Manzara: Batı Dünyası

Batı Dünyası kavramıyla anlam kazanmış, Batılı Ülkelere 'Batı Dünyası' denir.
Batı Dünyası kavramıyla anlam kazanmış, Batılı Ülkelere 'Batı Dünyası' denir.

Soğuk Savaş döneminde, komünist olmayan ülkelere, kıyasla daha fazla hak ve özgürlüklerin olduğu kanaatleriyle oluşturulmuş lakin şuan ki durumuyla içi boş balonu andıran, oksijeninden dahi mahrum kalmış ideaların Batı Dünyası kavramıyla anlam kazanmış, Batılı Ülkelere 'Batı Dünyası' denir.

Düşman kardeşlerin ortak komplosu

Koronavirüsü laboratuvarda kimin ürettiği konusunda suçu birbirlerine atan ABD ve Çin’in, bu virüsü dünyanın başına el birliğiyle belâ ettiği ortaya çıktı. 2018 yılında ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı’na (Darpa) sunulan bir hibe başvurusuna göre ABD’li ve Çinli bilim adamları yeni bir virüs oluşturmak için yüklü miktarda fon talebinde bulunmuş. Virüsün dünyaya yayıldığı Wuhan Viroloji Enstitüsü ile Kuzey Caroline üniversitesinin ortak sunduğu fon talebinde, ‘virüsün suşlarının yeniden dizilimi ve oluşturulması’ üzerine çalışılacağı belirtiliyor. ‘SUŞ’ da denilen virüs kolları, koronavirüsün değişim geçirerek varyantlar oluşturmasını sağlayan protein kollarına verilen tıbbi isim. The Telegraph’a konuşan ve isminin yayınlanmasını istemeyen DSÖ çalışanı, başvuruda bahsedilen sürecin virüs inceleme amaçlı değil, yeni bir virüs oluşturma amaçlı olduğunu açıkladı.

ABD’de ‘afyon’ pandemisi

ABD’de aşırı doz uyuşturucudan ölümler 1 yıl içinde yüzde 30 artarak rekor kırdı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin (CDC) raporuna göre, 2020’nin martından bu yılın aynı ayına kadar 96 bin 779kişi aşırı doz uyuşturucuya bağlı olarak öldü.

96 bin 779kişi aşırı doz uyuşturucuya bağlı olarak öldü.
96 bin 779kişi aşırı doz uyuşturucuya bağlı olarak öldü.

Aşırı dozdan ölümlerin en çok afyon ve afyon bazlı ilaçlardan kaynaklandığı belirlendi.

Müslümanı Müslümana fişletiyorlar

Hollandalı NRC gazetesi, ülkede çok sayıda belediyenin camileri ve İslâmî kuruluşları izlemek için NTA isimli bir ‘güvenlik şirketi’ ile anlaştığını ve cami cemaatini yıllardır izleterek fişlettiğini ortaya çıkardı. Sözde “toplum için tehlike oluşturabilecek radikal eğilimler” konusunda araştırma yapan şirketin sahibi ise, kendisi de bir Müslüman olan ve Hollanda polis teşkilatında uzun süre Müslümanları izledikten sonra istifa edip bu işi ticarete döken Najib Tuzani.

Rusya ipleri kopardı

Ekim ayı, Rusya ile NATO arasında köprülerin atıldığı ay oldu. NATO, 6 Ekim’de Rusya’nın NATO temsilciliğinde görev yapan sekiz yetkilinin “gizli istihbarat subayı” olarak çalıştıklarını belirterek akreditasyonlarını iptal etti. Rusya’nın buna cevabı ise ‘ipler öyle koparılmaz böyle koparılır’ oldu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO Daimi Temsilciliği’nin çalışmalarını 1 Kasım’dan başlayarak askıya alacaklarını söyledi. Lavrov ayrıca Rusya’daki NATO irtibat bürosunun faaliyetleri ile ittifakın Moskova’daki askeri misyonuna da son verdiklerini açıkladı.

İyi hazırlanalım, çünkü ‘intikam başlıyor’

Fransa’nın Strazburg kentinde inşaatı devam eden Avrupa’nın en büyük camisine İslam düşmanları tarafından ölüm tehditleri gönderiliyor. ‘İslam Toplumu Milli Görüş’ teşkilatına bağlı Eyüp Sultan Camii’ne gönderilen ‘Savaş İlanı’ başlıklı imzasız mektuplarında “Fransa’da İslam dinine yer yok. Müslümanlar Fransa veya İslam arasında seçim yapmalı. Hazırlanın, camilerinizde daha önce benzeri görülmemiş saldırılara maruz kalacaksınız. Çok kalabalığız. İyi hazırlanın, intikam başlıyor” denildi. Tehdit mektupları konusunda Fransız polisi hiçbir şey yapmazken, bundan cesaret alan haçlılar küstahlıklarını artırıyor.