AB Türkiye'nin uyguladığı sisteme geçiyor

Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker bugün yapılacak toplantıda Türkiye'de uygulanan sisteme geçeceklerini açıkladı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'de 2 yıldır uygulanan sürekli yaz saati uygulamasına geçileceğini açıkladı.

AB ülkeleri Türkiye'de olduğu gibi yaz saati ve kış saati uygulamalarını kaldırarak yaz saati uygulamasını sürekli hale getirecek.

'AB tarihinin en büyük anketi yapıldı'

AB yaz saatini sürekli hale getiriyor.
AB yaz saatini sürekli hale getiriyor.

Juncker bu kararın alınmasında Avrupa Birliği ülkelerinde yapılan anketlerin etkili olduğunu açıkladı.

AB ülkelerinde 4 Temmuz ile 16 Ağustos arasında yaz saatinin sürekli hale gelmesi hakkında anket yapılmıştı. Anketlere katılan vatandaşların yüzde 80'den fazlası kış saati uygulamasının kaldırılmasını istedi.

İnternet üzeride yapılan ankete 4.6 milyon kişi katıldı. AB tarihinin en büyük anketiyle yaz saatinin sürekliliğine karar verilmiş oldu.

'Halk bunu istiyor, yapacağız'

Alman haber sitesi ZDF'ye konuşan Juncker, komisyonun bugün karar vereceğini söyledi.

  • Juncker: "Bir anket yaptık, milyonlarca kişi yanıt verdi ve gelecek yıllarda yaz döneminin yıl boyu sürmesini istediklerini belirttiler." "İnsanlar bunu istiyor, bizde bunu yapacağız." dedi.

Süreç nasıl işleyecek?

Avrupa saat dilimleri
Avrupa saat dilimleri

Uygulamanın yürürlüğe girebilmesi biraz zaman alacak.Öncelikle AB'nin üst düzey yönetim organı olan Avrupa Komisyonu, bu hemfikir olmalı yeni bir yasa taslağı hazırlayacak.

Daha sonrasında ise konu AB Parlamentosunda görüşülerek AB'ye bağlı 28 ülke kendi parlamentolarında bu yasayı onaylayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >