Korona’nın çâresiZeytin yaprağı

Zeytin ağacı her ortamda ve iklimde yetişebilir ancak her ortamda ve iklimde meyve vermeyebilir. İslam bahçe sanatında bahçe dörde ayrılır ve her bölüme birer başat ağaç dikilir. Bu ağaçlar zeytin, hurma, nar ve incir. Her birinin bölgeye, insana, toprağa etkisi ve meyveleri eşsizdir. Bu nedenle herkes bahçesine bu ağaçların kadim olanlarından dikebilir. Bahçesi olmayanlar ise büyük saksılarda zeytin fidesi yetiştirebilir.
Zeytin ağacı her ortamda ve iklimde yetişebilir ancak her ortamda ve iklimde meyve vermeyebilir. İslam bahçe sanatında bahçe dörde ayrılır ve her bölüme birer başat ağaç dikilir. Bu ağaçlar zeytin, hurma, nar ve incir. Her birinin bölgeye, insana, toprağa etkisi ve meyveleri eşsizdir. Bu nedenle herkes bahçesine bu ağaçların kadim olanlarından dikebilir. Bahçesi olmayanlar ise büyük saksılarda zeytin fidesi yetiştirebilir.

Dünyada zeytin ağacı ve mâmulleri hakkında yapılmış binlerce bilimsel çalışma var. Hepsi de kadim uygulamaları doğruluyor. Zâten zeytin ağacının her ürününden yararlanan ilaç fabrikaları, zeytin yaprağı başta olmak üzere zeytindeki insanlığı koruyucu maddelerin kullanılmasından tedirgin oluyor. Zeytin yaprağının faydalarını araştıran ilaç firmalarının çarpıcı sonuçlara ulaştığını herkes biliyor. İlaç firmaları ise zeytin yaprağı eksrat ve olyuropein ekstratlarının etkinliğini düşürücü kimyevî karışımlarla meşgul.

Modern tıp, korona karşısında çâresiz mi, yoksa öyleymiş gibi mi davranıyor? Bu suâlin iki cevabı var. Modern tıp mensubu doktorların çâresizliği ortada. Ancak pagan gelenek üzerine inşa edilmiş modern tıp endüstrisi açısından durum böyle değil.

Tedavi olmayan herhangi bir hastalık yok. Aksini düşünmek vahye, fıtrata ve insanî gerçekliğe aykırı.
Tedavi olmayan herhangi bir hastalık yok. Aksini düşünmek vahye, fıtrata ve insanî gerçekliğe aykırı.

Adı ta 2017’de konulmuş olan Kovid-19’un salgın olup olmadığını tartışmanın da bir ehemmiyeti yok. Zira hangi düzeyde olursa olsun ortada teşhis edilen bir rahatsızlık var. Her yıl mutasyona (değişime) uğrayarak bizleri ziyaret eden gripten daha tehlikeli olduğu ve herkesi öldürdüğüne milyonlar ve hatta milyarlar ikna edilmişken ‘tehlikesiz’ demenin de artık bir mânâsı yok.

Ortada iki gerçek var

Yaşanan durumla ilgili ortada iki gerçek var. Birinci gerçek, dünyada ve ülkemizde savunma sistemleri çökmüş, kanser, diyabet, kalp gibi kronik rahatsızlıkları olan milyonlarca/milyarlarca insan var. İkinci gerçek ise tedavi edilemez bir hastalığın olmaması.

  • Tedavi olmayan herhangi bir hastalık yok. Aksini düşünmek vahye, fıtrata ve insanî gerçekliğe aykırı. Ayrıca dünyada tedavisi bilinmeyen hiçbir hastalık da yok. Asıl gerçek bütün tedavilerin kasten engellendiği, kadim bilgilerin ve tabiatın aşağılandığıdır.

Modern tıbbın kıblesi FDA, rehberleri ilaç firmaları, anayasaları PubMed…

O, eleştirilemez doğmaları ve güçlü dişlileri olan bir endüstri.

O, dînî ve ananevi olanı küçükser. Küçümsemekle kalmaz tahkir eder. Ama gizliden gizliye onu takip eder. Hem gerçekliğinden istifade etmek hem de tahrif etmek ve insanlığı ondan uzaklaştırmak için yapar bütün bunları.

Hormon baskılayıcılar ve genetik müdahalelerle bodurlaştırılanlar kısa ömürlü olsa da, kadim zeytin ağaçları bin ila 4 bin yıl arasında yaşarlar.
Hormon baskılayıcılar ve genetik müdahalelerle bodurlaştırılanlar kısa ömürlü olsa da, kadim zeytin ağaçları bin ila 4 bin yıl arasında yaşarlar.

Evet, insanların büyük çoğunluğu korku içinde. Ama bir o kadarı da modern tıbbın çaresizliğinin yâhut da çaresizlik numaralarının farkında. Bu yüzden insanlar tepkili ve arayış içerisinde. Bu süreçte gördük ki, korona tedavisi ile uğraşan doktorların hatırı sayılır bir kısmı bile modern tıbbın küçümsediği usûllere, bitkilere yönelmiş durumda. Yani arayış büyük.

Aşı çâre olamayacak

Modern tıbbın korona salgını konusunda ileri sürdüğü tek çıkış; aşıları. Etkinliği, yan etkisi ve uzun zamanlara cârî mahzurları bilinmeyen ve âcil durum gerekçesiyle testleri tamamlanmadan onay alınmaya çalışılan aşılar.

Lâkin “kovid-19 salgınının” bilinen ve kesine yakın bir çâresiz var.

O deva hepimizin bildiği zeytin ağacı. Hormon baskılayıcılar ve genetik müdahalelerle bodurlaştırılanlar kısa ömürlü olsa da, kadim zeytin ağaçları bin ila 4 bin yıl arasında yaşarlar. Muhtemelen dünyada Hz İbrahim (a.s.) devrinden kalma zeytin ağaçları bile var. Ömrü kadar şifalı olan zeytin ağaçları koronanın bulaşmasını engelliyor.

Zeytin yaprağı Koronayı engelliyor

Kadim uygulama ve bilimsel araştırmalar, dünyanın bilinen en güçlü antioksidan ve antiviral maddesi olan zeytin yaprağının kovid-19’a çâre olduğunu ortaya koymuş durumda. Zeytin yaprağı ve yeşil zeytinde bol miktarda bulunan olyuropein (oleuropein) maddesi, koronanın bulaşmasını engellemekle kalmıyor, bulaşması durumunda tedavi edilmesini de sağlıyor.

Savunma silahı

Her bitki düşmanlarına karşı savunma amaçlı çeşitli maddeler salgılar.

Zeytin ağacı ise kurt, kuş ve börtü böceğe karşı kendini korumak için olyuropein (oleuropein) salgılıyor.

Salgılanan ve tıpta olyuropein olarak adlandırılan bu madde hem bir antioksidan, hem de antiviral. Bir savunma silahı olarak tanımlanan olyuropeinin koronanın bulaşmasını önlediği, bulaştığında da tedavi ettiği tespit edildi.

Olyuropein maddesi ihtiva eden diğer bitkiler ise dişbudak türleri, kokulu çay zeytini, yasemin ağaçları, leylaklar ve zeytin ailesinin diğer türleridir.

Tümosan ve Varaka’da vaka sıfırlandı

Zeytin yaprağı ve taze yeşil zeytinde bol miktarda bulunan olyuropein, koronanın bulaşmasını engellemekle kalmıyor, aynı zamanda tedavisini de kolaylaştırıyor. Binlerce kişide yapılan denemeler, zeytin yaprağı çayının koronanın bulaşmasını engellediğini ortaya koydu. 500 çalışanı olan TÜMOSAN Traktör fabrikası işçilerinin 94’ü koronaya yakalanmıştı. Aylardır her gün sabah akşam zeytin yaprağı çayı içirilen 500 TÜMOSAN çalışanı ve ailelerinde, zeytin yaprağı çayı içmeye başlamalarından bu yana hiç korona görülmedi.

Aynı deneme, Balıkesir’deki eski SEKA yeni Varaka Kâğıt Fabrikasında da yapıldı. Fabrikada çalışan 460 kişiye günde 3 defa zeytin yaprağı çayı ikram edildi. Sonuç yine şaşırtıcı oldu, vakalar sıfırlandı. Sadece 1 kişi kovid-19’a yakalandı. O personelin de zeytin yaprağı çayı içmediği belirlendi.

3 Hastanede de başarılı oldu

İstanbul’daki 3 hastanede zeytin yaprağının etkisi ölçüldü. Denemeler, zeytin yaprağının kovid-19’a karşı önemli bir koruyucu olduğunu ortaya koydu. Tat ve koku alma duygusunu kaybeden hastaların 3 günün sonunda bu hislerini geri kazandığı da tespit edildi.

Taze ve kuru yaprağı etkili bir virüs öldürücü olan zeytin yaprağındaki olyuropeinin yalnızca koronanın bulaşmasını önlemekle kalmadığı, aynı zamanda grip, diyabet hastalığı ile bazı kanser türlerini de yendiği, ülkemizde ve Amerika’da yapılan ilmî çalışmalarla ortaya konuldu. Kanseri tedavi ettiği tespit edilen olyuropeine (zeytin yaprağına) yönelik Amerika’da patent bile alındı.

