AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı: Binali Yıldırım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu.

Merakla beklenen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı bugün açıklanıyor. AK Parti'nin İstanbul adayının Binali Yıldırım olmasına kesin gözüyle bakılırken, 31 Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimlere kısa bir süre kala merak edilen en önemli bölgelerin başında gelen İstanbul'un AK Parti Belediye Başkan adayı kim olacak? Sorusu da cevabını bulmuş oldu. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açıklayacağı İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları belirlendi.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Yerel seçimlere kısa bir süre kala merak edilen soru cevabını buldu.

Kulislerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi en sık duyulan isimlerin başında gelen Yıldırım'ın hayatına dair tüm detaylar bu haberde.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu.
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu.

Binali Yıldırım kimdir?

1955 yılında Erzincan Refahiye'de dünyaya gelen Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı.

İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalışan Yıldırım, 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

Binali Yıldırım (Ortada)
Binali Yıldırım (Ortada)

1990 - 1991 yılları arasında Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı.

İDO Genel Müdürlüğü

1994 - 1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmelerinde (İDO) Genel Müdürlük görevi yaptı. Yıldırım, AK Parti'nin kurucuları arasında yer alıyor.

22. Dönemde İstanbul, 23. Dönemde Erzincan, 24 ve 26. Dönemlerde İzmir Milletvekili seçildi.

Binali Yıldırım (Solda)
Binali Yıldırım (Solda)

Bakanlık dönemi

58, 59, 60, 61 ve 64. Hükûmetlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev aldı.

  • 2014 yerel seçimlerinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Başbakanlık dönemi

22 Mayıs 2016'da yapılan olağanüstü kongrede AK Parti Genel Başkanı seçildi. 65. Hükûmette Başbakanlık görevini üstlendi. 09 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla parlamenter sistemin son Başbakanı olarak görevini tamamladı.

Binali Yıldırım 65. Hükümette Başbakanlık görevini üstlendi.
Binali Yıldırım 65. Hükümette Başbakanlık görevini üstlendi.

Yeni sistemin ilk TBMM Başkanı oldu

24 Haziran seçimleri sonrasında hayata geçen yeni sistemin ilk TBMM Başkanı seçildi.

  • Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için gösterdiği üstün feragat, fedakârlık, başarı ve yararlılıktan dolayı 13 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine Devlet Şeref Madalyası tevdi edildi.

İngilizce ve Fransızca bilen Yıldırım; evli, 3 çocuk babası ve 6 torun sahibidir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >