Muhsin Yazıcıoğlu'nu FETÖ öldürdü

Muhsin Yazıcıoğlu.
Muhsin Yazıcıoğlu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da terör örgütü FETÖ’ye boyun eğmeyenlerden biriydi. “Bu arkadaşın başına birçok şey gelmiş. Bakmak lazım neden? Aldanırsanız, bir Perşembe akşamı ölümünü duyarlar, bir Cuma cenazenize ulaşırlar” diyen terörist Gülen’in dediği oldu. FETÖ, Yazıcıoğlu'nu öldürmüştü.

“Devletin kurumlarının içine çete girmişse anasını bellerim. Var mı öyle yağma, devletin verdiği yetkiyi kullanacak. İmkânları kullanacak ondan sonra millete kabadayılık yapacaksınız” cümleleriyle dünyanın en azılı kâtillerinden Gülen’e kafa tutan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde sözde helikopter kazasında Kahramanmaraş’ta katledildi. Düştüğü nokta bilindiği halde ekipler hep başka noktalara yönlendirildi. Bu sürede hem yaralıları infaza, hem de helikopterin düşmesini sağlayan cihazları sökmeye giden iki FETÖ’cü, 15 Temmuz gecesi bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alacaktı.

FETÖ elebaşı Gülen, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kendisine duyduğu nefretin intikamını onu öldürterek aldı.
FETÖ elebaşı Gülen, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kendisine duyduğu nefretin intikamını onu öldürterek aldı.

FETÖ’nün Elazığ avukatlar sorumlusu Abdullah Önder, Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadesinde şunları söylemektedir:

  • “2014 yılı başında dershanelerin kapatılması sürecinde Elazığ il yapılanması mensupları olarak İzmir’e gittik. Yamanlar Koleji’ni ziyaret ettik. Okulun 5’inci katında bir F-16 maketi vardı. Orada verilen brifingde bu F-16’nın Yazıcıoğlu’nun helikopterinin üzerinden geçen F-16’nın maketi olduğu söylendi. O tarihte F-16’yı kullanan pilotun bizden biri olduğu da söylendi. Benim tecrübelerime göre bu hadise tamamen FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün işidir. Bugüne kadar kimseye güvenemediğim için anlatmadım. Dosyanın yeniden açıldığını medyadan öğrenince bizzat gelip ifade verdim. ByLock yazışmaları ve HTS kayıtları getirilirse doğru söylediğim anlaşılacaktır. Adı geçenler konuşursa olay çözülecektir.”

FETÖ'nün tehlikeli uışakları.
FETÖ'nün tehlikeli uışakları.

FETÖ’cüler Bylock yazışmasındaki cinayeti “Büyüğümüzle görüştük, Yazıcıoğlu hadisesini hallettik’ yazarak itiraf ettiler. İlginç olan, 21.01.2011 tarihli Muhsin Yazıcıoğlu cinayeti ile ilgili Devlet Denetleme Kurulu Raporu’nu hazırlayan ekipten Mehmet Ali Özkılınç’ın da FETÖ’cü çıkmasıydı. Ordu vali yardımcısı olarak atanan Özkılınç, Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu olanları koruduğu iddiasıyla tutuklandı. Aynı kişi Rahmetli Turgut Özal ile ilgili aynı kurumun tartışmalı raporunun da faili.

Yazıcıoğlu Erbakan'ı desteklemişti

1995 seçimlerinde ANAP listelerinden TBMM’ye giren BBP’li Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları partilerine dönerler. Yazıcıoğlu, Mesut Yılmaz’ı birkaç kez ziyaret edip, ‘Hükümeti kurma görevi kesinlikle Erbakan’da olması gerekir. Çünkü Erbakan’ın partisi birinci parti olmuştur. Siz de Refah Partisi ile koalisyon kurunuz, milletin de beklentisi bu yöndedir’ der. Yılmaz önce olumlu bakmasına rağmen kendisine yapılan baskılar sonrası Erbakan ile ortaklık kurmaktan vazgeçer. ANAYOL hükümeti kurulur ancak yürümez. Sıra Refah-Yol’dadır. Bu süreçte Yazıcıoğlu ve arkadaşları yeni hükümeti dışarıdan destekleme kararı alır. ANAP milletvekili Eyüp Aşık, Yazıcıoğlu’na gelerek, Mesut Yılmaz’ın ‘Refah-Yol’a güvenoyu vermeyin aksi halde darbe olur’ imasında bulunan mesajını iletir. Ardından Latif Erdoğan’ın “Albay Faruk” ismiyle tanıdığını belirttiği FETÖ’cü bir subay, Yazıcıoğlu’nun konutuna giderek güvenoyu vermemeleri konusunda ikaz eder. Ancak Yazıcıoğlu REFAHYOL hükümetini dışarıdan destekleyerek güvenoyu verir. Generallik beklerken emekli edilen bu kişinin gerçek kimliği deşifre edilip konuşması durumunda Yazıcıoğlu cinayetinin tüm yönlerinin çözüleceği dile getiriliyor.