Taze ve kuru yaprağı etkili bir virüs öldürücü olan zeytin yaprağındaki olyuropeinin yalnızca koronanın bulaşmasını önlemekle kalmadığı, aynı zamanda grip, diyabet hastalığı ile bazı kanser türlerini de yendiği, ülkemizde ve Amerika’da yapılan ilmî çalışmalarla ortaya konuldu.
Taze ve kuru yaprağı etkili bir virüs öldürücü olan zeytin yaprağındaki olyuropeinin yalnızca koronanın bulaşmasını önlemekle kalmadığı, aynı zamanda grip, diyabet hastalığı ile bazı kanser türlerini de yendiği, ülkemizde ve Amerika’da yapılan ilmî çalışmalarla ortaya konuldu.

Yapılan bilimsel araştırmalar, olyuropein maddesinin zeytinyağında değil, daha çok zeytin yaprağı ve yeşil zeytinin tazelerinde olduğunu gösterdi. Olyuropein yağda değil suda çözülüyor. Bu nedenle de çayının demlenerek içilmesi veya ağızda çiğnenmesi gerekiyor. Bu netice, zeytin ve de zeytinyağının şifasız olduğu mânâsına gelmez. Çünkü zeytinyağında da başka onlarca hatta yüzlerce antioksidan madde ve besin bulunuyor.

Acı tadı veren madde Koronanın düşmanı

Zeytin ve zeytin yaprağındaki acılığı veren madde, ağacın savunma silahı olan olyuropein. En etkili fenolik madde olan olyuropein aynı zamanda vücudun oksijene karşı hassasiyetini artırıyor. Olyuropein ailesinden antioksidanların okside olmuş E vitaminini (α-tokoferolü) tekrar harekete geçirerek antioksidan sisteminin ömrünü uzattığı da tespit edildi. Bu maddeler yağın ve diğer besinlerin de okside olmasını engelliyor.

Her derde deva

İnsanlık tarihinin en çok bilinen ve kullanılan maddesi olan zeytin ağacı ürünleri, kadim tıp ve modern tıbbın da vazgeçilmezi. Kur’an-ı Kerim’in de övdüğü zeytin ağacının yaprağından kabuğuna, gövdesinden meyvesine, çekirdeğinden yağına her bir parçası hem gıda, hem de ilaç olarak kullanıla geldi.

Kadim tıbbî uygulamaların yanı sıra modern tıpta da her bir parçası üzerinden binlerce çalışma yapıldı, pek çok unsuru patentlendi. Yapraklardaki olyuropein, gövdesindeki ligninin kabuğundaki ligstosidin tıbbın en çok kullandığı maddeler. Bu maddeler tıpta ağrı kesici naljezik, nöbet geçirenlerde kasılmayı önleyici antikonvulsant, diyabeti önlemede antieflamatuar, yüksek tansiyonu düşürmede antihipertansif, yara iyileştirmeyi hızlandırma ve enfeksiyonu engellemede antimikrobiyal madde olarak kullanılmaya devam ediyor.

İlaç firmaları gizliyor

Dünyada zeytin ağacı ve mâmulleri hakkında yapılmış binlerce bilimsel çalışma var. Hepsi de kadim uygulamaları doğruluyor. Zâten zeytin ağacının her ürününden yararlanan ilaç fabrikaları, zeytin yaprağı başta olmak üzere zeytindeki insanlığı koruyucu maddelerin kullanılmasından tedirgin oluyor.

Zeytin yaprağının faydalarını araştıran ilaç firmalarının çarpıcı sonuçlara ulaştığını herkes biliyor. İlaç firmaları ise zeytin yaprağı eksrat ve olyuropein ekstratlarının etkinliğini düşürücü kimyevî karışımlarla meşgul.

Geleceğin; zeytin, zeytinyağı ve zeytin yaprağında olduğunu gören Çin, ülkesinin her yerine milyarlarca zeytin ağacı dik(tir)mekle meşgul. İsrail ve Amerikan ilaç firmaları; İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye gibi ülkelerden zeytin yaprağı ve eksratı tedarik etmeye çalışıyor.

Çayı nasıl hazırlanır?

Olyuropeinden en yüksek düzeyde istifade etmek için demleme usulüne riayet şart. Önce klorsuz zengin mineralli suyu kaynatın, sonra çelik, porselen, toprak veya cam demliğinize yıkayarak koyduğunuz bir tutam zeytin yaprağının üzerine kaynamış suyu ekleyiniz. En az 7 dakika demlenmesi için bekleyiniz. Demleme süresi uzadıkça yapraktaki olyuropein maddesinin suya geçişi daha da artacaktır. Demleme kabının ağzını açık tutmayınız. Kuru ve yeşil çay yaprakları kullanılabilir. Yapraklar taze filizlerden elde edilmiş olmalıdır. Tarım zehirleri ihtiva edip-etmediğine de dikkat ediniz.

Zeytin yaprağını çiğneyin

Zeytin yaprağının sadece çayının içilmesi gerekmiyor. Dalında taze filizlerden koparılan iki zeytin yaprağı ağızda çiğnendiğinde de; virüs, bakteri ve mantarları yok eden olyuropein maddesi kolayca dilaltından kana karışıyor. Ağzı temizlemekle kalmayan olyuropein kana da hızlıca yayılarak virüsleri yok etmek için büyük bir savaş başlatıyor.

Zeytin yaprağının sadece çayının içilmesi gerekmiyor. Dalında taze filizlerden koparılan iki zeytin yaprağı ağızda çiğnendiğinde de; virüs, bakteri ve mantarları yok eden olyuropein maddesi kolayca dilaltından kana karışıyor.
Zeytin yaprağının sadece çayının içilmesi gerekmiyor. Dalında taze filizlerden koparılan iki zeytin yaprağı ağızda çiğnendiğinde de; virüs, bakteri ve mantarları yok eden olyuropein maddesi kolayca dilaltından kana karışıyor.

Acı bir tadı olan olyuropeini güçlü kılan şey onun bu acılığında gizli. Zîra her yiyecek, tatlı ve en azından insanı rahatsız etmeyecek kadar tatsızdır. Oysa hemen her ilaç acıdır, insanı rahatsız edecek kadar. Onu ilaç kılan şey de bu acılığında saklıdır.

Zeytin yaprağı ağızda dilendiği kadar tutulabilir ve sonra da yutulabilir. Çünkü zeytin yaprağını çiğnemenin ve çayını içmenin hiçbir yan etkisi olmadığı yüzlerce kez ispatlandı.

Yaprakları yağmalamayın

Bu bilgi sonrasında kimse memleketin zeytin ağaçlarının yapraklarını yağmalamamalı. Olyuropein her zeytin yaprağında bulunur. Ancak en etkili yaprak, taze olan yeni filizlerdedir. Daha da etkilisi, delice olarak bilinen aşılanmamış ağaç yaprakları…

Evinize ağaç fidesi alın

Zeytin ağacı her ortamda ve iklimde yetişebilir ancak her ortamda ve iklimde meyve vermeyebilir. İslam bahçe sanatında bahçe dörde ayrılır ve her bölüme birer başat ağaç dikilir. Bu ağaçlar zeytin, hurma, nar ve incir. Her birinin bölgeye, insana, toprağa etkisi ve meyveleri eşsizdir. Bu nedenle herkes bahçesine bu ağaçların kadim olanlarından dikebilir. Bahçesi olmayanlar ise büyük saksılarda zeytin fidesi yetiştirebilir.

Zeytin ürünlerinin geleneksel tedavilerde kullanımına örnekler

  • Hazırlanışı Kullanımı
  • Suda bekletilmiş, yumuşamış yaprak ve meyve Kan şekeri düşüklüğü, düşük tansiyon
  • Kaynatılmış yaprak ve meyve özü Diyabet önleyici ve tedavi edici
  • Zeytinyağı ve limon suyu Safra taşı tedavisi
  • Zeytin çekirdeği yağı Kabızlık giderici
  • Kuru yaprakların çayı Solunum, idrar yolu enfeksiyonu ve İshal
  • Yeşil zeytin yenilmesi Solunum, idrar yolu enfeksiyonu ve ishal
  • Baş derisine zeytinyağı sürülmesi Kelliğe karşı
  • Taze zeytin yaprağı çayı (her gün) Astım tedavisi
  • Kurutulmuş zeytin yaprağı çayı (her gün) Tansiyon düşürücü
  • Sıcak suda bekletilmiş zeytin yaprakları İdrar söktürücü
  • Sızma Zeytinyağı Kırık, çatlak uzuv tedavisi
  • Suda bekletilmiş yapraklar, ağızdan alınır Ateş düşürücü
  • Zeytin meyvesi Cilt temizleyici
  • Suda bekletilmiş yaprak ve meyve İltihap giderici
  • Yaprak preparatları Gut tedavisi
  • Zeytin yaprakları Antibakteriyel
  • Kaynatılmış yaprak özü Antidiyabetik, yüksek tansiyon düşürücü
  • Meyve ve yapraklar Basur, romatizma, damar genişletici
  • Suda bekletilmiş yapraklar Göz iltihabı tedavisi
  • Zeytin yaprağı suyu Kulak iltihabı