Kiliselere rekor bağış

FETÖ elebaşı F. Gülen
FETÖ elebaşı F. Gülen

FETÖ, halkın parasına göz dikerek ihtiyaç sahiplerine gitmesi gereken sadaka ve zekatları kiliselere verdi.

Terör örgütü FETÖ, tabanın ve halkın sadaka, zekât ve kurbanlarına göz dikmiş ve hatta el koymaktaydı. Muhtaçlara gitmesi gereken sadaka ve zekât paraları kiliselere verilmiş, batılı siyasetçilere hibe edilmiş ve kötülüğün finansmanında kullanılmıştı.

Nagehan Alçı Akşam gazetesindeki “Fetullah Gülen’den kiliseye rekor bağış” başlıklı yazısında 2. Dünya savaşından bu yana harabe halindeki Almanya Dresten’deki Frauenkirche kilisesinin onarımı için 182 milyon avro harcandığını yazdı. Alçı, kilise vakfının bir yöneticisi tarafından yapılan açıklamaya yer vererek, “Masrafın 70 milyon avrosunu Alman devleti karşılarken, 2 milyon avrosu halk tarafından bağışlandı. Geri kalan 110 milyon avro ise F. Gülen tarafından bağışlandı” ifadesini nakletti. Bunun yanı sıra Gülen’in, ABD kiliselerine milyonlarca dolar bağışladığı tespit edildi. Gülen, Kimse Yok Mu Derneği için toplanan milyonlarca doları da Clintonların seçim kampanyası için bağışlamıştı.”

courant.com sitesinde yer alan 10.11.2006 tarihli haberin başlığı “Gülen cemaatinden Papaz okuluna 2 milyon dolar bağış” şeklindeydi. Terörist Gülen’e yaptığı bu büyük bağış için teşekkür eden Hartford Seminary Başkanı Heidi Hadsell, Gülen örgütünün kendilerine 2 milyon dolar hediye ettiğini duyurmuştu. Bununla da yetinmeyen Heidi Hadsell, bu bağışın 1997’den bu yana aldıkları en büyük bağış olduğunu belirtmiş ve bunun hoşgörü ve diyaloğun bir neticesi olduğunu dile getirmişti. Para, kilise okuluna Gülen adına FETÖ’cü Ali Bayram tarafından teslim edilmişti