İşte 27 Mayıs’ın gerçek failleri

O İnönü ki, Mustafa Kemal’in birkaç cümlesine kinlenip, onu ölüme gönderecek kadar kindar birisi...
O İnönü ki, Mustafa Kemal’in birkaç cümlesine kinlenip, onu ölüme gönderecek kadar kindar birisi...

Topluma yapılan açıklamalara göre, mason locaları 1935’de kapatılmış ise de 1937 tarihli belgeler gerçekte kapatılmadığını gözler önüne seriyor. Bu önemli bir nokta...Milli İstihbarat Teşkilatı, o günkü adıyla MAH’ın Demokrat Parti ile ilgili raporu çok açık bir şekilde 27 Mayıs’ın İnönü liderliğinde yapıldığını açıkça ortaya koyuyor.

Halk tarafından kabul görmeyen Kemalizm’i yeniden diriltmek için yapılan kanlı 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden yaklaşık 60 yıl geçti, ama hâlâ bazı yönleri bir türlü vuzuha kavuşturulamadı.

Bugün neşredeceğimiz, bir bölümü daha önce yayınlanmış belgeler bütünlüklü olarak ele alındığında darbenin kapalı yönlerinin daha da netleşmesini sağlayacak.

Topluma yapılan açıklamalara göre, mason locaları 1935’de kapatılmış ise de 1937 tarihli belgeler gerçekte kapatılmadığını gözler önüne seriyor. Bu önemli bir nokta...

İkinci olarak darbenin kimlerin ortaklığı ile gerçekleştiği, üçüncü ise idamlar meselesi...

Milli İstihbarat Teşkilatı, o günkü adıyla MAH’ın Demokrat Parti ile ilgili raporu çok açık bir şekilde 27 Mayıs’ın İnönü liderliğinde yapıldığını açıkça ortaya koyuyor.

CHP Genel Başkanı mason İsmet İnönü, CHP Genel Sekreteri, şöhretli mason Kasım Gülek üzerinden Fred Haynes yani CIA ile irtibat kurar. Gerilla ve kontrgerilla uzmanı Fred Haynes, o sırada ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ndeki CIA görevlisidir.

Yine rapora göre, Avrupa ülkeleri de ikna edilmiştir. Asıl sebep, Türkiye’nin yeniden dindarların eline geçme ve eski cihanşumul ruhun dirilmesine mâni olmak...

Darbenin gerçek failleri CHP, CHP’nin lideri İnönü ve genel sekteri Gülek, CIA, Avrupa dolayısıyla NATO ve TSK’daki İnönü etkisi altındaki subaylar.

Gerekçeleri ise her zamankinden farklı değil: Şeriat! Yani CHP’den kopanların kurduğu DP’nin güya Türkiye’ye “şeriat” getirmesi gibi hınzırca bir yalan...

Kuzuyu yemeye karar veren kurdun ‘suyu bulandırıyorsun’ bahanesinden farksız bir gerekçe olsa da arkada yatan gerçek bambaşka...

İnönü, ABD’nin adamı Kasım Gülek’i kullanacak ve işi bitince de çöpe atacak kadar kurnaz ve kindar bir kişiliktir ki, Menderes, Bayar gibi CHP’den ayrılıp, parti kurup İnönü’yü koltuğundan etmiş kişileri affetmesi asla beklenemez.

O İnönü ki, Mustafa Kemal’in birkaç cümlesine kinlenip, onu ölüme gönderecek kadar kindar birisi...

1958’de ‘23. John’ adıyla Vatikan’a papa yapılan ‘Gül-Haç Örgütü’ Üyesi, dostu Piskopos Angelo G. Roncalli, Mason Celal Bayar’ı İnönü’nün ipinden çekip alırken, mason olmadığı için garip kalan Menderes’i ise kimse İnönü’nün hışmından kurtaramamıştı.

Emekli bir general olmasına rağmen İnönü’nün emriyle darbecilerin başına geçirilen Cemal Gürsel hazırladığı mektubunda darbenin nasıl yapıldığını ve Menderes’in nasıl ve niçin asıldığını ifşa ediyor.

Muhtemelen ilk kez yayınlanan bu belgede Gürsel, aslında Menderes’in idam kararını onaylamak istemediğini, ancak İnönü’nün baskısına dayanmadığını da itiraf ediyor.

Hâsılı kelam, yaşadığımız tüm darbelerin dört temel fâili var: CHP, CIA, Masonlar ve Avrupa! Netice ise ortada!

Haftanın diğer gelişmelerine gelince, dünyanın ateşi dinmek bir yana her geçen gün daha da yükseliyor. Aramco saldırısı, ABD-Çin ticaret savaşı, Rusya, İran, İsrail ve ABD’nin Suriye oyunları, Akdeniz’deki petrol kavgası, Türkiye’nin PKK/PYD’ye yönelik eli tetikte beklemesi ve Çin mikrobunun Hindistan ve İsrail’e sirayeti gibi pek çok mühim konu yine sayfalarımızda bulacağınız bahisler.

Haftaya daha iyi bir dünyada buluşmak niyazı ile vesselam!