2020 Olimpiyat Oyunları’na gölge düştü

2013’te Japon yetkililerin, gizli bir hesaba para yatırmasının ortaya çıkmasının ardından Fransız savcılığı konu hakkında soruşturma açtı. Japon Başbakanı Shinzo Abe, soruşturma kapsamında Fransızlara yardımcı olacaklarını açıkladı

2020 Olimpiyat Oyunları'na gölge düştü. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'yla ilgili ortaya atılan iddialar, herkesi şaşırttı. Japon yetkililerin, gizli bir banka hesabına ödemeler yaptığı ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde Fransız savcılığı, Tokyo'nun 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapma hakkını rüşvet karşılığında elde ettiği iddiasının araştırıldığını açıkladı. Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise Fransız yetkililere yardımcı olacaklarını duyurdu.
Yardımcı olacağız
Japonya Başbakanı Shinzo Abe “Eğitim ve spor bakanımızı soruşturmaya dahil olması konusunda yetkilendirdim. Soruşturma konusunda yardımcı olacağız'' dedi.
Yardımcı olacağız Japonya Başbakanı Shinzo Abe “Eğitim ve spor bakanımızı soruşturmaya dahil olması konusunda yetkilendirdim. Soruşturma konusunda yardımcı olacağız'' dedi.
Eski başkanla ilintili
Fransız savcılığı; Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF ) eski başkanı Papa Massata Diack'la ilişkilendirilen Singapur'daki bir banka hesabına Japon yetkililer tarafından para yatırıldığını ortaya atmıştı.
Eski başkanla ilintili Fransız savcılığı; Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF ) eski başkanı Papa Massata Diack'la ilişkilendirilen Singapur'daki bir banka hesabına Japon yetkililer tarafından para yatırıldığını ortaya atmıştı.
2 milyon dolarlık ödeme
Japonların, İstanbul ve Madrid'le olimpiyatlara ev sahipliği yapma konusunda çekiştiği dönemde söz konusu hesaba 2 milyon dolar ödeme yaptığı iddia edildi.
2 milyon dolarlık ödeme Japonların, İstanbul ve Madrid'le olimpiyatlara ev sahipliği yapma konusunda çekiştiği dönemde söz konusu hesaba 2 milyon dolar ödeme yaptığı iddia edildi.
24 Temmuz 2020
2020 Yaz Olimpiyatları, 24 Temmuz-9 Ağustos 2020 tarihleri arasında Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılacak.
24 Temmuz 2020 2020 Yaz Olimpiyatları, 24 Temmuz-9 Ağustos 2020 tarihleri arasında Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılacak.
Dev bir bütçe ayrıldı
Japonya hükümeti oyunlar için 3 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı.
Dev bir bütçe ayrıldı Japonya hükümeti oyunlar için 3 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı.
Çalışmalar devam ediyor
Tesislerin yanı sıra Japonlar, havalimanın kapasitesini arttırmak ve yeni bir demiryolu yapmak için de çalışmalarını halen sürdürüyor. Ayrıca mevcut karayolları da genişletiliyor.
Çalışmalar devam ediyor Tesislerin yanı sıra Japonlar, havalimanın kapasitesini arttırmak ve yeni bir demiryolu yapmak için de çalışmalarını halen sürdürüyor. Ayrıca mevcut karayolları da genişletiliyor.
Logosu belirlendi
2020 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları resmi logosu ise 24 Temmuz 2015 tarihinde açıklandı.
Logosu belirlendi 2020 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları resmi logosu ise 24 Temmuz 2015 tarihinde açıklandı.
Sponsorlukta tarihi başarı
Japonya, 2015 yılında olimpiyat için ciddi bir sponsorluk anlaşması imzaladı. 1.5 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması, olimpiyat tarihinin en pahalı sponsorluk sözleşmesi durumunda.
Sponsorlukta tarihi başarı Japonya, 2015 yılında olimpiyat için ciddi bir sponsorluk anlaşması imzaladı. 1.5 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması, olimpiyat tarihinin en pahalı sponsorluk sözleşmesi durumunda.
İstanbul 36 oy aldı
7 Eylül 2013'te Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılan oylamada İstanbul ile Tokyo yarıştı. Finalde Tokyo 60, İstanbul 36 oy aldı. Madrid ise bir önceki turda elenmişti.
İstanbul 36 oy aldı 7 Eylül 2013'te Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılan oylamada İstanbul ile Tokyo yarıştı. Finalde Tokyo 60, İstanbul 36 oy aldı. Madrid ise bir önceki turda elenmişti.
İkinci kez Tokyo
Ancak Tokyo, 1964 Olimpiyat Oyunları'na da ev sahipliği yaptığı için yetkililer o dönemde organizasyonun İstanbul'a verilmesine kesin gözüyle bakıyordu. Ancak çıkan sonuç taraflı tarafsız büyük bir kesimden tepki çekti.
İkinci kez Tokyo Ancak Tokyo, 1964 Olimpiyat Oyunları'na da ev sahipliği yaptığı için yetkililer o dönemde organizasyonun İstanbul'a verilmesine kesin gözüyle bakıyordu. Ancak çıkan sonuç taraflı tarafsız büyük bir kesimden tepki çekti.
3’te 1’i kadar bütçe
Tokyo'nun oyunlar için ayırdığı bütçeye bakıldığında Türkiye'nin bu rakamın anca 3'te 1'ine yaklaştığı biliniyor.
3’te 1’i kadar bütçe Tokyo'nun oyunlar için ayırdığı bütçeye bakıldığında Türkiye'nin bu rakamın anca 3'te 1'ine yaklaştığı biliniyor.
Sultanahmet’e akın ettik
Binlerce vatandaşımız Arjantin'den gelen haberi Sultanahmet Meydanı'nda kurulan dev ekranda takip etmişti.
Sultanahmet’e akın ettik Binlerce vatandaşımız Arjantin'den gelen haberi Sultanahmet Meydanı'nda kurulan dev ekranda takip etmişti.