Kısa haberler

Seçilecek ABD Başkanı’nın (kendisi gibi) çok zeki biri olması gerektiğini belirten Trump, dünyadaki diğer güçlü liderlerle ancak böyle başa çıkılabileceğini söyledi.
Seçilecek ABD Başkanı’nın (kendisi gibi) çok zeki biri olması gerektiğini belirten Trump, dünyadaki diğer güçlü liderlerle ancak böyle başa çıkılabileceğini söyledi.

Geçek Hayat 1032. sayısında dünyadan kısa haberleri bizler için derledi. Başlıklar: Anıtkabir ‘ibadete’ açıldı; Trump bile anladı!; Yunanistan yasta; Korona’da ikinci dalga mı?; İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanı’na teşekkür

Anıtkabir ‘ibadete’ açıldı

Ayasofya ibadete açıldı.
Ayasofya ibadete açıldı.

Ayasofya’nın yeniden ibadete açıldığı gün, bir kesim Kemalist de Anıtkabir’de yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşü bir hafta önceden duyuran Cumhuriyet yazarı Işık Kansu, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasına meydan okuyarak “Zafer çığlıkları atan birileri; herkesi suskun, boyun eğici sanmasın!... Karşıdevrimin kötücül ataklarını yüreklilikle göğüslemeyi ödev ve sorumluluk bilen sendikalar, demokratik kitle örgütleri, yurttaşlar 24 Temmuz Cuma günü saat 12.00’de Anıtkabir’de olacaklar. Asıl sorun, Ayasofya’nın ibadete açılması değildir. Asıl sorun; Atatürk’ün kurduğu ulus devlet modelinin tasfiye edilmesi, hukukun siyasete araç edilmesidir. Ayasofya üzerinden Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı yapılmasıdır” dedi. Ve Ayasofya minarelerinden selalar okunurken, bir takım Kemalistler de Anıtkabir’de ibadetlerini gerçekleştirdi.

Trump bile anladı!

Donald Trump
Donald Trump

Seçim kampanyası kapsamında televizyon programlarına devam eden ABD Başkanı Trump, rakibi Joe Biden’ı eleştirirken ilginç ifadeler kullandı. Seçilecek ABD Başkanı’nın (kendisi gibi) çok zeki biri olması gerektiğini belirten Trump, dünyadaki diğer güçlü liderlerle ancak böyle başa çıkılabileceğini söyledi. Trump’ın kullandığı ifadeler ve saydığı liderler ise şöyle: “Çin Devlet Başkanı Şi Cinping zehir gibi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zehir gibi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zehir gibi (zeki). Uğraştığın muhatapların arasında kafası zehir gibi çalışmayan kimseyi bulamazsın."

Yunanistan yasta

Atina Başpiskoposu 2. Yeronimos, Ayasofya Camii’nin 89 yıl sonra yeniden ibadete açıldığı ve ilk namazın kılındığı 24 Temmuz tarihini yas günü ilan etti. 24 Temmuz’un “Ortodoks, Hristiyan ve tüm Yunan dünyası için yas ve keder günü olduğunu” söyleyen Başpiskopos, Yunan halkını da birlik olmaya çağırdı.

Korona’da ikinci dalga mı?

Türkiye durumu iyi idare etse de dünya genelinde korona virüs nedeniyle ölüm sayıları artıyor.

Hastalığa yakalananların resmi sayısı 16 milyonu, ölenler ise 650 bini geçti. Geçtiğimiz Çarşamba günü bir günde tespit edilen vak’a sayısı 280 bini geçerek rekor kırdı. Aynı gün ölüm vakaları da 21 Nisan’dan bu yana ilk kez 7 bin sınırını geçti. Başta İngiltere ve Brezilya olmak üzere korona mafyasına direnenlerin daha sonra teslim olmaları ise gelecekte üzerinde en çok konuşulacak korona meseleleri olarak gündemdeki yerini koruyor.

İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanı’na teşekkür

İmamoğlu, fayton sorunu konusunda Erdoğan’ın tüm problemi çözdüğünü söyledi.
İmamoğlu, fayton sorunu konusunda Erdoğan’ın tüm problemi çözdüğünü söyledi.

Adalar’daki fayton konusunu içinden çıkılmaz hale getiren, faytonculara ödediği servetin ardından Çin’den getirttiği ucube minibüslerle belediyeyi zarara uğratan Ekrem İmamoğlu, sorunu çözmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi. İçişleri Bakanı Soylu ile 2 saat telefonda görüşen İmamoğlu, görüşmeye sonradan katılan Erdoğan’ın tüm problemi çözdüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı’na teşekkür eden İmamoğlu “Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir sorunun çözülmesine dönük bir ilgi göstermesi beni mutlu etmiştir" dedi.