Afrin'de 55. gün: 1 askerimiz şehit, 15 köy ve 1 tepe teröristlerden temizlendi

Zeytin Dalı Harekatı
Zeytin Dalı Harekatı

Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda operasyonun başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3524 olduğu açıklandı. TSK ve ÖSO, Afrin'in Kafer Çil, Birka, Alicaro, Hamoraco, Korzlu, Çakur, Naz, Zerkanlı, Balal, Kelanlı, Barakaş, Kovanlı, Çalkama, Çarkatlı ve Çakanlı köyleri ile 883 rakımlı tepeyi teröristlerden temizledi. TSK, Afrin Harekatı'nda bir askerin el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehit olduğunu açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre, Suriye'nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda operasyonun başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3524 olduğu açıklandı.

TSK, Afrin Harekatı'nda bir askerin el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehit olduğunu açıkladı

Temizlenen köy sayısı 15'e yükseldi

TSK ve ÖSO, Afrin'in Kafer Çil, Birka, Alicaro, Hamoraco, Korzlu, Çakur, Naz, Zerkanlı, Balal, Kelanlı, Barakaş, Kovanlı, Çalkama, Çarkatlı ve Çakanlı köyleri ile 883 rakımlı tepeyi teröristlerden temizledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kalın: "Afrin'in yüzde 70'inde güvenlik sağlanmış durumda" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Kalın'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Çember iyice daraldı teröristler için. Çok kısa bir zaman içerisinde Afrin merkezinin de teröristlerden tamamen temizlenmesini öngörüyoruz. Şu an itibarıyla yüzde 70'in üzerinde coğrafi konum itibarıyla güvenliği sağlanmış durumda. Afrin'i yeni bir Kandil yapmak istiyorlardı. Zeytin Dalı Harekatı ile bu, bertaraf edildi.

ABD'de Dışişleri Bakanı değişimi

Tillerson'ın yerine Pompeo geldi diye mutabık kaldığımız çerçeveden vazgeçilmesi diye bir şey söz konusu olamaz.

TSK'ya ait İHA'lar, YPG/PKKlı teröristlerin, sivillerin Afrin kent merkezinden çıkmasını hendekle engellediği anları kaydetti. Sivillerin kazı yapan dozere engel olmak ve kenti terk edebilmek için teröristlere kafa tuttuğu görüldü.

İşte o görüntüler...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >