Afrin’den yüreğimizi yakan haber: 8 askerimiz şehit

arşiv
arşiv

Afrin kırsalındaki 1083 rakımlı tepede, tünellerden çıkan yaklaşık 100 kişilik PYD/PKK’lı terörist grup, askerlerimize ağır silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada 8 kahraman askerimiz şehit oldu, 13 askerimiz yaralandı.

Sisli havayı fırsat bilen Afrin kırsalındaki 1083 rakımlı tepede, tünellerden çıkan yaklaşık 100 kişilik PYD/PKK’lı terörist grup, öğle saatlerinde kalın beton duvarlarla örülmüş tünellerden sızmaya çalıştı. Teröristler omuzda taşınan füze, roketatar ve doçkalarla saldırdı.

Yaralı askerlerin Kırıkhan Devlet Hastanesi ve Hatay Devlet Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.
Yaralı askerlerin Kırıkhan Devlet Hastanesi ve Hatay Devlet Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

Güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Çatışmada 8 askerimiz şehit oldu, 13 askerimiz yaralandı.

Havalanan F-16’lar, teröristlerin mevzilerini bombaladı. 22 terörist öldürüldü, 2’si sağ yakalandı

TSK’dan açıklama

  • "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 1 Mart 2018 tarihinde Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında 8 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 13 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

Şehit olan kahraman askerimizin kimliği belli oldu

Şehit J. Uzm. Onb. Rıdvan Çevik
Şehit J. Uzm. Onb. Rıdvan Çevik

Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda çıkan çatışmalarda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik’in şahadet haberi Erciş’teki ailesine ulaştı. Şehidin ailesinin kaldığı eve büyük bir Türk bayrağı asıldı. Acılı haberi alan ailesi ise şahadet haberini vakurla karşılayarak "Vatan sağ olsun" dedi.Şehidin nişanlı olduğu ve yakında düğün yapacağı belirtildi.

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç
Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç’un (23) Konya’daki baba evine acı haber verildi.

Binaya şehit yakınları ve arkadaşları tarafından Türk Bayrağı asıldı. Bekar ve 4 kardeş olan şehit Abdullah Taha Koç’un 2015 yılında astsubay olarak görev yapmaya başladığı, iki gün önce de doğum günü olduğu öğrenildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol

Isparta merkeze bağlı Yazısöğüt köyünde ikamet eden Şehit Burhan Açıkkol’un babası Durmuş Açıkkol ve ailesine şehadet haberi verildi. 112 Acil Servis ekipleri, Şehit Açıkkol’un baba ocağı önünde görev alırken, şehadet haberini duyan köylüler de evin önünde toplandı. Köylüler daha sonra şehit evi önüne Türk bayrağı astı.İzmir Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlığında 2016 yılında göreve başladığı öğrenilen Şehit Açıkkol’un 4 kardeş ve bekar olduğu öğrenildi.

Şehit Jandarma Astsubay Uğur Palancı
Şehit Jandarma Astsubay Uğur Palancı

Şehit olan Uğur Palancı’nın (28) İzmir’in Gaziemir ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi. Şehidin ailesi gözyaşlarına hakim olamazken, yakınları da taziye için eve geldi. Şehidin babaevi ve sokağındaki diğer evlere Türk bayrakları asıldı. 3 kardeşten biri olan şehidin bekar olduğu öğrenildi.

Şehit Uzman çavuş Recep Çetin
Şehit Uzman çavuş Recep Çetin

Uzman çavuş Recep Çetin’in acı haberini, baba Eyüp Çetin, anne Sevgi Çetin ve eşi Yeter Çetin’e eve giden askeri yetkiler verdi. Çetin’in 1.5 aylık bir kızının olduğu belirtildi.

Şehit Jardarma Uzman Çavuş Arif Demirel
Şehit Jardarma Uzman Çavuş Arif Demirel

Kastamonulu Jardarma Uzman Çavuş Arif Demirel (24), eylülde Rukiye Çekirdek ile nişanlanmıştı. Çift, 30 Ağustos’a nikâh günü almıştı.

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Dinek
Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Dinek

Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Dinek’in Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde yaşayan ailesine acı haber ulaştı. Şehit askerin 5 ay önce nişanlandığı belirtildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe

Afrin’de bölücü terör örgütü ile girilen çatışma sonucunda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe’nin acı haberi Hatay’daki ailesine ulaştırıldı. Şehidimizin Hatay Kırıkhan’daki evine Türk bayrakları asıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >