AK Parti'nin Gaziantep adayı: Fatma Şahin

Fatma Şahin
Fatma Şahin

Türkiye 31 Mart 2019 yerel seçimlere odaklanırken, AK Parti’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. AK Parti'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin olarak belirlendi. Peki AK Parti'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı Fatma Şahin kimdir? AK Parti'nin belediye başkan adayı Fatma Şahin'e dair merak edilenleri derledik.

AK Parti'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin oldu.

29 Mart 2019'da gerçekleşecek yerel seçimlere kısa bir süre kala merak edilen soru cevabını buldu.

Fatma Şahin'in AK Parti'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olduğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.

Şahin'in tekrar aday gösterileceği sinyali önceki gün verilmişti

Berat Albayrak, Abdülhamit Gül ve Fatma Şahin önceki gün Gaziantep'te AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nda bir araya gelmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Belediye başkanı adayı ile ilgili sinyaller vermişti.

Telefonla seslenen Erdoğan, şunları söylemişti:

  • "Gaziantep'teki bütün kardeşlerime en kalbi selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum. 4 buçuk ay sonra orada yeni bir dönem başlayacak ona göre. İnşallah yarın Gaziantep adayımızı açıklayacağız. Siz zaten kim olduğunu biliyorsunuz. İnşallah sizleri mahçup etmeyecek bir listeyle karşınıza çıkacağız. "

Fatma Şahin kimdir?

Fatma Şahin, 20 Haziran 1966 yılında Gaziantep'te dünyaya geldi. İlköğrenimini İstiklal İlkokulunda, lise öğrenimini Kız Lisesinde tamamlamasının ardından, İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Fakültesi'nden Kimya Mühendisi olarak mezun oldu.

Eğitimini bitirdikten sonra özel bir şirkette İşletme Mühendisi olarak çalışmaya başlayan Şahin 18 yıl boyunca İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak görev yürüttü.
Eğitimini bitirdikten sonra özel bir şirkette İşletme Mühendisi olarak çalışmaya başlayan Şahin 18 yıl boyunca İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak görev yürüttü.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı seçilmişti

Evli ve 2 çocuk annesi olan Fatma Şahin, 2001 yılında AK Parti Gaziantep İl Kurucu üyesi oldu ve 2002 seçimlerinde Gaziantep milletvekili seçildi. Şahin, 22. 23. ve 24. Dönem Gaziantep milletvekilliği görevinde bulundu. 2007 yılında AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevine getirildi. Fatma Şahin, Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu ile TBMM Töre-Namus cinayetleri ve Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyon'unda görev yaptı ve 6 Temmuz 2011'de açıklanan 61. Hükümette, Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı olarak görev aldı.

İlk kadın büyükşehir belediye başkanı

26 Aralık 2013 tarihinde bakanlık görevinden ayrılıp Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Türkiye'nin İlk Kadın Büyükşehir Belediye Başkanlarından biri oldu.

Fatma Şahin 4 yıllık icraatlarını anlatmıştı:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleriyle, AK Parti Şahinbey ilçe teşkilatına 4 yıl içerisinde yürütülen mega projeleri anlattı, birlik ve beraberlik mesajı vermişti.

Şahin şunları kaydetmişti:

  • “Gaziantep’in içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan 1 milyar liralık bütçeli dev projeyle 3 bin 600 metre uzunluğunda, 5,6 metre çapında açılacak tünel açtık. Projenin yüzde 80'i tamamlandı. Bu proje, şehrin hayatı projelerinden bir tanesidir. Gaziantep'te, bir damla su; bir gram altın, bir damla petrol kadar önemlidir. Eski Türkiye'de hayal dahi edilemeyecek bu çalışmada, 5 kilometre tünel açtık. Bir sevdanız varsa, Ferhat'ın Şirin'e olan aşkıyla, dağları delersiniz. 25 Aralık 2018'de Fırat'ın suyunu Gaziantep’e akıtacağız

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ iş birliğiyle yürütülen 50 bin konutluk “Kuzey Şehir” projesi, Şehitkamil ilçesinde 8,5 milyon metrekare alanda kurulacağını aktaran Başkan Şahin, projenin Türkiye’nin en büyük toplu konut projelerinden biri olduğunu söylemişti.

  • Şahin, 4 yıl önce yola çıkarken Gaziantep’te çok büyük bir konut açığı olduğunu ve geçmişle geleceği birleştiren bir şehir kurulması gerektiğini söylediğini anımsatmıştı.

Öncelikle nasıl bir şehir kurulması gerektiğiyle ilgili planlamaların yapıldığını anlatan başkan Fatma Şahin, “TOKİ tarafından 5 katlı, 2+1, 3+1 ve 4+1 evleri içeren güzel bir tasarım yapıldı, Kuzey Antep, şehircilik açısından çok önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak yol, altyapı hizmetlerini yapıyoruz. 3 bin konuta 30 kat talep geldi. Nasıl bir konut ihtiyacı olduğunu varın siz düşünün. Kent çık hızlı büyüyor, o yüzden sürekli konut yapmalıyız, ihtiyaçları karşılamak zorundayız” diye konuşmuştu.

“Elektrikli yeni demir yolu inşa edilecek”

Fatma Şahin sözlerine şöyle devam etmişti:

  • “1,5 milyar liralık dev yatırımlı Gaziray-Metro projesiyle, Organize Sanayi Bölgesine (OSB) hızlı ve ucuz ulaşıma geçiş sağlanacak, şehir merkezindeki ulaşım yoğunluğu azaltılacak. Gaziantep'e taşımak için TCDD ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasındaki işbirliğinde Gaziray-Metro Projesi uygulamaya alıyoruz. Yüksek hızlı tren, konvansiyonel tren ve banliyö işletmeciliği için yeterli trafik kapasitesi oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında Başpınar- GATEM- Oduncular Sitesi arasında sinyalli ve elektrikli yeni demir yolu inşa edilecek. Projede, 2 banliyö hattı ve 2 hızlı tren hattı olmak üzere 25 kilometrelik güzergaha, toplamda 112 kilometre yeni demir yolu yapılacak. Gaziantep gar sahası şehir içi ulaşımla entegre hale getirilerek transfer merkezine dönüştürülecek. Böylece, Başpınar- GATEM- Oduncular Sitesi arasındaki seyahat süresi 30 dakikaya düşecek. Gaziantep, bu yatırımla daha hızlı ve ucuz ulaşıma kavuşacak.”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >