150 kişilik ekip kurulmuştu: 13 kişiyi öldüren kaplan öldürüldü

Arşiv
Arşiv

Hindistan'da 13 kişiyi öldüren bir dişi kaplanın yakalanması için 150 avcıdan oluşan özel bir ekip kurulmuştu. Uzun süredir devam eden yakalama planının ardından bulunan kaplanın öldürüldüğü açıklandı.

Hindistan'da 2 yıldır aranan 6 yaşındaki dişi kaplan, hayvan hakları eylemcilerinin kurtarılması için başlattığı kampanyaya rağmen, avcılar tarafından yakalanarak öldürüldü.

2 yıldır kaçıyordu

T-1 adlı Altı yaşındaki dişi kaplan, iki yıldır ülkenin batısındaki Maharaştra Eyaleti'ndeki ormanlarda, onu bulmaya çalışan görevlilerden kaçmayı başarıyordu. Hayvan hakları eylemcileri kaplanın kurtarılması için kampanya yürütüyordu. Yargıtay ise korucuların ateş etmeye zorlanması durumunda bu kararın karşısında durmayacağını açıklamıştı.

Kaplanın 2016'dan buyana 13 kişiyi öldürdüğü tahmin ediliyor.
Kaplanın 2016'dan buyana 13 kişiyi öldürdüğü tahmin ediliyor.

Yakalamak için koku kullandılar

Yaban hayat görevlileri geçen ay, hayvanı yakalayavilmek için bölgede koku kullanmaya başladı. Hindistan Orman İşletme Müdürlüğü açıklamasında, kaplanı gören köylülerin yetkililere haber verdiğini, bunun üzerine Cuma günü bir ekibin hem bayıltıcı silah hem de ateşli silahla kaplanın görüldüğü yere gittiğini aktardı. Açıklamada, kaplanın görüldüğünde ilk olarak bayıltıcı silahla vurulduğu ancak ekibin aracına saldırmaya çalışması ardından ateşli silahla, tek kurşun atışıyla öldürüldüğü belirtildi.

Hindistan Orman İşletme Müdürlüğü, kaplanın otopsi yapılacağını duyurdu.
Hindistan Orman İşletme Müdürlüğü, kaplanın otopsi yapılacağını duyurdu.

Kaplana otopsi yapılacak

Öldürülen kaplana otopsi yapılacağı açıklanırken, 2016'dan bu yana 13 kişiyi öldürdüğü tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz Ağustos'ta 3 kişiyi öldürmüştü

Kaplan son olarak Ağustos ayında, o dönem dokuz aylık olan yavrularıyla birlikte, Yavatmal bölgesindeki Pandharkavada kasabası yakınlarında üç kişiyi öldürmüştü.

Kaplanın yakalanması için ormana 100 adet kamera konumlandırılmıştı.
Kaplanın yakalanması için ormana 100 adet kamera konumlandırılmıştı.

Eve dönün çağrısı yapılmıştı

Olay, 5000 bölge sakininde büyük korkuya neden olmuş, bölgedeki çiftçiler ve çobanlara, tarlalardan ve ormanlardan evlerinde dönme çağrısı yapılmıştı. Köylülerden ayrıca topluca gezmeleri, geniş açık alanlardaki tarlalara gitmemeleri istenmişti.

Kamera yerleştirdiler

Kaplanı yakalama planı kapsamında ağaçlara bağlanan at ve keçi kuklalarının içine 100 adet kamera yerleştirilmişti. Bazı ağaçların üzerine kurulan platformlardan 24 saat gözetleme yapılıyordu. Bunun yanında korucu ekipler silahlı olarak sürekli devriye geziyordu.

Köylüler evden çıkmama konusunda uyarılmıştı.
Köylüler evden çıkmama konusunda uyarılmıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >