ABD yanıyor: Hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi

Kaliforniya eyaletinde başlayan yangında bilanço artıyor.
Kaliforniya eyaletinde başlayan yangında bilanço artıyor.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde bulunan ormanlık alanda başlayan yangında bilanço artıyor. Orman yangınında hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi. Yangın bölgesinden 25 bin kişi tahliye edildi. Sierra Nevada Dağları eteklerinde perşembe günü başlayan yangın eyalet tarihinin en yıkıcı yangını, en çok can kaybının yaşandığı 3'üncü büyük yangın oldu.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin kuzeyindeki orman yangınları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi. Butte Bölgesi Şerifi Kory Honea, yaptığı basın açıklamasında, California'nın kuzeyindeki San Francisco'nun yaklaşık 290 kilometre kuzeydoğusundaki Paradise kasabası ve civarını etkisi altına alan yangında 14 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını, toplam can kaybının 23'e yükseldiğini kaydetti.

  • Rüzgarın etkisiyle yayılmaya devam eden halen tam olarak kontrol altına alınamayan yangın 404 kilometrelik bir alana ulaştı. Yangınlar nedeniyle başta Paradise kasabası olmak üzere bölgedeki 6 bin 400’den fazla evin de yangınla birlikte kül olduğunu açıklandı.

Araçlarının yanında yanarak hayatını kaybeden insanlar bulunurken yetkililer, yangının başından bu yana halkı, araçlarını almadan toplu taşıma araçlarıyla yangın bölgesini terk etmeleri çağrısında bulunuyorlardı.

Paradise kasabasında binlerce ev ve araç kül oldu.
Paradise kasabasında binlerce ev ve araç kül oldu.

Yangında onlarca kişinin de kayıp olduğu belirtiliyor. Kaliforniya itfaiye yetkilileri şu ana kadar ekiplerin yangınla mücadele etmekten çok insanları bölgeden kurtarmakla uğraştıklarını söylediler.

Yangında zarar gören bir araç.
Yangında zarar gören bir araç.

Kaliforniya Yangın Koruma ve Orman Şefi Scott McLean, “İtfaiyeciler dün tüm gün sadece insanları kurtarmakla mücadele ettiler. Kasaba yerle bir oldu. Herşey küle dönmüş durumda” dedi.

Yangının bilançosu her geçen gün artıyor.
Yangının bilançosu her geçen gün artıyor.

25 bin kişi tahliye edildi

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde meydana gelen orman yangınının ardından Bin Oak şehrinden 25 binden fazla kişi tahliye edildi. Bölgede yangınların kontrol altına alınamadığı aktarıldı.

Yangını kontrol altına almak isteyen itfaiyecilerden de yaralananlar olduğu öğrenildi.
Yangını kontrol altına almak isteyen itfaiyecilerden de yaralananlar olduğu öğrenildi.

Trump’tan yangın açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kalbimiz bu yangınlarla savaşan itfaiye görevlileri, tahliye eden halk ve hayatını kaybedenlerin aileleriyle. Yangındaki hasar felaket düzeyde. Tanrı herkesi kutsasın." ifadelerini kullandı. Trump ayrıca, yerel yetkililerin tahliye emirlerine uyulması gerektiğini belirtti.

Olay yerine yangın söndürme helikopterleri de intikal etti.
Olay yerine yangın söndürme helikopterleri de intikal etti.

Yangın kontrol altına alınamadı

Bin Oaks Belediye Başkanı Andy Fox gazetecilere yaptığı açıklamada, Ventura County Bin Oaks kentinin yüzde 75’inin yangın tehlikesi altında olduğu gerekçesiyle boşaltıldığını söyledi.

1 milyon kişi risk altında

Fox, Malibu kentinin bütün ünlü yerleşim bölgesinin de tamamıyla tahliye edileceğini, bölgede bir milyon insanın risk altında olduğunu açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >