4 çocuğuna tornavidayla şiddet uygulayan anne ve babaya hapis cezası

Anne Zileyha K. 4 yıl, Baba Celal K. ise 3 yıl hapis cezası aldı.
Anne Zileyha K. 4 yıl, Baba Celal K. ise 3 yıl hapis cezası aldı.

İstanbul'da en küçükleri 5 yaşında olan 4 çocuğa şiddet uyguladıkları gerekçesiyle yargılanan anne Züleyha K. ve baba Celal K.'ye hapis cezası verildi. Anne ve babanın çocuklarına tornavidayla şiddet uyguladığı iddia edilmişti.

İstanbul Tuzla’da çocuklarına tornavida batırıp, süpürgenin odun kısmıyla vurarak şiddet uyguladığı iddiasıyla yargılanan anne ve baba hapis cezasına çarptırıldı.

  • Şiddet göre 4 çocuk devlet koruması altına alınarak yuvaya yerleştirildi.

Tuzla’da yaşayan 4 çocuk sahibi Züleyha K. ve Celal K. çifti iddiaya göre, çocuklarına sürekli şiddet uyguladı. 12 yaşındaki oğlu Y.S.K.’nın göğsüne tornavida batıran anne, 10 yaşındaki kızı A.K.’nin ise saçlarını çekerek koparıp, süpürgenin odun kısmıyla vurdu.

Kardeşler mahkemede şiddet gördüklerini söyledi.
Kardeşler mahkemede şiddet gördüklerini söyledi.

Çocukların halası şikayetçi oldu

Çocuklarına müstehcen görüntüler izleten anne, çocuklarının vücuduna tırnaklarını batırarak defalarca darp etti. Baba Celal K. da aynı şekilde küçük yaştaki çocuklarına sürekli şiddet uyguladı. Anne ve babanın çocuklarına şiddet uygulayarak kötü muamelede bulunduğunu ve çocukların bakımlarıyla ilgilenmediklerini fark eden halaları, kardeşi ve kardeşinin eşi hakkında şikayetçi oldu.

Çocuğa şiddet nedeniyle yargılanan Anne ve baba hapis cezasıyla cezalandırıldı.
Çocuğa şiddet nedeniyle yargılanan Anne ve baba hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Çocuklar, sürekli dayak yediklerini söyledi

Şikayet üzerine harekete geçen Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, anne Züleyha K. ve baba Celal K. hakkında soruşturma başlattı. İfadesi alınan anne ve baba, suçlamaları kabul etmedi. Çocuklar ise anne ve babalarının kendilerini sürekli dövdüğünü anlatarak, annesinin evde temizlik ve yemek yapmadığını, kişisel bakımlarıyla ilgilenmediğini söyledi. Züleyha K. ve Celal K. hakkında çocuklarına şiddet uyguladıkları gerekçesiyle “aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali”, “basit yaralama” ve “kötü muamele” suçlarından dava açıldı.

Suçlamaları kabul etmedi

  • Anadolu 8’inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Celal K. ile Züleyha K. katıldı. Salonda müşteki hala Yıldız A. ile mağdur avukatı Cengizhan Kılıç da hazır bulundu. Son sözü sorulan anne, ‘Bir diyeceğim yoktur’ dedi. Baba ise, iftira atıldığını öne sürerek suçlamaları kabul etmedi.

Şiddet gören çocuklardan en küçüğünün 5 yaşında olduğu öğrenildi.
Şiddet gören çocuklardan en küçüğünün 5 yaşında olduğu öğrenildi.

Anneye 4 yıl, babaya 3 yıl hapis cezası

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Züleyha K. ve Celal K’yi “altsoydan akrabayı kasten yaralama” suçundan 8’er ay hapis, “aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali” suçundan 2’şer yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırdı. Kararla birlikte anne 4 yıl, baba da 3 yıl hapis cezası aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >