11 Eylül saldırıları ve akılda kalan soru işaretleri

11 Eylül saldırıları
11 Eylül saldırıları

ABD'deki en büyük terör saldırılarından biri olarak tarihe geçen 11 Eylül saldırılarının ardından 17 yıl geçti. Dünyanın toplumsal hafızasında derin izler bırakan bir olay olarak gündemdeki yerini koruyan 11 Eylül saldırıları ile ilgili bir çok soru hala cevap bekliyor.

"Medeniyetler Çatışması"na ve İslamofobiye zemin oluşturan, başta ABD olmak üzere, batılı devletlerde Müslümanlara karşı işlenen nefret suçlarında büyük artışa yol açan 11 Eylül saldırıları ve hala cevaplanmamış soruları.

Ne olmuştu?

                                    
                                    
                                    
                                    11 Eylül 2001'deki terör saldırılarda, 4 yolcu uçağı kaçırılmış, uçaklardan ikisi İkiz Kuleler'e çarpmıştı. Kaçırılan bir diğer uçak başkent Washington'da Pentagon'u hedef alırken dördüncü uçak ise F-16'lar tarafından Pensilvanya kırsalında düşürülmüştü.

İkiz Kuleler'de 2 bin 606 kişi, Pentagon'da 125 kişi ve kaçırılan uçaklarda ise 246 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırılarda 19 teröristle birlikte toplam ölü sayısı 2 bin 996 olarak açıklanmıştı.


Tarihin akışını değiştiren 11 Eylül saldırılarının ardından eski Başkan George W. Bush, Afganistan ve Irak'a girme kararı almış, Beyaz Saray'ın Ortadoğu'daki savaş yanlısı politikası büyük tepkilere neden olmuştu.


Bush'un ''Terörizmle Savaş Kampanyası'' çerçevesinde kurulan ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) ülkede yasa dışı dinlemelerine başlarken, "Medeniyetler Çatışması"na ve İslamofobiye zemin oluşturan 11 Eylül saldırıları başta ABD olmak üzere, batılı devletlerde Müslümanlara karşı işlenen nefret suçlarında büyük artışa yol açtı.
Ne olmuştu? 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarda, 4 yolcu uçağı kaçırılmış, uçaklardan ikisi İkiz Kuleler'e çarpmıştı. Kaçırılan bir diğer uçak başkent Washington'da Pentagon'u hedef alırken dördüncü uçak ise F-16'lar tarafından Pensilvanya kırsalında düşürülmüştü. İkiz Kuleler'de 2 bin 606 kişi, Pentagon'da 125 kişi ve kaçırılan uçaklarda ise 246 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırılarda 19 teröristle birlikte toplam ölü sayısı 2 bin 996 olarak açıklanmıştı. Tarihin akışını değiştiren 11 Eylül saldırılarının ardından eski Başkan George W. Bush, Afganistan ve Irak'a girme kararı almış, Beyaz Saray'ın Ortadoğu'daki savaş yanlısı politikası büyük tepkilere neden olmuştu. Bush'un ''Terörizmle Savaş Kampanyası'' çerçevesinde kurulan ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) ülkede yasa dışı dinlemelerine başlarken, "Medeniyetler Çatışması"na ve İslamofobiye zemin oluşturan 11 Eylül saldırıları başta ABD olmak üzere, batılı devletlerde Müslümanlara karşı işlenen nefret suçlarında büyük artışa yol açtı.
Ladin CIA ajanı mı?

                                    
                                    
                                    
                                    Saldırılardan hemen sonra bir anda dünya gündemine giren Ladin ve El Kaide örgütü, uzun süre konuşulmuş ve üzerlerine bir çok şey yazılıp çizilmişti. Konuşulanlar arasında en dikkat çekici olanı Bin Ladin'in aslında bir Amerikan ajanı olduğuydu. Özellikle Küba devlet başkanı Fidel Castro'nun Ladin hakkında söylediği; “Ladin, ABD eski Başkanı George W. Bush dünyayı korkutmak istediği zaman ortaya çıkan bir CIA ajanıdır” şeklindeki sözleri, soru işaretlerini çoğaltmıştı. Hatta Wikileaks belgelerinde, Ladin-Amerikan ilişkileri üzerine çok gizli bilgiler de olduğu zaman zaman dile getirilen bir durumdu. Peki bu iddianın aslı astarı var mıydı? Bilindiği kadarıyla Bin Ladin ve Amerika ilk defa, SSCB'nin Afganistan'da yürüttüğü operasyonlara karşı birlikte hareket ettiklerinde temas etmişlerdir. Bu temasın sonrasında neler yaşandığının kesin bir kanıtı yoktur. Ancak geçmişe dayanan bir Amerika-Ladin ilişkisi olduğu inkar edilemez. Ladin bir CIA ajanı mıydı? Kim bilir?
Ladin CIA ajanı mı? Saldırılardan hemen sonra bir anda dünya gündemine giren Ladin ve El Kaide örgütü, uzun süre konuşulmuş ve üzerlerine bir çok şey yazılıp çizilmişti. Konuşulanlar arasında en dikkat çekici olanı Bin Ladin'in aslında bir Amerikan ajanı olduğuydu. Özellikle Küba devlet başkanı Fidel Castro'nun Ladin hakkında söylediği; “Ladin, ABD eski Başkanı George W. Bush dünyayı korkutmak istediği zaman ortaya çıkan bir CIA ajanıdır” şeklindeki sözleri, soru işaretlerini çoğaltmıştı. Hatta Wikileaks belgelerinde, Ladin-Amerikan ilişkileri üzerine çok gizli bilgiler de olduğu zaman zaman dile getirilen bir durumdu. Peki bu iddianın aslı astarı var mıydı? Bilindiği kadarıyla Bin Ladin ve Amerika ilk defa, SSCB'nin Afganistan'da yürüttüğü operasyonlara karşı birlikte hareket ettiklerinde temas etmişlerdir. Bu temasın sonrasında neler yaşandığının kesin bir kanıtı yoktur. Ancak geçmişe dayanan bir Amerika-Ladin ilişkisi olduğu inkar edilemez. Ladin bir CIA ajanı mıydı? Kim bilir?
Pentagona ne çarptı?

                                    
                                    
                                    
                                    Dünya üzerinde saldırı düzenlemenin en zor olduğu noktalardan birisi de Pentagon binasıdır. İnanılmaz yoğun bir güvenlikle korunan bu binaya bir uçağı düşürerek saldırı düzenlemek "ha" deyince olacak bir şey değildir. Komplo teorisyenlerine göre Pentagon'a uçak falan düşmemişti. Ortalıkta bulunan uçak enkazı olarak gösterilen parçalar da düzmeceydi. Açıkçası Pentagon'un saldırıdan hemen sonraki görüntülerine bakıldığında da net bir şekilde uçak kazası olduğunu söyleyebilmek güç. Ancak ortada uçak enkazından parçalar yok mu? Var. Peki uçağın büyük bir bölümü nerede? Yok. Yani komplo teorisyenlerinin bir noktada dayanaklarını görmezden gelemiyoruz. Ancak peki o zaman Pentagon binasındaki yangın ve patlamanın sebebi neydi?
Pentagona ne çarptı? Dünya üzerinde saldırı düzenlemenin en zor olduğu noktalardan birisi de Pentagon binasıdır. İnanılmaz yoğun bir güvenlikle korunan bu binaya bir uçağı düşürerek saldırı düzenlemek "ha" deyince olacak bir şey değildir. Komplo teorisyenlerine göre Pentagon'a uçak falan düşmemişti. Ortalıkta bulunan uçak enkazı olarak gösterilen parçalar da düzmeceydi. Açıkçası Pentagon'un saldırıdan hemen sonraki görüntülerine bakıldığında da net bir şekilde uçak kazası olduğunu söyleyebilmek güç. Ancak ortada uçak enkazından parçalar yok mu? Var. Peki uçağın büyük bir bölümü nerede? Yok. Yani komplo teorisyenlerinin bir noktada dayanaklarını görmezden gelemiyoruz. Ancak peki o zaman Pentagon binasındaki yangın ve patlamanın sebebi neydi?
Uçaklar neden durdurulmadı?

                                    
                                    
                                    
                                    Önemli iddialardan biri de uçakların bilerek engellenmediği ve amaçlarına ulaşmalarının sağlandığıydı. Bu noktada dönemin ABD başkan yardımcısı Dick Cheney'i suçlayıcı iddialar da ortaya atılmıştı. Evet garip bir şekilde uçakların engellenmesi mümkün olamamıştı. Ancak bu kasıtlı bir eylem miydi yoksa ABD savunmasının zaafı mı ortaya çıkmıştı bilinmiyor.
Uçaklar neden durdurulmadı? Önemli iddialardan biri de uçakların bilerek engellenmediği ve amaçlarına ulaşmalarının sağlandığıydı. Bu noktada dönemin ABD başkan yardımcısı Dick Cheney'i suçlayıcı iddialar da ortaya atılmıştı. Evet garip bir şekilde uçakların engellenmesi mümkün olamamıştı. Ancak bu kasıtlı bir eylem miydi yoksa ABD savunmasının zaafı mı ortaya çıkmıştı bilinmiyor.
Kuleler patlatılmaya hazırmıydı?

                                    
                                    
                                    
                                    İddialardan biri de ikiz kulelerin çok hızlı çökmesine yönelikti ki, burada komplo teorisyenlerinin dile getirdiği şey; binaların içinde patlayıcı olduğuydu. Bu iddia doğruysa binalara kolay yıkılmaları için birileri patlayıcı mı koymuştu? Bilinmiyor ancak raporlara göre, 1000 dereceye ulaşan bir sıcaklık uçakların hemen çarpmasının ardından ikiz kuleleri sarmıştı. Bu sıcaklıklarda yaşanan hızlı çöküş normal görülüyordu.
Kuleler patlatılmaya hazırmıydı? İddialardan biri de ikiz kulelerin çok hızlı çökmesine yönelikti ki, burada komplo teorisyenlerinin dile getirdiği şey; binaların içinde patlayıcı olduğuydu. Bu iddia doğruysa binalara kolay yıkılmaları için birileri patlayıcı mı koymuştu? Bilinmiyor ancak raporlara göre, 1000 dereceye ulaşan bir sıcaklık uçakların hemen çarpmasının ardından ikiz kuleleri sarmıştı. Bu sıcaklıklarda yaşanan hızlı çöküş normal görülüyordu.
7 nolu bina neden çöktü?

                                    
                                    
                                    
                                    Dünya ticaret merkezi kompleksine bağlı olan 7 nolu binaya herhangi bir uçak çarpmamış ve patlama yaşanmamıştı. Buna rağmen ikiz kulelerle birlikte çöken bu bina kafalarda soru işaretleri bırakmıştı. Binanın kasıtlı olarak patlatılarak çökertildiği dile getirilse de kesin kanıtlar ortaya konulamadı.
7 nolu bina neden çöktü? Dünya ticaret merkezi kompleksine bağlı olan 7 nolu binaya herhangi bir uçak çarpmamış ve patlama yaşanmamıştı. Buna rağmen ikiz kulelerle birlikte çöken bu bina kafalarda soru işaretleri bırakmıştı. Binanın kasıtlı olarak patlatılarak çökertildiği dile getirilse de kesin kanıtlar ortaya konulamadı.
Amaç Irak'ın işgaline zemin hazırlamak mıydı?

                                    
                                    
                                    Komplo teorisyenlerine göre El Kaide de, Afganistan da sadece bir hedef şaşırtmacasıydı. Dönemin Amerika başkanı Bush'un asıl planı Irak'ı işgal etmekti. Amerika'nın “polis yazarlarından” Michael Ruppert, Bush ve Ladin ailesinin sıkı fıkı olduğunu ileri sürdü. Baba Bush 11 Eylül sabahı Usame'nin büyük kardeşi Şefik Bin Ladin ile Carlyle şirketinde grup toplantısı yapıyordu. Ladin ailesinin ortağı olduğu Carlyle şirketi, Afganistan ve Irak savaşları sayesinde büyük kar sağlamış dünyanın en büyük silah üreticilerinden biridir.
Amaç Irak'ın işgaline zemin hazırlamak mıydı? Komplo teorisyenlerine göre El Kaide de, Afganistan da sadece bir hedef şaşırtmacasıydı. Dönemin Amerika başkanı Bush'un asıl planı Irak'ı işgal etmekti. Amerika'nın “polis yazarlarından” Michael Ruppert, Bush ve Ladin ailesinin sıkı fıkı olduğunu ileri sürdü. Baba Bush 11 Eylül sabahı Usame'nin büyük kardeşi Şefik Bin Ladin ile Carlyle şirketinde grup toplantısı yapıyordu. Ladin ailesinin ortağı olduğu Carlyle şirketi, Afganistan ve Irak savaşları sayesinde büyük kar sağlamış dünyanın en büyük silah üreticilerinden biridir.
11 Eylül önceden biliniyor muydu?

                                    
                                    
                                    
                                    - Çizgi filmlerde 11 Eylül saldırısı gösterildi 

Jonny Bravo adlı çizgi filme ait bir video var. 1 dakika 14 saniyelik görüntüde “coming soon” (pek yakında) yazısıyla birlikte ikiz kuleleri yanarken gördüğümüz bir film afişi göze çarpıyor. İşin ilginci çizgi filmin bu bölümünün 11 Eylül'den 5 ay önce yayınlanması.
11 Eylül önceden biliniyor muydu? - Çizgi filmlerde 11 Eylül saldırısı gösterildi Jonny Bravo adlı çizgi filme ait bir video var. 1 dakika 14 saniyelik görüntüde “coming soon” (pek yakında) yazısıyla birlikte ikiz kuleleri yanarken gördüğümüz bir film afişi göze çarpıyor. İşin ilginci çizgi filmin bu bölümünün 11 Eylül'den 5 ay önce yayınlanması.

                                    
                                    
                                    
                                    Simpson ailesinin kızlarından Lisa Simspon ilk defa New York'a gidecektir. Otobüsle tüm şehri dolaşmak isteyen Lisa kardeşi Bart'a şehir turu yapan otobüs firmasının reklamını gösterir. Derginin kapağında turun 9 dolara yapılacağı yazar ve hemen yanında ikiz kulelerin fotoğrafı vardır. Dergideki 9/11 subliminal mesaj olarak okunabilir.
Simpson ailesinin kızlarından Lisa Simspon ilk defa New York'a gidecektir. Otobüsle tüm şehri dolaşmak isteyen Lisa kardeşi Bart'a şehir turu yapan otobüs firmasının reklamını gösterir. Derginin kapağında turun 9 dolara yapılacağı yazar ve hemen yanında ikiz kulelerin fotoğrafı vardır. Dergideki 9/11 subliminal mesaj olarak okunabilir.

                                    
                                    
                                    
                                    Iron Man çizgi filminde ise saldırıdan yıllar önce uçaklardan ikiz kulelere füzeler atılır. Teröristlerin çizgi filmdeki “subliminal mesajın” etkisinde kalıp 11 Eylül'ü gerçekleştirdiklerini söylemek bir hayli güç.
Iron Man çizgi filminde ise saldırıdan yıllar önce uçaklardan ikiz kulelere füzeler atılır. Teröristlerin çizgi filmdeki “subliminal mesajın” etkisinde kalıp 11 Eylül'ü gerçekleştirdiklerini söylemek bir hayli güç.

                                    
                                    
                                    
                                    -İlluminati kartlarında 11 Eylül

1994 yılında çıkan İlluminati kartlarında 11 Eylül saldırılarının birebir resmedildiğinden bahsetmiştik. O kartları yukarıda bir kez daha verdik. Hem ikiz kuleler hem de pentagon saldırısı 90'lı yıllarda ancak bu kadar gerçekçi çizilebilirdi.
-İlluminati kartlarında 11 Eylül 1994 yılında çıkan İlluminati kartlarında 11 Eylül saldırılarının birebir resmedildiğinden bahsetmiştik. O kartları yukarıda bir kez daha verdik. Hem ikiz kuleler hem de pentagon saldırısı 90'lı yıllarda ancak bu kadar gerçekçi çizilebilirdi.
11 Eylül Tuhaflıkları

                                    
                                    
                                    
                                    - FLIGHT 93

Beyaz Saray'a giderken kahraman yolcuların isyan etmesiyle Pensilvanya'da bir araziye düşürüldüğü söylenen uçak, aslında güvenli bir şekilde başka bir yere indirildi ve yolcular sağ salim tahliye edildi. Çünkü uçağın düştüğü söylenen yerde hiçbir enkaz veya ağır hasar bulunmuyor. Ayrıca, kayıtlarda, 11 Eylül tarihinde böyle bir uçuşa rastlanmadı.


- Kaza esnasında uçakta telefon görüşmesi

Kaza esnasında uçaktan yapıldığı iddia edilen telefon görüşmeleri mümkün olamaz. Çünkü, bunu mümkün kılan sistem Amerikan Havayolları uçaklarına 11 Eylül'den çok sonra kuruldu. Ayrıca hükümetin açıkladığı listede bulunan hava korsanlarından bazılarının saldırılardan sonra hayatta oldukları ortaya çıktı.


- Milyarlarca dolarlık altın Dünya Ticaret Merkezi'nden çıkarıldı

Büyük meblağlardaki sigorta poliçelerinden faydalanabilecek kişiler, kulelerin yıkılacağından önceden haberdardı. 11 Eylül'den önce, milyarlarca dolarlık altın Dünya Ticaret Merkezi'nden çıkarıldı. 


- Yahudiler işe gitmedi

Dünya Ticaret merkezinde 4000 Yahudi çalışıyordu. Saldırılarda ölen yahudi sayısı yaklaşık 400. Mossad'ın uyarısı sonucu 11 Eylül günü yahudilerin büyük bir bölümünün işe gitmediği ileri sürüldü. Bu da saldırılarda İsrail parmağı olabileceğini gösteriyor.
11 Eylül Tuhaflıkları - FLIGHT 93 Beyaz Saray'a giderken kahraman yolcuların isyan etmesiyle Pensilvanya'da bir araziye düşürüldüğü söylenen uçak, aslında güvenli bir şekilde başka bir yere indirildi ve yolcular sağ salim tahliye edildi. Çünkü uçağın düştüğü söylenen yerde hiçbir enkaz veya ağır hasar bulunmuyor. Ayrıca, kayıtlarda, 11 Eylül tarihinde böyle bir uçuşa rastlanmadı. - Kaza esnasında uçakta telefon görüşmesi Kaza esnasında uçaktan yapıldığı iddia edilen telefon görüşmeleri mümkün olamaz. Çünkü, bunu mümkün kılan sistem Amerikan Havayolları uçaklarına 11 Eylül'den çok sonra kuruldu. Ayrıca hükümetin açıkladığı listede bulunan hava korsanlarından bazılarının saldırılardan sonra hayatta oldukları ortaya çıktı. - Milyarlarca dolarlık altın Dünya Ticaret Merkezi'nden çıkarıldı Büyük meblağlardaki sigorta poliçelerinden faydalanabilecek kişiler, kulelerin yıkılacağından önceden haberdardı. 11 Eylül'den önce, milyarlarca dolarlık altın Dünya Ticaret Merkezi'nden çıkarıldı. - Yahudiler işe gitmedi Dünya Ticaret merkezinde 4000 Yahudi çalışıyordu. Saldırılarda ölen yahudi sayısı yaklaşık 400. Mossad'ın uyarısı sonucu 11 Eylül günü yahudilerin büyük bir bölümünün işe gitmediği ileri sürüldü. Bu da saldırılarda İsrail parmağı olabileceğini gösteriyor.
3. Dünya Savaşı başlangıcı

                                    
                                    Bir çok teorisyenin görüşüne göre, eğer gelecekte bir 3. Dünya Savaşı yaşanacaksa, tarih kitaplarında 11 Eylül saldırıları başlangıç olarak tanımlanacaktır. Bugün yaşanan olaylara baktığımızda da bu iddiaya katılmamak elde değil. 11 Eylül sonrası Irak'ın hali ve yükselen İŞİD tehdidi, Ortadoğu merkezli bir dünya hesaplaşmasının yaklaştığını hissettiriyor. Komplo teorisyenlerine göre, dünyadaki barış iklimi gelirlerinin çoğunu silah satışından sağlayan ABD'nin işine gelmemiş ve 3. Dünya Savaşı'nın fitilini ateşleyerek yeni savaşların yolunu açmak tek çare olarak görülmüştür. ABD gibi dünyada lider pozisyonunda görülen bir ülkenin böyle bir hamle içerisinde olduğuna elbette kimse inanmak istemez. Ancak bilinen şu ki 11 Eylül'den beri Afganistan ve Irak'la başlayan süreçte Ortadoğu'da kaos bir yaşam biçimi haline geldi.

Kaynak: Radikal, komplohaber, gddbilinmeyengerçekler, trt
3. Dünya Savaşı başlangıcı Bir çok teorisyenin görüşüne göre, eğer gelecekte bir 3. Dünya Savaşı yaşanacaksa, tarih kitaplarında 11 Eylül saldırıları başlangıç olarak tanımlanacaktır. Bugün yaşanan olaylara baktığımızda da bu iddiaya katılmamak elde değil. 11 Eylül sonrası Irak'ın hali ve yükselen İŞİD tehdidi, Ortadoğu merkezli bir dünya hesaplaşmasının yaklaştığını hissettiriyor. Komplo teorisyenlerine göre, dünyadaki barış iklimi gelirlerinin çoğunu silah satışından sağlayan ABD'nin işine gelmemiş ve 3. Dünya Savaşı'nın fitilini ateşleyerek yeni savaşların yolunu açmak tek çare olarak görülmüştür. ABD gibi dünyada lider pozisyonunda görülen bir ülkenin böyle bir hamle içerisinde olduğuna elbette kimse inanmak istemez. Ancak bilinen şu ki 11 Eylül'den beri Afganistan ve Irak'la başlayan süreçte Ortadoğu'da kaos bir yaşam biçimi haline geldi. Kaynak: Radikal, komplohaber, gddbilinmeyengerçekler, trt
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >