Gerçek Hayat çıkarken yaşananlar: MHP’ye kaset operasyonu

Ancak bu kez kaybeden Oktay Vural oldu. Vural artık milletvekili bile değil.
Ancak bu kez kaybeden Oktay Vural oldu. Vural artık milletvekili bile değil.

CHP’ye yönelik başarıya ulaşmış kaset operasyonunun bir benzeri bu kez de MHP’ye deneniyordu. Partinin iki genel başkan yardımcısı görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

CHP lideri Deniz Baykal’a yönelik kaset komplosunun ardından bir komplo da MHP’ye kuruldu. İlk hamlesini CHP’ye yapan FETÖ, operasyonunda başarılı olmuş, Baykalı koltuğundan etmiş, yerine o güne kadar FETÖ’cülerin hazırladığı sözde yolsuzluk dosyalarını ifşa etmekte kullanılan Kemal Kılıçdaroğlu paraşütle CHP’nin başına geçirilmişti. CHP’ye yönelik başarıya ulaşmış kaset operasyonunun bir benzeri bu kez de MHP’ye deneniyordu.

Partinin iki genel başkan yardımcısı görevinden istifa etmek zorunda kaldı. 2011 seçimlerine giden yolda partinin kilit isimlerinden 10 kişi daha istifa etti.

Bir web sitesinde parti içinden farklı isimlerle birlikte Bahçeli’nin de istifa ederek parti yönetimini Oktay Vural’a bırakması istenmişti. Partililer, istifanın olmaması durumunda görüntülerin yayınlanmasıyla tehdit edilmişti. Ancak bu kez kaybeden Oktay Vural oldu. Vural artık milletvekili bile değil. Muhalefet partilerinden sonra sıra AK Parti’ye gelecekti ve öyle de oldu.