5 maddede Dünya’nın en büyük zirvelerinden G20

2015 yılında G20 zirvesine Türkiye ev sahipliği yapmıştı.
2015 yılında G20 zirvesine Türkiye ev sahipliği yapmıştı.

18 yıldır aralıksız devam eden ve içerisinde Türkiye’nin de bulunduğu Dünya’nın en büyük ekonomileri toplanıyor. Bugün ve yarın yapılacak birçok görüşmenin detaylarını ve G20 hakkında bazı bilgileri sizler için derledik.

İlk defa 1999 yılında Berlin’de toplanan dünyanın en büyük 20 ekonomisine sahip ülkenin yetkililerinin bulunduğu zirve bu sene de 7 ve 8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

Dünya ticaretinin tam dörtte üçünü temsil eden bu ülkelerde ayrıca tüm dünya nüfusunun üçte ikisi bulunuyor.
Dünya ticaretinin tam dörtte üçünü temsil eden bu ülkelerde ayrıca tüm dünya nüfusunun üçte ikisi bulunuyor.
G20’de hangi ülkeler bulunmaktadır?

                                    G20, 19 ülke ve AB’den oluşan 20 katılımcıya sahip. Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu katılımcılarda geri kalan ülkelerin isimleri ise şöyle: Almanya, ABD, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Aftika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya ve Suudi Arabistan.
Bu zirvede sadece  katılımcı ülkeler bulunmuyor. IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası örgütlerin de temsilcileri bulunuyor.
G20’de hangi ülkeler bulunmaktadır? G20, 19 ülke ve AB’den oluşan 20 katılımcıya sahip. Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu katılımcılarda geri kalan ülkelerin isimleri ise şöyle: Almanya, ABD, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Aftika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya ve Suudi Arabistan. Bu zirvede sadece katılımcı ülkeler bulunmuyor. IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası örgütlerin de temsilcileri bulunuyor.
Bu senenin ana gündem maddesi nedir?

                                    Bu sene G20 zirvesinin ana gündem maddesini iklim değişikliği oluşturuyor. İklim değişikliğinin yanında ekonomik büyümeden göç akınına birçok konu da görüşülecek.
Bu senenin ana gündem maddesi nedir? Bu sene G20 zirvesinin ana gündem maddesini iklim değişikliği oluşturuyor. İklim değişikliğinin yanında ekonomik büyümeden göç akınına birçok konu da görüşülecek.
Trump Putin’le ilk defa yüz yüze görüşecek

                                    Bu zirvenin en önemli görüşmelerinden birisi Trump ile Putin arasında yapılacak. Bu görüşme, iki liderin Trump’ın başkan olmasından bu yana yüz yüze gerçekleştirecekleri ilk görüşme olacak.
Trump Putin’le ilk defa yüz yüze görüşecek Bu zirvenin en önemli görüşmelerinden birisi Trump ile Putin arasında yapılacak. Bu görüşme, iki liderin Trump’ın başkan olmasından bu yana yüz yüze gerçekleştirecekleri ilk görüşme olacak.
Zirvede güvenlik üst düzeyde

                                    Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleşecek G20 zirvesi süresince tam 20 bin polis görev yapacak.
Zirvede güvenlik üst düzeyde Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleşecek G20 zirvesi süresince tam 20 bin polis görev yapacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >