Turgut Özal'ın yanındaki korkunç fotoğrafın hikayesi neydi?

Terörist başı Gülen, Turgut Özal'ın hastane odasında.
Terörist başı Gülen, Turgut Özal'ın hastane odasında.

Terörist başı Fetullah Gülen'in birkaç ay önce ölümle tehdit ettiği Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı Amerika'nın Houston şehrinde ziyaret etmesi ve ortaya çıkan fotoğraf birçok farklı mesajla 'Özal'a hastane baskını' olarak yorumlandı.

Terörist başının birkaç ay önce ölümle tehdit ettiği Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 24 Nisan 1992’de Amerika’nın Houston şehrine gider. 2 Mayıs 1992’de buradaki Medhodist Hastanesi’nde prostat ameliyatı olur. Şeytan Gülen ise bu döneme denk getirdiği ABD gezisinde 5 Mayıs 1992 günü Özal’ın yattığı hastaneye gider.

Turgut Özal'ın hastane odasında çekilen rezalet fotoğraf.
Turgut Özal'ın hastane odasında çekilen rezalet fotoğraf.

Görüşmek yasak olduğu halde Özal’ın özel doktoru Cengiz Aslan, Gülen’i gizlice Özal’ın yanına alır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin cumhurbaşkanı uyumakta, kısa bir süre sonra kâtili olacak olan terörist ise başında resim çektirmektedir. Bu rezaleti ölümsüzleştirmelerinin Özal’a mesaj vermeye yönelik bir amacı olduğu açıktır. Rezalette Turgut Özal’ın özel doktoru Cengiz Aslan’da yer almaktadır.

"Fotoğraf nasıl çekildi?"

Ahmet Özal o zaman ve sonrasını şöyle anlatıyor: “Gülen, babam ameliyat olduğunda ziyaret ediyor. Hatta enteresandır; babamla çekilmiş bir fotoğrafı var. Aslında babamın odasına girilmesi yasakken uyuduğu sırada gizlice girip yanına oturuyor. Resim çektiriyor. Babam bana dedi ki: “Ben bu adamdan (Gülen’den) çekindim. Çünkü adam Türkiye’yi değil dünyayı istiyor!” Cengiz Aslan bu konuda hiç konuşmadı. Aslan’ı 2 kez arayıp kendisi ile Özal’a yönelik hatıraları konusunda mülakat yapmak istediğimizi ilettik. Şahsi telefonlarına hep sekreteri çıktı. Sekreteri, Aslan’ın bu konuları konuşmadığını söyledi. Israrımıza ve haber beklediğimizi söylememize rağmen geri dönülmedi. Daha da ilginci Turgut Özal’ın özel doktoru Cengiz Aslan’ın 29 yaşındaki oğlu Alp Aslan 2008’de Şişli’de ölü bulundu.