Türkiye adına heyecan verici bir durum

25 ve 26. Dönem Ak Parti Milletvekili Aydın Ünal
25 ve 26. Dönem Ak Parti Milletvekili Aydın Ünal

Gerçek Hayat Dergisi 2000 yılında, yani 28 Şubat darbesinin Türkiye’nin üzerine karabasan gibi çöktüğü bir dönemde yayın hayatına başladı. 28 Şubat darbesine direnen medya sayısı o günlerde bir elin parmaklarını geçmiyordu. Yeni Şafak, Kanal 7, Milli Gazete, Akit gibi medya kuruluşları, tüm baskılara rağmen gerçekten kahramanca bir direniş sergiliyorlardı.

Gerçek Hayat, haftalık aktüel dergi olarak o karanlık ortama müthiş bir heyecan, bir umut olarak doğdu. Çok kısa sürede de okuyucu tarafından sahiplenildi. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin her yanından çok sayıda arkadaş bu heyecanı paylaştılar. Ben de Gerçek Hayat’ın sıkı bir takipçisi, ilk sayılardan itibaren de fırsat buldukça yazarı oldum. Dergi zaman zaman buhranlar geçirse de, özellikle 2015’te Albayrak Grubu’nun sahiplenmesiyle bugün 1000. Sayısına ulaşarak alanında rekor kırdı. Türkiye’de 1000 sayı, 1000 hafta yayın yapmak kolay değil; Gerçek Hayat bunu başardı.

Gerçek Hayat en başta bir okul oldu.

Bugün Türkiye’nin fikir hayatında ismi anılan yüzlerce kişi Gerçek Hayat Dergisi okulunda yetişti ya da o okulda kendisini geliştirdi.

Yine Türkiye siyasetinde yer almış çok sayıda ismin yolu Gerçek Hayat’tan geçti.

Bir okul olmasından öte Gerçek Hayat, Türkiye’nin en büyük değişim dönemine hem öncülük etti, hem de bu dönemin şahitliğini yaptı.

Aydın Ünal’ın 17 Kasım 2000 tarihinde Gerçek Hayat’ın 4. sayısında kaleme aldığı yazı...
Aydın Ünal’ın 17 Kasım 2000 tarihinde Gerçek Hayat’ın 4. sayısında kaleme aldığı yazı...

BENİM İÇİN TARİFSİZ BİR GURURDUR

2000 yılı sonrası Türkiye’yi, dünyayı, özellikle de İslam coğrafyasını anlamak, araştırmak isteyen birinin bakabileceği en güvenilir kaynak kuşkusuz Gerçek Hayat’ın arşividir.

Türkiye’nin bu uzun soluklu ve istikrarlı dergisinde yazmış olmak, bu derginin okuyucusu olmak benim için de tarifsiz bir gururdur. Yaklaşık 20 yıldır kesintisiz yayın yapan haftalık bir dergimizin olması Türkiye adına, tefekkür dünyamız adına heyecan verici bir durumdur. Gerçek Hayat’a emek veren herkesi bu vesileyle tebrik ediyorum. Bugün Gerçek Hayat Dergisi’nin ilk günkü heyecanla, artan bir kaliteyle çıkaran arkadaşlarımıza da kolaylıklar diliyor, Allah sizlerden razı olsun diyor, 1000. Sayının ülkemiz, coğrafyamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.