ABD İstihbaratından 'dinleme' iddiası: Rusya ve Çinli ajanlar Trump'ı dinliyor

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'dan ayrılırken gazetecilere poz verdi.
ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'dan ayrılırken gazetecilere poz verdi.

Yardımcıları tarafından özel telefon kullanmaması konusunda defalarca uyarıldığı öğrenilen ABD Başkanı Donald Trump'ın eski dostlarıyla kişisel cep telefonundan görüştüğü ve bu konuşmaların Rus ve Çinli ajanlar tarafından dinlenildiği iddia edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, yardımcılarının defalarca güvenli olmadığını söylemesine rağmen akıllı telefonlarından aradığı eski dostlarıyla görüşmelerinin Rus ve Çinli ajanlar tarafından dinlendiği iddia edildi.

Sabit hattı kullan diye baskı yapılmıştı

New York Times'ın adlarının açıklanmasını istemeyen Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberinde, Beyaz Saray'daki sabit telefon hattını kullanması yönünde baskı yapılan Trump'ın kişisel cep telefonlarından vazgeçmediği ve eski dostlarıyla hasbıhal etmek için akıllı telefonlarını kullanmayı sürdürdüğü belirtildi.

ABD İstihbarat birimleri, Başkan Trump'ın Rus ve Çinli ajanlar tarafından dinlenildiğini iddia etti.
ABD İstihbarat birimleri, Başkan Trump'ın Rus ve Çinli ajanlar tarafından dinlenildiğini iddia etti.

ABD istihbaratı rapor etti

Habere göre, ABD istihbarat raporları, Trump'ın bu telefon görüşmelerinin sıklıkla Çinli ve Rus casusların dinlemesine takıldığına, Çinlilerin bu görüşmelerden ABD Başkanı ve Washington yönetimini etkileyecek bilgi edindiğine işaret ediyor.

'Ticaret savaşının büyümemesi için'

İstihbarat birimlerinin, Rusya ve Çin'in, Trump'ın cep telefonuna yabancı hükümetlerden ve yetkililerden gelen aramaları gizlice dinlediğini öğrendiği, Çinlilerin bu dinlemelerden edindikleri bilgiyi, ABD ile süregelen ticaret savaşının daha da büyümemesi için kullanma arayışında olduğuna kanaat getirildiği belirtildi.

Beyaz Saray yetkililerinin ABD Başkanı'nın eski dostlarıyla gizli bilgileri konuşmaktan kaçındığını ümit ettiği de kaydedildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >