ANAP seçimi kaybedince garaja koyduğu aracını 22 yıl sonra ortaya çıkardı

(ANAP) Erzincan milletvekili adayı olan Bahattin Bütün
(ANAP) Erzincan milletvekili adayı olan Bahattin Bütün

1995 yılında Anavatan Partisi'nden (ANAP) Erzincan milletvekili adayı olan Bahattin Bütün, seçim kampanyalarında kullandığı aracını 22 yıldır garajında tutuyor.

Erzincan'da uzun yıllar siyaset yapan 75 yaşındaki Bahattin Bütün, partisi seçimleri kaybedince siyaseti bıraktı, 1973 model Chevrolet İmpala marka otomobilini de evinin garajından hiç çıkarmadı.


1995 YILINDA SEÇİMİ KAYBEDİNCE GARAJA ÇEKTİ
Erzincan'da 1983 yılında Anavatan Partisi'nde (ANAP) siyasete başlayan ve uzun yıllar il başkan yardımcılığı yapan Bahattin Bütün, dönemin Başbakanı Yıldırım Akbulut'un 1995 yılında yapılan seçimlerde memleketi Erzincan'dan milletvekili seçilememesinin ardından siyaseti bıraktı. O dönemde Akbulut'un ilçe ve köy ziyaretlerinde kullandığı klasik 1973 model Chevrolet İmpala marka otomobilini de evinin garajından bir daha çıkarmadı.


YILDA BİR KERE ÇIKARIYOR
Klasik otomobilinin bakımlarının düzenli olarak yapan Bahattin Bütün, aracın garajdan sadece yılda bir kez muayene ve sigortası için dışarı çıkardığını bildirdi. Otomobili Adana'dan o dönemin parasıyla 300 bin TL'ye sıfır olarak aldığını belirtti.
SİYASET ÇALIŞMALARI DIŞINDA KULLANILMADI
44 yıldır aracın kendisinde olduğunu anlatan Bahattin Bütün, "Otomobil, siyasetçalışmaları dışında kullanılmadı. 74 bin kilometredeki klasik otomobilin her şeyiyle orijinal. Yıldırım Akbulut zamanında Anavatan Partisi'nde ikinci başkandım, yıllarca ona hizmet etti. " ifadelerini kullandı.


"OTOMOBİLİMLE SİYASETE KÜSTÜK"
"Seçimleri kaybettikten sonra arabayı garaja çektim, daha da çıkarmadım." diyen Bütün, "Hem ben, hem de otomobilim siyasete küstük. Erzincan'dakiler arabayı sattığımı zannediyor. Yaklaşık 22 yıldır garajda yatıyor. Sadece yaz aylarında sigorta ve muayene için çıkarıyorum. Benim gibi klasik arabalara hasta olanlar gelip bakıyor, isteyen çok oldu ancak satmayı düşünmüyorum." açıklamasını yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >