Gerçek Hayat çıkarken yaşananlar: Kozmik oda

Kozmik odalarda yapılan ve 27 Aralık 2009’da başlanan aramalar 20 Ocak 2010’da tamamlandı.
Kozmik odalarda yapılan ve 27 Aralık 2009’da başlanan aramalar 20 Ocak 2010’da tamamlandı.

Kozmik odalarda yapılan ve 27 Aralık 2009’da başlanan aramalar 20 Ocak 2010’da tamamlandı. Daha sonra yürütülen soruşturmalarda kozmik oda soruşturmasının FETÖ’nün kumpası olduğu ortaya çıktı.

Zamanın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiasıyla başlatılan soruşturmanın ardından Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanlığı'nda ki kozmik odada arama yapmıştı. En fazla 6 subayın şifre ile girebildiği bu odadaki kripto cihazında muhtemel bir savaş durumunda devletin zirvesindeki isimlerin nerede saklanacağı, devlet adamlarına hangi subayların refakat edeceği gibi yüksek güvenlikli bilgiler yer alıyordu.

Kumpas için Bülent Arınç’ın seçilmesi hep mânîdar bulundu.
Kumpas için Bülent Arınç’ın seçilmesi hep mânîdar bulundu.

FETÖ'NÜN KUMPASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

26 Aralık 2009’da Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı 11 ve 16 numaralı odalarda yapılan aramalarda sözde Hâkim Kadir Kayan ve özel yetkili sözde savcı Mustafa Bilgili ile soruşturma kapsamında incelenen evrakları tek tek kayda almıştı. Kayan’ın 20 gün süren araması sonucu CD, dosya ve harddisklerden oluşan “gizli belgeler” dışarı çıkarılarak, bugün FETÖ ile bağlantılı oldukları tespit edilen TÜBİTAK uzmanı bilirkişilere çözümletilmişti. Kozmik odalarda yapılan ve 27 Aralık 2009’da başlanan aramalar 20 Ocak 2010’da tamamlandı. Daha sonra yürütülen soruşturmalarda kozmik oda soruşturmasının FETÖ’nün kumpası olduğu ortaya çıktı.

Kumpas için Bülent Arınç’ın seçilmesi hep mânîdar bulundu. Arınç’ın özellikle 15 Temmuz’a kadar FETÖ’yü savunmaya devam etmesi, damadı başta olmak üzere ailesinden bazılarının FETÖ’den yargılanmaları, kendisinin Erdoğan ve iktidarı eleştirmesi gibi meseleler de eklendiğinde konunun suikast ayağı kamuoyu açısından hâlâ şüpheler barındırıyor.