Kültür ve sanat haberleri

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Sümela Manastırı’ndaki frekslerde yakın zamanda yapılmış hiçbir tahribatın mevcut olmadığını açıkladı.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Sümela Manastırı’ndaki frekslerde yakın zamanda yapılmış hiçbir tahribatın mevcut olmadığını açıkladı.

Samet Tınas, Gerçek Hayat'ın 1034. sayısında kültür ve sanattan kısa haberleri bizler için derledi. Başlıklar: Sümela Restorasyonu Provakasyonuna Tepki; Aamir Khan Türkiye'de; Albayrak Medya'dan Millet Kütüphanesine Hediye; Erbakan Hakk'a Yürüdü; Başpehlivan'a Elveda; Arabacı da Göçtü.

Sümela Restorasyonu Provakasyonuna Tepki

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Sümela Manastırı’ndaki frekslerde yakın zamanda yapılmış hiçbir tahribatın mevcut olmadığını açıkladı. Coşkun, “Elimizden gelen bütün çalışmaları yapmaya devam ediyoruz ve bize gösterilen teveccüh karşısında şunu da bir not olarak söylemek istiyoruz ki biz tarih öncesi çağlardan bugüne kadar büyük, küçük bu topraklarda hangi medeniyet ve kültür tarafından üretilmiş olursa olsun bütün eserlere aynı ihtimam ve ihtiramla dokunuyoruz, müdahale ediyoruz ve korumaya çalışıyoruz” dedi.

Aamir Khan Türkiye'de

Aamir Khan
Aamir Khan

Hint sinemasının dünyaca meşhur aktörü Aamir Khan, koronavirüs sebebiyle yarıda bıraktığı son filmi “Laal Singh Chaddha”nın Türkiye’deki çekimlerinin bir kısmını Niğde’deki Demirkazık Dağı’nda yapacak. Khan 1994 ABD yapımı ‘Forrest Gump’ filminin uyarlaması olan filmin kalan çekimlerini tamamlamak için Niğde’de yer baktı.

Albayrak Medya'dan Millet Kütüphanesine Hediye

Serap Ekizler Sönmez, Anadolu Selçuklu Sanatının Geometrik Dili
Serap Ekizler Sönmez, Anadolu Selçuklu Sanatının Geometrik Dili

Albayrak Medya Grubu Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne, Ketebe Yayınları’ndan çıkan ‘özel bir eser’ hediye edildi. Serap Ekizler Sönmez’in “Anadolu Selçuklu Sanatı’nın Geometrik Dili” isimli kitabını Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Esad Sivri, Cumhurbaşkanı Kütüphaneler Daire Başkanı Ayhan Tuğlu’ya takdim etti. Nadir Eserler bölümünde yer alacak olan kitap, bilim, tarih ve sanat araştırmacıları için önemli bir eser olma özelliğini taşıyor.

Erbakan Hakk'a Yürüdü

Merhum Kemalettin Erbakan'ın cenazesi.
Merhum Kemalettin Erbakan'ın cenazesi.

Millî Görüş lideri eski başbakanlardan Necmettin Erbakan hocanın kardeşi Kemalettin Erbakan vefat etti. 92 yaşında vefat eden Erbakan'ın cenazesinin perşembe günü Fatih Camisinde kılınan cenaze namazının ardından, Merkezefendi'de bulunan aile kabristanına defnedildi. Allah rahmet eylesin!

Başpehlivan'a Elveda

Merhum Hasan Başpehlivan
Merhum Hasan Başpehlivan

Türkiye’nin dinî yayıncılık alanında tanınmış emektarlarından Hasan Başpehlivan (79) son yolculuğuna uğurlandı. Beyazıt’taki Beyazsaray Kitapçılar Çarşısı’ndaki Gonca Yayınevi’nde uzun yıllar boyunca yayımladıkları kitaplar ve fikir faaliyetleriyle camiada tanınan Başpehlivan, tedavi gördüğü Bağcılar Devlet Hastanesi’nde Rahmet-i Rahman’a kavuştu.

Arabacı da Göçtü

Merhum Nevzat Arabacı
Merhum Nevzat Arabacı

12 Eylül evvelinin en hareketli simalarından, Millî Türk Talebe Birliği (MTTB) ve Akıncılar Hareketlerinin mühim simalarından, darbecilerin ağır işkencelere mâruz bıraktığı, felsefe hocası, dâvâ adamı Nevzat Arabacı da Hakk'a yürüdü. Konya’da ikamet etmekte olan ve geçtiğimiz yıl Gerçek Hayat’a yaşadıklarını anlatan Arabacı’ya Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz.