz siz olun aman bu tür tuzaklara düşmeyin! Aklınızı, yüreğinizi ve bedeninizi başkasına kiraya vermeyin! Allah’tan başkasının önünde eğilmeyin! Kur’an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyyeye sımsıkı sarılın! Bilinçaltı temizliği, hipnoz, NLP, yaşam koçluğu, deneyimsel tasarım öğretisi, biyoenerji, astroloji, spiritüel, spiritüel yaşam, falcı, kuantumlar, quantum koçluğu, meditasyon, yoga, reiki, ilahi nur, şifâlandırma, aksesler, theta healingler, hipnoterapiler, kısaca her türlü şer tuzağından uzak durun! Bunların ifsâd faaliyetleri olduğunu unutmayın! Bu hususta çevrenizi bilgilendirin! Derdiniz varsa Allah’a arz edin! Yardımı yalnızca Allah-ü Teâlâ Hazretlerinden isteyin! Fatiha-ı Şerif, Âyet’el-Kürsi, Kâfirûn, İhlas, Felak ve Nas surelerini sürekli okuyun! Derdinizi, sırrınızı, arzunuzu Allah’tan başkasına açmayın! Derdi veren şifasını da dermanını da verecektir, sabretmesini bilin!