ABD'li başkanlara seçim kazandıran şarkılar

Bill Clinton, Barack Obama ve Donald Trump, seçimlerde kullandıkları şarkılar ile de rakiplerinden daha doğru tercihler yaptıklarını ortaya koydular.

ABD'de seçim kampanyalarında kullanılan şarkıların etkisi tahmin ettiğinizden daha büyük olabilir. Belkide Beyaz Saray'ın kapılarını açan doğru adım, doğru zamanda doğru müziğin kullanmaktır ne dersiniz? ABD'de Başkanlık seçimlerini kazanmış adayların kullandıkları seçim şarkılarını dinleyerek sizde nasıl bir etki oluşturacağını görmek ister misiniz?

Seçim kampanyalarının en önemli unsurlarından birisi hiç kuşkusuz seçim şarkıları. Seçim şarkıları tek başına bir zafer kazandırması beklenemez ancak iyi bir seçim müziğinin meydanlardaki etkisi yadsınamaz.

ABD'deki seçimlerde adaylar uzun yıllardır seçim şarkılarını kullanarak oy almaya çalışıyor ancak bazılarının gerçekten de insanların kararlarını etkilemekte oldukça başarılı olarak görülüyor.

Özellikle bazı şarkılar neredeyse sadece seçimlerle anılıyor.

ABD'de başkanlık kazandıran şarkılar

Seçim şarkılarını doğru kullanarak Beyaz Saray'a ulaşabilmiş adaylardan Bill Clinton, Barack Obama ve Donald Trump'ın Türkiye'de pek bilinmeyen ve kampanya süreçleri ile özdeşleşmiş seçim şarkılarını sizin için derledik.

İşte Amerikan seçimleri tarihinde, 3 adaya seçim kazandıran bu 3 şarkı:

  • İlk sırada Bill Clinton'ın seçim kampanyalarında kullandığı şarkı yer alıyor.
  • İkinci sırada ABD'nin ilk siyahi Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama ile özdeşleşen seçim şarkısı var.
  • Son sırada ise ABD'nin görevdeki Başkanı Donald Trump'ın, Hillary Clinton'a gönderme olarak kullandığı seçim şarkısı var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >