Tayfunu ateşle Pontus’u hatırlat

Balistik Tayfun füzesi.
Balistik Tayfun füzesi.

Balistik Tayfun füzesi, 561 km'lik hakikati ve 1000 km'lik ihtimaliyle Yunanlıları çıldırtmaya yetti. Türk devleti aynı zamanda '561' şifresiyle Atina'yı bekleyen akıbete ilişkin derin bir mesaj verdi.

Yunan halkı 18 Ekim 2022 sabahından beri bir tek konuya kilitlendi: Hedefini 561 kilometreden vurabilmiş Tayfun füzesine... Türkiye'nin etkili bir stratejiyle servis ettiği atış testi, Amerika'dan F-16 Viper ile Fransa'dan Rafale uçaklarını peyderpey almakta olduğu için son zamanlarda epeyce şımarmış katliamcı Rumların sesini birdenbire kesiverdi.

Görüntülere göre Rize-Artvin Havalimanındaki fırlatıcıdan ateşlenen Tayfun, Sinop açıklarına dek 561 km mesafeyi 458 saniyede kat etti. Bu rakam, füzenin saniyede yaklaşık 1,25 km yol aldığını ve saatlik hızının ise sesin 4,5 katı olan 4,5 Mach seviyesine ulaştığını gösterdi. Bilmeyenler için hatırlatalım: 5 Mach ve üzeri 'hipersonik' hız demek. ABD, Rusya, Çin ve Hindistan'ın geliştirmek için rekabet halinde olduğu teknoloji.

Test atışlarında azami menzilin çok daha azı kullanılacağından hareketle Tayfun'un sahip olduğu gerçek kapasitenin 850 km ilâ 1000 kilometre arasında olduğu tahmin ediliyor. 561 km'lik hakikatle deliye dönmüş haldeki Yunanlılar, 1000 km'lik ihtimalle çıldırmış durumda. Zira bu balistik füzeyle Türkiye -Ege Bölgesi bile değil- İç Anadolu, Batı Karadeniz, Batı Akdeniz ve Marmara'nın herhangi bir noktasından Yunanistan ana karasının her yerini vuracak kapasitede olduğunu tüm dünyaya ilan etti. Üstelik bu menzil, balistik füzelerin 'kısa menzilli' olanı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2012 yılında Yıldırım Projesi kapsamında balistik füze menzil hedefinin 2 bin 500 kilometre olduğunu açıklamıştı. Bu hedefe varılıp varılmadığı şimdilik bilinmiyor ancak elimizde şimdi bir Tayfun ve bir de mesaj var. Vurulduğu açıklanan hedef, Karadeniz'de niçin 560 veya 562 km uzağa değil de tam olarak 561 km'ye yerleştirildi? Ayrıca füze niçin alışılageldiği gibi Sinop'tan kuzeydoğuya doğru değil de Rize-Artvin'den batı istikametinde ateşlendi?

İddialara göre Türk devletinin Yunan milletine mesajı şudur: Fatih Sultan Mehmed’in Karadeniz'de Rize'den Sinop'a dek hüküm sürmüş Pontus Devleti'ne Trabzon'a girerek son verdiği tarih bundan tam 561 yıl önceydi. 1461 yılı, 1204'teki ünlü Latin istilası sırasında İstanbul'dan kaçıp Karadeniz'de devlet kurmuş Rumların sonunu getiren tarih olmuştu.

Şu Tayfun'un dili olsa da konuşsa...

1821'de Mora'da 80 bine yakın Müslüman Türk evladını tarihte eşine az rastlanır bir vahşetle kıtır kıtır doğrayan ve 1919-1922 arası Batı Anadolu illerinde yakılmadık köy, taciz edilmedik kutsal bırakmayanlarla hesabımız daha yeni başlıyor.