Öcalan'dan PKK-FETÖ ilişkisi itirafı

PKK terör örgütü ele başı Öcalan.
PKK terör örgütü ele başı Öcalan.

Terör örgütü PKK’nın elebaşısı Öcalan, HDP’lilerin İmralı ziyaretlerinde FETÖ ve PKK ilişkisine dair çok kritik açıklamalarda bulundu. PKK terör örgütü elebaşı Öcalan, işbirliğini ağzıyla itiraf etti.

Terör örgütü PKK’nın elebaşısı Öcalan, HDP’lilerin İmralı ziyaretlerinde şunları söylüyor:

  • “Yeni darbe Brüksel ve ABD’de planlanıyor. Diyarbakır Emniyeti ‘paralel devlet’ gibi çalışıyor. Sözde uyuşturucu operasyonları yapıyor, ama aslında gençleri uyuşturucuyla kendisine bağlıyor. Sizden daha iyi Kürtçe öğreniyorlar. Eskiden Amerikan yardımıyla okullara süt tozu falan dağıtırlar, böylelikle topluma sızarlardı. Şimdi ‘Cemaat (FETÖ)’ bu görevi üstlenmiş. Paralel devleti, Cemaat yürütüyor ve bunlar şiddete mecbur kılmaya çalışıyorlar. Gülen Cemaati’nin merkezi ABD’dir. Onların Amerika’sı var. Bana göre Gülen bir zavallıdır. Benim buraya alınmamla birlikte Fetullah da ABD’ye alındı. Bir yazar, ‘Fetullah Gülen, Nur Hareketine sızdı’ diyor, ‘Kesin bilmiyorum, Kemalistlerin sızması’ diyor. Nur Hareketini inceleyin… Gülen ABD’de yaşıyor. Yüz yirmi devlette okul açmış. Bu para nereden geliyor? Florida kontrgerillanın eski merkezidir. Yeni merkez ise Utah’dır. Emre Uslu vb. orada eğitildiler. Kontrgerilla sağda ve solda örgütleri ele geçirdi. (Altan Tan’a dönerek) Sen sağdaki örgütleri bilirsin. Kontrgerilla ABD merkezlidir. Yargı ve emniyeti ele geçirdiler. MİT, askerlerden güçlü çıktı. Savcı çağırdı, gitmediler. Bana göre bu bir direniştir. İslam kirletildi, bugün Türkiye’de had safhadadır. İslam’ın özü adalet, hukuk ve tasavvuftur. (Altan Tan’a dönerek) Kirlenmeyi önleyin. İlk dönemlerde namaz kılıyordum. Otuz üç sure ezberlemiştim. Kimse kusura bakmasın, ben İslam’a sol jargonla bakmam. İngilizler İslam’ı kullandılar, Osmanlı’yı yıktılar. Anadolu İslamlaştıktan sonra, bin yıllık bir Hıristiyanlık öfkesi var. Rumlar, Ermeniler, Yahudiler Anadolu’da hak iddia ederler. Laiklik, milliyetçilik kisvesinde elde ettiklerini kaybetmek istemiyorlar.”

Öcalan ve Selahattin Demirtaş, FETÖ'cülerle ilişkilerini şöyle konuşuyor:

  • “Demirtaş: ‘Cemaat’e (FETÖ’ye) ilişkin mesajlarınız Sırrı Bey tarafından yüz yüze iletildi. Onların da bir müddettir ABD’ye davetleri var. Sizi, Gülen’le görüşmeye davet ediyorlar.” Bunun üzerine Öcalan şaşırıyor ve “Kimi” diye sorduktan sonra ekliyor “Onların mı daveti var!” O dönemde FETÖ’nün İmralı’da bile etkin olduğunu bildiğinden olsa gerek hemen hayret edip bir beklentiye mi giriyor bilinmez ama Demirtaş söze girip: “Evet, Mayıs ayı içerisinde bir etkinlikleri var. ABD’de sonrasında bir görüşme olsa iyi olur” diyorlar. Öcalan, “Yapılabilir tabii. Siz, Sırrı Bey falan olamaz mı’? Demirtaş: ‘Biz kapıları kapatmadık, ama değerlendireceğimizi söyledik…’ Öcalan ‘Oldu, siz karar verirsiniz artık…’”

FETÖ ve PKK'nın işbirlikleri Hendek ve 15 Temmuz sonrasında da ayyuka çıkmıştı

Görüşme metinlerinden Sırrı Süreyya Önder’in, FETÖ ile PKK (HDP) arasında ilişki sağlayan kişi olduğunu anlıyoruz. Önder, Öcalan’a Ekrem Dumanlı ile olan görüşmelerini aktarıyor. Firari FETÖ’cü Ekrem Dumanlı, görevden alınan Diyarbakır’ın HDP’li belediye başkanı Gültan Kışanak’ı 2015 Nisan’ında makamında ziyaret ederek ilişkiyi iyice alenileştirir. FETÖ’cülerin TSK ve Emniyet Teşkilatından önemli ölçüde tasfiye edilmelerinin ardından PKK ile mücadelede elde edilen büyük başarı iki terör örgütü arasındaki işbirliğinin de en açık delillerindendi. Ayrıca Öcalan’ın sözleri ve diğer bilgiler soğukkanlı bir değerlendirmeye tabi tutulduğunda iki seçenek çıkıyor karşımıza. Ya birileri, Öcalan’ı Ankara’ya okumaya gittiğinde keşfetmiş, ya da tıpkı Gülen gibi önceden bu işler için hazırlanmış. Çünkü her ikisinin de hem benzer, hem de farklı amaçlar için aynı yapı tarafından kullanılan kişiler olduğu açıkça görülür. Bu mühim sözlerden sonra PKK ile FETÖ’nün Hendek ve 15 Temmuz sonrası işbirlikleri de dikkate alındığında, Türkiye’yi dize getirmeye çalışan bu iki terör örgütünün patronlarının aynı olduğu açıkça görülür.